Barncancerfonden Nallekortet

Med Nallekortet kan du handla på kredit och samtidigt se till att 0,5 % av dina inköp doneras till Barncancerfonden. Du får också en gratis reseförsäkring, drivmedelsrabatt och tillgång till förmånliga erbjudanden och rabatter.

OBS!

För tillfället går det inte att ansöka om Barncancerfonden Nallekortet. Det kan bero på att kortet inte längre är öppet för nya kunder eller har lagts ner. För alternativ, ta en titt på vår stora jämförelse av kreditkort.

Recension av Bancancerfonden Nallekortet

Barncancerfondens eget kreditkort kallas för Nallekortet och låter dig bidra till kampen mot barncancer varje gång du handlar. Du får också tillgång till en kostnadsfri reseförsäkring, drivmedelsrabatter och förmånliga erbjudanden. Den räntefria kreditperioden är dessutom ovanligt lång, och du kan även betala med mobilen i stället för att behöva ta med dig plånboken när du handlar.

Skänk pengar till Barncancerfonden vid varje köp

Vid varje köp skänker Ecster, som utfärdar kortet, 0,5 % av beloppet till Barncancerfonden. I övrigt fungerar kortet precis som ett vanligt kreditkort. De pengar som alla kortanvändare samlar in används för att förebygga och bekämpa cancer hos barn, och bidrar också till cancerforskningen.

Inkluderad reseförsäkring med avbeställningsskydd

Som innehavare av Barncancerfonden Mastercard kan du använda dig av en kostnadsfri reseförsäkring från Zurich Insurance när du betalar minst 50 % av din resa med kortet. Den inkluderar bland annat avbeställningsskydd, försening av allmänna transportmedel, bagageförsening och självriskskydd för ditt hem, en privat personbil eller en utländsk hyrbil. Försäkringen gäller för hela familjen, inklusive barn upp till 23 år.

Drivmedelsrabatter hos Circle K

Du kan också använda Nallekortet för att få rabatt när du tankar på bensinmacken Circle K i Sverige. Kreditkortet ger dig 0,10 kr i rabatt per liter du tankar, och den dras av automatiskt när du betalar med kortet. Genom att ansluta Nallekortet till Circle K EXTRA Club kan du få ännu mer rabatt – minst 15 öre per liter drivmedel du tankar.

Erbjudanden från Ecster och Mastercard

På ecster.se kan du som har Nallekortet få utvalda erbjudanden inom kategorier som nöje, mat, upplevelser och underhållning. Du kan också registrera dig på priceless.com för att kunna utnyttja erbjudanden i ett antal storstäder världen över.

Lång räntefri kredit och smidiga mobilbetalningar

Med Nallekortet har du en räntefri kreditperiod på upp till 60 dagar. Därmed kan du vänta med att betala dina inköp tills nästa lön dyker upp på kontot, helt utan extra kostnad. Du kan också koppla kortet till SamsungPay för att smidigt kunna betala med telefonen eller din smartklocka och slippa ta med plånboken.

Sammanfattning

Barncancerfonden Nallekortet är ett bra val för dig som gärna vill ha ett kreditkort men inte bryr dig om de vanliga bonusprogrammen. I stället kan du vara med och bidra till att Barncancerfonden samlar in mer pengar till sitt arbete. Du går inte heller miste om de vanliga kreditkortsförmånerna såsom en kostnadsfri reseförsäkring som gäller redan när du betalat 50 % av resan med kortet. Du får också en ovanligt lång räntefri kreditperiod på 60 dagar samt gratis årsavgift under det första året.

En extra bra fördel med Nallekortet är att det ger dig drivmedelsrabatt så länge du tankar hos Circle K. Du kan också få ytterligare rabatter från både Ecster och Mastercard, och bara genom att utnyttja ett eller två erbjudanden kan du ofta spara in minst lika mycket som kortets årsavgift.

Barncancerfonden Nallekortet är alltså ett kreditkort för alla som vill hjälpa till att minska förekomsten av cancer hos barn. Det är dessutom inte du själv som skänker pengarna som en del av dina köp, utan det är kreditutgivaren Ecster som donerar 0,5 % av varje belopp till Barncancerfonden.

Förmåner & bonusar

 • 0,5 % av dina inköp går till Barncancerfonden
 • Drivmedelsrabatt
 • Exklusiva erbjudanden
 • Delbetalning
 • Betala med mobilen
 • Extrakort (mot avgift)

Försäkringar

 • Reseförsäkring

Fördelar

 • Skänker 0,5 % till Barncancerfonden
 • Inkluderad reseförsäkring
 • Gratis årsavgift första året
 • Drivmedelsrabatt
 • Erbjudanden och rabatter
 • Upp till 60 dagars räntefri kredit

Nackdelar

 • Hög uttagsavgift

Krav på sökande

 • Minst 18 år gammal
 • Anställning krävs

Information & avgifter för Barncancerfonden Nallekortet

Korttyp Mastercard
Årsavgift 245 kr 0 kr
Lägsta kredit 10 000 kr
Maxkredit 100 000 kr
Nominell ränta 13,44 %
Effektiv ränta 17,35 %
Räntefritt Upp till 60 dagar
Uttagsavgift 3 %
Valutapåslag 1,50 %
Påminnelseavgift 60 kr
Förseningsavgift 145 kr
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Barncancerfonden Nallekortet

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Du kan till exempel få rabatt hos Hello Fresh, Book Beat, Junibacken, Greatdays och Filmstaden.

Det tar maximalt 7 dagar innan du har kortet i brevlådan efter att din ansökan har godkänts.

Ja, de första två månaderna ingår betalskydd. Efter detta måste du själv förlänga det mot en extra kostnad.

Ja, för att se dina inköp behöver du bara logga in på ecster.se, eller ladda ner Ecsters app och logga in med ditt BankID.

Senast uppdaterad: 02 maj 2024