PFC Duo

PFC Duo är kortet som är kopplat till ett gemensamt konto för dig och din partner. Det hjälper er att få bättre kontroll över er ekonomi i appen, och ni kan själva välja om ni vill ha tillgång till kredit och delbetalningsmöjligheter.

OBS!

För tillfället går det inte att ansöka om PFC Duo. Det kan bero på att kortet inte längre är öppet för nya kunder eller har lagts ner. För alternativ, ta en titt på vår stora jämförelse av kreditkort.

Recension av PFC Duo

P.F.C erbjuder ett flertal olika kort där du själv kan välja om du har behov av en kredit eller inte. Allting sköts i den nedladdningsbara appen, och PFC Duo är valet för dig som vill dela konto med din partner. Ni kan båda betala från samma konto, sätta in pengar och få koll på er gemensamma ekonomi.

Det går också att ansöka om kredit, skapa grupper för att dela köp med andra, göra en budget, sätta upp ekonomiska mål samt omvandla dina köp till delbetalningar.

Gemensamt konto för dig och din partner

Genom att välja PFC Duo kan du och din partner dela på samma konto, men ha varsitt kort som ni kan använda separat. Ni kan enkelt betala med respektive kort, sätta in pengar på det gemensamma kontot via Swish samt se de gemensamma utgifterna via tjänsten månadsinsikter som visar utgifterna i olika kategorier. Du kan dessutom använda samma kort till ditt eget separata konto och bara växla mellan dina konton i PFC-appen innan du gör ett köp.

PFC-kortet är i grunden kostnadsfritt, men för att använda tjänsten Duo tillkommer en årsavgift på minst 420 kr. Den totala årsavgiften blir högre om ni väljer att betala månadsvis.

Ansök om Flex-kredit

I grunden är PFC Duo ett vanligt betalkort som du behöver sätta in pengar på innan du kan börja handla. Men det går även att välja till tjänsten Flex. Då ansöker ni om kredit som kan användas när saldot underskrider det belopp ni vill handla för. För utnyttjad kredit tillkommer en fast ränta på 5 kr per dag så länge du har ett minussaldo på kontot, och räntan dras från saldot på kontot vare månad. Betalar du in summan du handlade för innan midnatt samma dag slipper du avgifter.

Dela köp med andra

PFC Duo erbjuder också den smidiga tjänsten Grupper när ni behöver dela upp köp som gjorts tillsammans med andra. Det kan till exempel handla om en restaurangnota eller en gemensam present. Det enda som krävs är att ni skapar en grupp och bjuder in de som ska vara med och betala. Efter att ni uppgett information om vem eller vilka som betalat hittills, och hur mycket som betalats, delas kostnaderna lika mellan gruppmedlemmarna och dras från era respektive konton.

Delbetala era köp

Ett köp med PFC Duo kan också delbetalas på 3, 6 eller 12 månader. Då krävs en ansökan om delbetalning, och beviljas den skapas en faktura i PFC-appen varje månad. Tjänsten delbetalning med PFC är i grunden kostnadsfri, det enda som tillkommer är en fast månadsavgift. Det går även att betala av hela summan när som helst för att slippa ytterligare avgifter.

Få koll på ekonomin i appen

Appen som är knuten till PFC Duo innehåller flera funktioner som hjälper er att få koll på ekonomin. Månadsinsikter är ett hjälpmedel som sorterar in era utgifter i olika kategorier. Därmed är de lätt att se hur ni spenderar era pengar och hur ni kan förändra era konsumtionsvanor.

Ni kan också göra upp en budget i appen, få påminnelser när ni överskrider den, sätta upp mål för ert sparande samt låta PFC sätta in en mindre summa per köp på ett separat sparkonto.

Sammanfattning

PFC Duo är ett kort som ni på flera sätt kan anpassa efter era behov. Själva tjänsten Duo, där både du och din partner får ett kort som är kopplat till samma konto, omfattas alltid av en årsavgift på minst 420 kr. Den ger varken tillgång till något bonusprogram eller någon reseförsäkring som många andra kreditkort. Å andra sidan är möjligheten att dela konto ganska unik, och kan utan tvekan vara användbar för par som har helt eller delvis gemensam ekonomi.

Ni väljer själva om ni vill ansöka om kredit till kortet, och delbetalningsmöjligheter finns alltid tillgängliga vid behov. Det maximala kreditbeloppet på 10 000 kr är lågt, men samtidigt betalar ni endast maximalt 60 kr i ränta per månad om hela krediten utnyttjas. Tack vare möjligheten att dela upp köp med andra, att sätta upp mål och göra en egen budget i PFC-appen är PFC Duo också ett praktiskt verktyg för att få bättre koll på er ekonomi.

Förmåner & bonusar

 • Dela konto med din partner
 • Inga valutapåslag
 • Dela konto med din partner
 • Dela köp med andra
 • Sätt upp ekonomiska mål
 • Delbetalning
 • Apple Pay/Google Pay

Fördelar

 • Dela konto med din partner
 • Valfri kredit och delbetalning
 • Inget valutapåslag
 • Gratis uttag upp till 1 000 kr/mån
 • Få koll på er ekonomi i appen

Nackdelar

 • Inget bonusprogram
 • Inga försäkringar

Krav på sökande

 • Minst 18 år gammal
 • Inga betalningsanmärkningar

Information & avgifter för PFC Duo

Korttyp Mastercard
Årsavgift 420 kr
Lägsta kredit 10 000 kr
Effektiv ränta 13,84 %
Uttagsavgift 1,5 %
Påminnelseavgift 60 kr
Övriga avgifter 5 kr/dag som krediten utnyttjas
Apple Pay Ja
Google Pay Ja
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om PFC Duo

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Så länge ni tillsammans inte tar ut mer än 1 000 kr per månad är uttagen kostnadsfria, men efter det tar PFC ut en avgift på 1,5 % av beloppet.

Det gör du enkelt med Swish via PFC-appen.

Nej, men väljer du kortet PFC Premium kan du utnyttja utvalda kampanjer i appen.

När ni ansöker om PFC Duo får ni varsitt kort. Däremot finns inte möjlighet till något extrakort utöver det. Tappar ni bort något av korten kan ni begära ett ersättningskort mot en avgift på 95 kr.

Senast uppdaterad: 15 februari 2024