Lunar Light

Med Lunar Light får du koll på alla dina transaktioner i appen och kan själv välja om du vill betala med ett digitalt eller fysiskt Visa-kort. Både kortet och kontot är helt gratis att använda, och du får dessutom rabatter och erbjudanden hos flera välkända varumärken. Du kan också få sparränta på ditt transaktionskonto och öppna ett investeringskonto för aktier och ETF:er direkt i Lunars app.

Lunar Light screenshot illustration

Recension av Lunar Light

Lunar Light är Lunars kostnadsfria konto och kort som du kan ansöka om direkt via deras nedladdningsbara app. Du får direkt tillgång till ett digitalt Visa-kort, och kan även beställa ett fysiskt kort mot en avgift. Dessutom får du sparränta på dina transaktionskonton, rabatter och erbjudanden samt möjligheten att investera i aktier eller ETF:er. I appen kan du även göra överföringar med Swish, betala räkningar och få koll på hela din ekonomi på ett enda ställe.

Digitalt och fysiskt Visa-kort

Om du väljer Lunar Light får du ett digitalt Visa-kort som du kan betala med online eller i vanliga butiker via Google Pay/Apple Pay. Eftersom kortets CVC-nummer uppdateras varje timme kan du känna dig helt trygg när du handlar. Mot en leveransavgift på 79 kronor kan du också få ett fysiskt Visa-kort hemskickat som du kan använda precis som vilket annat betalkort som helst.

Sparränta och rabatter

Med Lunar Light har du alltid 0,25 % i sparränta på dina transaktionskonton upp till 1 050 000 kronor, och efter det är räntan 0 %. När du handlar med ditt Lunar-kort får du också rabatter hos bland annat Nextory, HelloFresh, Rentalcars och många andra välkända varumärken. Du kan se alla aktuella rabatter direkt i appen eller på Lunars hemsida.

Få koll på allt i Lunar-appen

Genom att ladda ner Lunars app kan du alltid se ditt aktuella saldo och dina betalningar som delas in i olika kategorier. Light ger dig de mest nödvändiga verktygen så att du kan få koll på din ekonomi på ett enkelt och smidigt sätt. Du kan också använda ditt Lunar-konto tillsammans med Swish för att skicka pengar till svenska bankkonton via innehavarens mobilnummer. Dessutom går det att betala räkningar via bankgiro från ditt Lunar-konto. Om du gör din betalning innan 09.45 når den mottagarens bank samma dag. Annars dröjer det till nästa bankdag innan pengarna finns på mottagarens konto.

Investera i aktier och ETF:er

Med Lunar Light kan du också investera i både aktier och ETF:er till låga avgifter genom att registrera dig för Invest i appen. Det kostar ingenting att komma i gång, och dina investeringar sker genom Saxo Bank där du får ett aktie- och fondkonto. Men du kan ändå hantera alla köp och försäljningar direkt i Lunar-appen. Du kan också öppna ett investeringssparkonto (ISK) för att bara betala en årlig skatt på värdet av ditt sparande i stället för att betala skatt på alla dina vinster.

Hjälp till att rena havet från plast

Lunar deltar i Project Blue, som arbetar för att avlägsna plast från marina miljöer världen över. Du som har ett Lunar-konto kan själv vara med genom att aktivera Project Blue i appen och bidra med 1-5 kronor per 1 000 kronor du spenderar. Lunar lägger sedan till 2 % av det belopp som du och alla andra användare donerar. Hela ditt bidrag går direkt till Lunars samarbetspartners Kysthjælper, Race for Oceans och Seven Clean Seas.

Sammanfattning

Lunar Light är ett bra val för dig som vill ha ett helt gratis konto och digitalt kort, och samtidigt få tillgång till både Swish och möjligheten att betala räkningar via bankgiro. Du kan däremot inte få någon kredit hos Lunar, och när du väljer Light behöver du själv betala 79 kronor i leveransavgift om du vill ha ett fysiskt Visa-kort.

Light är alltså en smart lösning för dig som bara har behov av de mest grundläggande funktionerna så billigt som möjligt. Vill du däremot få tillgång till fler funktioner och slippa leveransavgiften av det fysiska kortet kan du välja något av Lunars avgiftsbelagda paket som du kan läsa mer om på deras hemsida eller i appen.

Fördelar

 • Ingen avgift
 • Digitalt Visa-kort
 • 0,25 % ränta på transaktionskontot
 • Möjligheten att öppna investeringskonto
 • Rabatter och erbjudanden

Nackdelar

 • Ingen möjlighet till kredit
 • Mycket hög övertrasseringsavgift

Information & avgifter för Lunar Light

Korttyp VISA
Årsavgift 0 kr
Uttagsavgift 1,5 %
Valutapåslag 0,5 %
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Lunar Light

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Nej, du kan använda Lunar Light i kombination med ditt vanliga bankkonto. Och eftersom Light är helt gratis behöver du inte oroa dig över ökade kostnader för dina banktjänster.

Ja, Lunar har en egen banklicens och står under tillsyn av den danska Finansinspektionen eftersom det är en dansk bank. Dina insatta pengar omfattas också av en insättningsgaranti på upp till 100 000 euro.

Lunars kostnader är inte lika höga som vanliga banker eftersom de är en helt digital bank. Dessutom får de intäkter från butiker och företag i form av transaktionsavgifter när du handlar med ditt Lunar-kort.

Kundsupporten har öppet alla veckans dagar, och du kan kontakta dem genom att ringa eller skicka ett meddelande i appen.

Lunar Light

 • Ingen avgift
 • Digitalt Visa-kort
 • 0,25 % ränta på transaktionskontot
Årsavgift 0 kr

Trustpilot: 4,6

Bonus: Nej

Fördelar

 • Ingen avgift
 • Digitalt Visa-kort
 • 0,25 % ränta på transaktionskontot
 • Möjligheten att öppna investeringskonto
 • Rabatter och erbjudanden

Nackdelar

 • Ingen möjlighet till kredit
 • Mycket hög övertrasseringsavgift

Information & avgifter

Korttyp VISA
Årsavgift 0 kr
Uttagsavgift 1,5 %
Valutapåslag 0,5 %

Senast uppdaterad: 24 juni 2024