Stipendium

Ansökan är nu öppen för vårt unika stipendium på 5 000 kronor, specifikt avsett för studenter inom ekonomi och finans. Detta stipendium tilldelas två gånger per år. Om du är en student som antingen deltar i studier utomlands eller arbetar med en uppsats på C- eller D-nivå, har du möjlighet att söka detta stipendium.

Stipendium till ekonomi- och finansstudenter

Ekonomival.se är portalen du bör besöka för att fördjupa dig i lån och sparande, en plattform som erbjuder både privatpersoner och företag möjligheten att utöka sin ekonomiska förståelse. Här hittar du inte bara insiktsfulla råd och tips, utan också en omfattande jämförelse av olika ekonomiska tjänster och leverantörer. Oavsett om du är en individ som söker att låna pengar, ett företag som utforskar alternativ för kreditkort, eller någon som bara vill skärpa sina ekonomiska kunskaper, är Ekonomival.se din ultimata resurs.

Ekonomival.se stoltserar med att erbjuda ett unikt stipendium på 5 000 kr varje termin. Detta stipendium är avsett för en ambitiös student som antingen deltar i utlandsstudier eller arbetar på en uppsats på C- eller D-nivå, med fokus på att höja allmänhetens förståelse för privatekonomi.

Detta prestigefyllda stipendium kommer att tilldelas den student vars uppsatskoncept eller utlandsstudier mest övertygande uppfyller våra kriterier, enligt vår noggrant utvalda jury.

Stipendium från Ekonomival.se

Krav och regler

Stipendiet, som uppgår till 5 000 kronor, tilldelas av en noggrant utvald jury bestående av erfarna medarbetare från Ekonomival.se.

  • Sökande ska studera vid ett universitet eller en högskola i Sverige alternativt genomföra utlandsstudenter
  • Sökande ska skriva uppsats inom ämnet ekonomi på en C- eller D-nivå eller ha utlandsstudier som pågått eller planeras att pågå minst en termin.
  • Sökande ska vara aktivt studerande och studierna har varit/ska vara på heltid.
  • Sökande ska vara folkbokförd i Sverige.

Sista ansökningsdag för vårterminen är 30 april 2024 och höstterminen 31 oktober 2024 .

Så ansöker du

Skicka följande till stipendieansokan@ekonomival.se

  • Ditt fullständiga namn
  • Lärosäte & utbildning
  • Din uppsats eller en kort beskrivning av din uppsatsidé

För dig som fokuserar på utlandsstudier, istället för att skicka in en uppsatsidé, ber vi dig att skicka en personlig presentation. Denna bör inkludera information om var du har genomfört eller planerar att genomföra dina studier utomlands, tillsammans med en motivering som förklarar varför just du är en idealisk mottagare av stipendiet.

Ekonomivals jury utser stipendiaten senast en månad efter sista ansökningsdag. Beslutet kan inte överklagas. För att utbetalning ska kunna ske behöver vinnaren skicka in ett bevis på studier vid nämnt lärosäte. Vid eventuella frågor inför din ansökan är du välkommen att kontakta oss på stipendieansokan@ekonomival.se.

Tidigare vinnare

Senast uppdaterad: 22 maj 2024