PFC Freemium

PFC Freemium är ett kostnadsfritt virtuellt kort utan valutapåslag och med möjlighet till gratis uttag. Kortet är kopplat till en användarvänlig app med ett stort antal funktioner som ger dig en bra överblick över din ekonomi.

OBS!

För tillfället går det inte att ansöka om PFC Freemium. Det kan bero på att kortet inte längre är öppet för nya kunder eller har lagts ner. För alternativ, ta en titt på vår stora jämförelse av kreditkort.

Recension av PFC Freemium

PFC Freemium är ett gratiskort från PFC som ger dig tillgång till en smidig app med flertalet tjänster som hjälper dig att planera din ekonomi. Du får också möjlighet att ta ut pengar kostnadsfritt, köpa andra valutor utan påslag, ansöka om kredit samt betala kontaktlöst med mobilen eller smartklockan.

Smart app med många olika funktioner

När du skaffar ett kort från PFC får du tillgång till en nedladdningsbar app som hjälper dig att få bättre koll på ekonomi. Du får till exempel push-notiser varje gång du handlar med ditt PFC Freemium så att du direkt kan se om transaktionen är korrekt.

Det finns även en tjänst vid namn grupper som gör det möjligt att dela upp betalningar mellan flera personer på ett smidigt sätt. Du kan också använda dig av funktionen månadsinsikter där du kan se dina utgifter uppdelade i olika kategorier. Dessutom går det att göra en egen budget i appen och ställa in sparmål inför framtiden om det är något särskilt du drömmer om.

Betala med ett virtuellt kort för ökad säkerhet

Med PFC Freemium får du ett virtuellt kort som kan användas precis som vilket fysiskt kort som helst, med skillnaden att det bara finns i appen. Där ser du dina kortuppgifter och kan uppge dem när du handlar online. Du kan också koppla kortet till Apple Pay eller Google Pay för att betala kontaktlöst i fysiska butiker. PFC Freemium-kortet kan enkelt fyllas på via Swish.

Kostnadsfritt kort utan valutapåslag

En stor fördel med PFC Freemium är att kortet är helt kostnadsfritt. Du slipper årsavgift och kan dessutom ta ut upp till 1 000 kr per månad utan extra kostnad. Vid uttag av större summor tillkommer en avgift på 1,5 %. Vill du handla från nätbutiker i andra valutor eller resa utomlands kan du också dra nytta av att PFC Freemium inte har något valutapåslag.

Koppla en kredit till kortet

Flex är en extra tjänst i form av en kredit på upp till 10 000 kr som kan kopplas till kortet. Det unika med krediten är att du bara betalar per dag den används, och att den maximala kostnaden är 60 kr per månad. Skulle du betala in krediten innan midnatt samma dag tillkommer ingen kostnad alls, men i annat fall är det 5 kr per dag som gäller. Du betalar med Swish på precis samma sätt som när du fyller på ditt konto.

Sammanfattning

PFC Freemium är ett enkelt virtuellt kort utan kredit som du fyller på efter hand. Det är helt kostnadsfritt att inneha, och du slipper både valutapåslag samt uttagsavgift så länge du inte tar ut mer än 1 000 kr i kontanter per månad. En nackdel är att du inte får något fysiskt kort att handla med i butiker, men så länge du kopplar kortet till Google Pay eller Apple Pay kan du ändå betala i vanliga kortterminaler med din telefon.

Väljer du PFC Freemium får du inte heller tillgång till några extra förmåner såsom cashback, bonusprogram eller gratis försäkringar. Det brukar sällan ingå i gratiskort som inte är kopplade till någon kredit. PFC Freemium fungerar därför bäst som komplement till ytterligare ett kort som du kan se till att betala dina resor med och använda för att utnyttja andra typer av förmåner. Ditt PFC Freemium-kort kan du sedan använda till mindre vardagsköp och dra nytta av den ovanligt bra appen som ger dig allt du behöver för att få koll på din privatekonomi.

Kortet är också ett utmärkt val för ungdomar eller dig som inte uppfyller kraven för att få ett kreditkort.

Förmåner & bonusar

 • Inga valutapåslag
 • Dela köp med andra
 • Sätt upp ekonomiska mål
 • Apple Pay/Google Pay

Fördelar

 • Ingen årsavgift eller valutapåslag
 • Kredit som extra tillval
 • Gratis uttag upp till 1 000 kr/mån
 • Smart app som ger dig koll på ekonomin
 • Betalningar med Google Pay/Apple Pay

Nackdelar

 • Inga försäkringar
 • Endast virtuellt kort

Krav på sökande

 • Minst 18 år gammal
 • Inga betalningsanmärkningar

Information & avgifter för PFC Freemium

Korttyp Mastercard
Årsavgift 0 kr
Lägsta kredit 10 000 kr
Effektiv ränta 13,84 %
Uttagsavgift 1,5 %
Påminnelseavgift 60 kr
Övriga avgifter 5 kr/dag som krediten utnyttjas
Apple Pay Ja
Google Pay Ja
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om PFC Freemium

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Logga bara in i PFC-appen för att se dina kortuppgifter. Ange dem sedan i kassan precis som vanligt när du handlar online. Du kan också koppla det till Google Pay eller Apple Pay för att handla med kortet i fysiska butiker.

Ja, då kan du välja antingen PFC Premium eller PFC Duo mot en mindre kostnad per månad.

Ja, så länge du inte tar ut mer än 1 000 kr per månad och inte använder dig av någon kredit så tillkommer inga kostnader.

Nej, då rekommenderar vi i stället PFC Junior som är speciellt framtaget för personer under 18 år.

Senast uppdaterad: 12 juni 2024