Vi har nu glädjen att meddela att vårt stipendium för VT24 tilldelas 22-åriga Susette Claesson som studerar vid University of the Incarnate Word i San Antonio, Texas, USA. Där studerar hon en 4-årig ingenjörsutbildning med inriktningen "Engineering Management.

När vi kontaktade Susette med beskedet om att hon tagit hem vårt stipendium för VT 2024 svarade hon:

Jag vill börja med att uttrycka ett stort tack, det är en otrolig ära och tillgång att bli både uppmärksammad och tilldelad ett stipendium som detta! Det är fantastiskt att det finns stiftelser som både främjar och uppmuntrar ungdomar i sin litterära och akademiska utveckling!

På frågan om hur stipendiet kommer användas:

Som student i USA har jag under mina år fått möjligheten att möta diverse kulturer, etniciteter och bakgrunder under min akademiska resa, vilket har varit både lärorikt och en otroligt rolig upplevelse! Men stora äventyr betydde även för mig stora reseavstånd! Därför kommer jag nyttja detta stipendium för att finansiera flyg och resor som behövs för att slutföra min utbildning! Än en gång är detta en fantastisk tillgång och möjlighet, som inte varit möjlig utan ekonomivals stipendium, stort tack!

Vi önskar Susette lycka till med sina fortsatta studier.

Varje år delar Ekonomival.se ut ett stipendium på 5 000 kr till en ambitiös student som deltar i utlandsstudier alternativt arbetar på en uppsats på C- alternativt D-nivå.