Ecster

Med Ecster får du en gratis reseförsäkring och möjlighet att samla poäng som kan bytas mot presentkort, upplevelser och prylar. Kortet har ingen årsavgift och låter dig betala räkningar, delbetala dina köp samt skjuta fram dina betalningar till ett senare tillfälle.

OBS!

För tillfället går det inte att ansöka om Ecster. Det kan bero på att kortet inte längre är öppet för nya kunder eller har lagts ner. För alternativ, ta en titt på vår stora jämförelse av kreditkort.

Recension av Ecster kreditkort

Ecster erbjuder ett kreditkort med många olika betalningsmöjligheter samt två betalningsfria månader per år. Du kan samla poäng på alla köp som kan växlas in mot presentkort och prylar i Ecsters egen poängshop. Dessutom får du en kostnadsfri reseförsäkring, rabatter och erbjudanden samt möjligheten att betala räkningar direkt från kortet.

Kredit med delbetalningsmöjligheter

När du ansöker om Ecster-kortet kan du välja mellan en kredit på 10 000 upp till 100 000 kr. Varje transaktion dyker upp på kontofakturan månaden efter, och om du betalat lägsta belopp minst sex månader i rad kan du utnyttja två betalningsfria månader per år. Minsta belopp att betala per månad är 150 kr, eller 1/30-del av skulden. Du har även möjlighet att delbetala köp på över 4 000 kr, eller skjuta fram betalningen av köp på över 2 000 kr mot en avgift.

Samla poäng på alla köp

Kreditkortet från Ecster ger dig poäng varje gång du handlar. Bonuspoängen kan du sedan använda för i Ecster egen bonusshop som är fylld av olika produkter och upplevelser. Du kan även donera dina poäng till välgörenhet. För att få extra bonus kan du också koppla kortet till dina redan aktiva prenumerationer.

Alla poäng gäller i två år så att du har möjlighet att spara ihop till den belöning du föredrar från Ecsters bonusshop. Ecster erbjuder också ett antal profilerade kort som kan ge dig mer passande förmåner och belöningar beroende på dina vanor och intressen.

Få rabatt på drivmedel och hyrbilar

När du handlar med ditt Ecster-kort får du alltid 0,10 kr rabatt per liter på drivmedel hos Circle-K. Dessutom kan du använda kortet hos Europcar för att få 10 % rabatt på hyrbilar. Utöver rabatterna ovan erbjuder Ecster också ett antal andra tillfälliga rabatter på allt ifrån prenumerationstjänster till matkassar och upplevelser.

Gratis kompletterande reseförsäkring

Med Ecster behöver du bara betala 50 % av din resa med kreditkortet för att få tillgång till en kostnadsfri reseförsäkring. Den ger dig bland annat ersättning vid försenat bagage, försening av allmänt transportmedel och outnyttjad aktivitetskostnad. Du får också ett avbeställningsskydd, självriskskydd för ditt hem, din hyrbil och din privata bil samt ersättning om du lyckas göra hole in one under golfrundan. Försäkringen gäller hela familjen, inklusive barn upp till 23 år.

Skicka pengar till valfritt bankkonto

Ecster samarbetar med Betalo, vilket innebär att du kan skicka pengar från kortet till alla svenska bankkonton. Överföringen tar endast en bankdag, och en serviceavgift på 1,9 % av beloppet tillkommer. Du kan även betala fakturor och delbetala dina samlade betalningar räntefritt i upp till åtta veckor. Vid betalning av fakturor tillkommer en avgift på 1 % av beloppet.

Sammanfattning

Ecster är ett kreditkort som ger dig många alternativ när det gäller betalningsmöjligheter. Välj att betala via kontofaktura, delbetalning eller skjut upp betalningen av större summor – helt utifrån vad som passar dig bäst. Du kan också betala fakturor eller göra överföringar till bankkonton med din kontokredit.

Trots att Ecster är gratis att inneha får du tillgång till ett bra bonusprogram med poäng som kan bytas mot allt ifrån prylar och upplevelser till presentkort och donationer till välgörenhet. Du får dessutom rabatt på både drivmedel och hyrbilar när du betalar med kortet. En bra reseförsäkring ingår också utan kostnad.

Många kreditkort med liknande förmåner tar ut en årsavgift, så vill du minimera kostnaderna är Ecster ett riktigt bra alternativ. Vi rekommenderar däremot inte att du använder Ecster som resekort eftersom både uttagsavgiften och valutaväxlingsavgiften är ovanligt höga.

Förmåner & bonusar

 • Bonusprogram
 • Rabatt på drivmedel och hyrbilar
 • Betalningsfria månader
 • Delbetalning
 • Skjut fram din betalning
 • Betala räkningar
 • Överföringar till bankkonton
 • Apple Pay/Google Pay/Samsung Pay

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Hole in one-försäkring

Fördelar

 • Ingen årsavgift
 • Samla poäng på varje köp
 • Rabatter och erbjudanden
 • Kostnadsfri reseförsäkring
 • Betala räkningar med krediten

Nackdelar

 • Hög uttags- och valutaväxlingsavgift

Krav på sökande

 • Minst 18 år gammal
 • Anställning krävs

Information & avgifter för Ecster

Korttyp Mastercard
Årsavgift 0 kr
Lägsta kredit 10 000 kr
Maxkredit 100 000 kr
Nominell ränta 15,04 %
Effektiv ränta 20,18 %
Räntefritt Upp till 30 dagar
Uttagsavgift 3 % (min. 35 kr)
Valutapåslag 1,50 %
Aviavgift 29 kr
Påminnelseavgift 60 kr
Förseningsavgift 145 kr
Apple Pay Ja
Google Pay Ja
Samsung Pay Ja
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Ecster

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Ecster erbjuder till exempel partnerkort från AIK Fotboll, Barncancerfonden, Chalmers, Elgiganten, IFK Göteborg, Porsche och Rädda Barnen.

Ja, du kan ansluta ditt Ecster-kort till Apple Pay, Google Pay eller Samsung Pay.

Nej, du kan endast handla för dina poäng i Ecsters poängshop. Men ett bra alternativ till kontanter är att välja ett presentkort i en butik där du annars ändå brukar handla.

Du får ett poäng per krona som du handlar för med ditt Ecster-kort. Så fort du har gjort dina tre första köp får du dessutom 20 000 extra bonuspoäng.

Senast uppdaterad: 11 juni 2024