PFC Premium

Med PFC Premium väljer du själv om du vill ansöka om kredit och delbetalning. Du får även tillgång till gratis uttag, köp i utländsk valuta utan påslag, erbjudanden och rabatter samt en app med mängder av funktioner för att hantera din ekonomi.

OBS!

För tillfället går det inte att ansöka om PFC Premium. Det kan bero på att kortet inte längre är öppet för nya kunder eller har lagts ner. För alternativ, ta en titt på vår stora jämförelse av kreditkort.

Recension av PFC Premium

Premium är det populäraste kortet från PFC eftersom du får allt deras övriga kort erbjuder, plus lite till. Du kan när som helst ansöka om kredit och delbetalning, och appen inkluderar ett stort antal användbara funktioner. Den övre gränsen för gratis automatuttag är högre, och du kan ta del av ett antal olika erbjudanden som endast är till för Premium-innehavare.

Handla på kredit med Flex

PFC Premium är inte ett kreditkort i grunden, utan du väljer själv om du vill lägga till tjänsten Flex som ger dig en kredit på upp till 10 000 kr. Tanken är att den ska användas för tillfälliga köp. Därför har PFC valt att ta ut en kostnad på 5 kr per dag och maximalt 60 kr per månad i stället för vanlig ränta. För att betala tillbaka krediten behöver du bara göra en insättning via Swish till ditt konto hos PFC.

Omvandla större köp till delbetalning

Gör du lite större köp som du vill kunna delbetala i upp till 12 månader så är det också möjligt med PFC Premium. Precis som krediten så behöver du ansöka separat om delbetalning, och det gör du genom att välja en transaktion i appen och klicka på ”delbetala”. Varje månad får du sen en faktura i appen med det belopp du behöver betala plus en fast månadsavgift.

Få tillgång till avancerade verktyg för din ekonomi

Den app som PFC erbjuder sina kunder är ovanligt användbar för dig som vill få styr på din privatekonomi. Du kan ställa in upp till tio sparmål och aktivera automatiska överföringar till dina sparkonton genom att runda upp dina köp med kortet.

Med hjälp av månadsinsikter får du också en bra överblick över din ekonomi och vad du använder dina pengar till. PFC Premium ger dig även möjlighet att spärra, frysa eller tina upp ditt kort för både köp online och i uttag i automater. Andra smarta funktioner är push-notiser efter varje köp, budgetverktyg och uppdelning av betalningar mellan flera personer.

Hög kostnadsfri uttagsgräns i hela världen

Med PFC Premium kan du ta ut hela 10 000 kr per månad utan några extra kostnader, oavsett var i världen du befinner dig. Vill du ta ut mer än så tillkommer 1,5 % av beloppet. Det kan jämföras med de övriga korten från PFC där gränsen ligger på endast 1 000 kr per månad. PFC lägger inte heller på någon valutaväxlingsavgift varken när du tar ut pengar eller gör ett köp i utlandet.

Utnyttja utvalda deals

Det är endast personer med Premium som får tillgång till de deals som PFC tagit fram. De finns under en separat ikon i appen, och där hittar du erbjudanden på olika utvalda tjänster och produkter. Det kan till exempel handla om bättre priser på allt ifrån hyrbilar och försäkringar till rabatter på matkassar och glasögon.

Sammanfattning

PFC Premium har en årsavgift på 420 kr, och för det får du varken någon försäkring eller möjlighet att samla bonus/cashback. Däremot får du tillgång till olika typer av rabatter och erbjudanden som väljs ut av PFC och som du hittar direkt i appen.

Premium är ett flexibelt kort där du själv väljer om du vill ha tillgång till kredit och delbetalningsmöjligheter. Det är också förmånligt på resan eftersom du kan ta ut hela 10 000 kr kostnadsfritt per månad i kombination med att du slipper valutapåslag. Dessutom kan du använda dig av den praktiska appen för att få överblick över hela din ekonomi.

Ställ in sparmål, gör en budget och se hur du spenderat dina pengar den senaste månaden på ett och samma ställe. Du kan också använda appen till att dela upp köp mellan flera personer. Eftersom alla inbetalningar till ditt PFC-konto sker med Swish slipper du både extra kostnader och väntetider eftersom pengarna dyker upp på kontot direkt.

Förmåner & bonusar

 • Rabatter och erbjudanden
 • Delbetalning
 • Dela köp med andra
 • Sparmål och budgetverktyg
 • Apple Pay/Google Pay

Fördelar

 • Hög uttagsgräns och inget valutapåslag
 • Kredit och delbetalning
 • Förmånliga deals
 • Praktisk app för din privatekonomi
 • Betalningar med Apple Pay/Google Pay

Nackdelar

 • Inga försäkringar
 • Inget bonusprogram

Krav på sökande

 • Minst 18 år gammal
 • Inga betalningsanmärkningar

Information & avgifter för PFC Premium

Korttyp Mastercard
Årsavgift 420 kr
Lägsta kredit 10 000 kr
Effektiv ränta 13,84 %
Uttagsavgift 1,5 %
Påminnelseavgift 60 kr
Övriga avgifter 5 kr/dag som krediten utnyttjas
Apple Pay Ja
Google Pay Ja
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om PFC Premium

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Ja, PFC rekommenderar särskilt Premium inför resan eftersom kortet har en högre gräns för kostnadsfria uttag, inget valutapåslag, push-notiser efter varje köp och kan spärras eller frysas direkt i appen.

Fryser du kortet i appen så går det inte att använda för köp, men du kan tina upp det igen när som helst. Skulle du däremot spärra ditt kort så måste du beställa ett nytt.

Du kan delbetala köp mellan 300 kr och 10 000 kr.

Den ligger mellan 10 kr och 80 kr beroende på hur stor summa du vill delbetala.

Senast uppdaterad: 04 februari 2024