PFC Junior

Med PFC Junior kan du ordna ett Mastercard till ditt barn och samtidigt få koll på alla transaktioner i din egen telefon. Både du och barnet får tillgång till anpassade versioner av PFC-appen så att barnet kan se sitt saldo medan du kan göra insättningar och uttag samt frysa kortet vid behov.

OBS!

För tillfället går det inte att ansöka om PFC Junior. Det kan bero på att kortet inte längre är öppet för nya kunder eller har lagts ner. För alternativ, ta en titt på vår stora jämförelse av kreditkort.

Recension av PFC Junior

PFC Junior är kortet som passar barn och ungdomar. Du som förälder kan ställa in kortgränser och hålla koll på barnens utgifter i appen. Det går också att beställa ett obegränsat antal juniorkort, och barnen får sina egna namn på korten. Om kortet kommer bort kan det enkelt frysas i appen tills det dyker upp igen.

Enkel och snabb beställning

För att skaffa PFC Junior behöver du som vårdnadshavare bara ladda ned appen, legitimera dig med ditt BankID och beställa ett eller flera kort. De dyker sedan upp i brevlådan inom fem dagar. Korten fylls på med Swish eller direkt från ditt eget PFC-konto, och barnet kan själv se sina transaktioner och saldo i appen. Dessutom aviseras nya insättningar på kortet alltid med ett push-meddelande.

Kostnadsfria uttag

De flesta barn vill gärna handla med kontanter då och då, och med PFC Junior går det att ta ut upp till 1 000 kr per månad helt utan avgift. Vid uttag av större summor än så tillkommer dock en avgift på 1,5 % per gång.

Få koll på barnets utgifter

Barnet kan använda kortet precis som ett vanligt betalkort. Samtidigt kan du som förälder när som helst logga in i appen för att få en överblick över alla transaktioner. Du kan också sätta in och ta ut pengar från kortet samt aktivera push-meddelanden som visas när barnet gör ett köp med kortet. Ytterligare en vårdnadshavare kan också få tillgång till samma information utan ytterligare avgifter.

Frys kortet via appen

Om kortet skulle komma bort behöver ni inte oroa er. Då är det bara att logga in appen och frysa kortet för att spärra alla transaktioner online och i fysiska butiker. Sedan kan ni alltid tina upp kortet igen om det skulle dyka upp, alternativt spärra det och beställa ett nytt om det är stulet eller borttappat.

Sammanfattning

PFC Junior ger dig möjlighet att beställa betalkort till dina barn som du själv kan kontrollera via den kostnadsfria appen. I appen går det att göra insättningar och uttag via Swish, aktivera push-meddelanden vid köp och se alla tidigare transaktioner. Du kan också frysa eller spärra kortet inom bara ett par minuter om det kommer bort.

Barnet kan handla med kortet precis som vilket betalkort som helst, och får dessutom sitt eget namn på kortet. I årsavgiften ingår ett obegränsat antal Junior-kort, och ytterligare en vårdnadshavare kan få tillgång till appen utan extra kostnad.

Med PFC Junior får du ett antal användbara tjänster och funktioner mot en årsavgift på 240 kr. Det innebär att ditt barn kan få större ekonomisk frihet samtidigt som du har koll på transaktionerna och kortanvändningen i din egen telefon.

Förmåner & bonusar

 • Valfritt antal kort
 • Föräldrakontroll
 • Kortgränser

Fördelar

 • App till både förälder och barn
 • Obegränsat antal kort
 • Kortgränser och push-meddelanden
 • Insättningar med Swish
 • Inget valutapåslag

Nackdelar

 • Årsavgift på 240 kr

Krav på sökande

 • Minst 5 år gammal
 • Inga betalningsanmärkningar

Information & avgifter för PFC Junior

Korttyp Mastercard
Årsavgift 240 kr
Uttagsavgift 1,5 %
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om PFC Junior

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Den undre gränsen för att få använda ett Junior-kort är 5 år.

Nej, då rekommenderas i stället PFC Freemium eller PFC Premium.

Avgiften på 20 kr per månad dras inte från barnets kort, utan från ditt eget PFC-konto.

Nej, det är bara du som förälder som kan skicka pengar till barnets PFC Junior eller ta ut pengar från kortet.

Senast uppdaterad: 12 juni 2024