uScore

uScore (tidigare MinKreditkoll) är en tjänst för privatpersoner att göra en kreditkoll på sig själva för att se vilka låneerbjudanden som finns tillgängliga. Den analyserar din ekonomi och ger råd om hur du kan förbättra din kreditvärdighet. Det kan vara användbart för dig som överväger att ta ett bolån, privatlån eller samlingslån.

uScore illustration

Om tjänsten uScore

uScore är en tjänst där privatpersoner kan göra en kreditkoll på sig själva för att få en bättre uppfattning om vilka erbjudanden som finns tillgängliga på marknaden.

uScore analyserar din ekonomi och visar hur du kan gå tillväga för att förbättra din kreditvärdighet, samt ger dig en överblick över den ränta du kan få. Den smarta och moderna tjänsten från uScore är en värdefull tjänst för dig som går i tankarna på ett bolån, privatlån, samlingslån eller liknande. När du har koll på din egen kreditvärdighet kan det underlätta i förhandlingen med banker och andra långivare.

uScore samarbetar med CreditSafe - en av världens mest använda kreditupplysningsbolag. När du blir medlem hämtas dina uppgifter direkt från CreditSafe och du slipper därmed göra en kreditupplysning.

Hur du kan använda uScore

  • Se din kreditkoll helt gratis
  • Se hur du kan förbättra din privatekonomi
  • Enkelt att använda
  • Samarbetar endast med seriösa partners
  • Skräddarsydda erbjudanden utan förbindelse
  • Ingen kreditupplysning görs
Till uScore

När du ansöker om ett lån hos en bank eller långivare gör de alltid en kreditupplysning på dig. Detta för att säkerställa att du har råd med lånet och att du kan betala tillbaka enligt överenskommelse. När du registrerar dig hos uScore får du också tillgång till samma information som dessa långivare använder när de granskar din ansökan. Du får en klar och tydlig bild för hur din privatekonomi ser ut och hur du kan förbättra dina lånemöjligheter.

Här får du även ta del av ditt kreditscore där din kreditvärdighet utvärderas på en siffra mellan 1-100. Ju högre siffra, desto bättre anses din återbetalningsförmåga vara och du kan få tillgång till lån med bättre villkor.

KreditscoreBetalningsförmåga
70 - 100Mycket hög
40 - 69Hög
20 - 39Medel
1 - 19Låg

Via uScore får du även tillgång till skräddarsydda erbjudanden som är speciellt anpassade utefter dina förutsättningar. Dessa erbjudanden är ej bindande, så du kan använda dem för att få en uppfattning om vilka lån och räntor som finns tillgängliga på marknaden. Hittar du ett erbjudande som passar dig kan du ansöka om lånet helt gratis via uScore.

Dock är det viktigt att komma ihåg att uScore inte är en långivare. Erbjudandena du får kommer därför från långivare som samarbetar med uScore. Men du kan känna dig trygg i att de endast samarbetar med seriösa aktörer och inga erbjudanden som presenteras är bindande.

uScore samarbetar med CreditSafe som är en av världens mest använda kreditupplysningsbolag. Därmed får du tillgång till din information hos CreditSafe utan att det görs en kreditupplysing på dig.

uScore gick tidigare under namnet MinKreditkoll.

Källor

Jennifer Martinsson

Skribent

Jennifer har en utbildning inom internationell ekonomi och brinner för att göra finansbranschen lättbegriplig och lättillgänglig för alla. Som skribent hos Ekonomival.se vill Jennifer väcka ett intresse för privatekonomi genom att förse våra besökare med praktisk information som gör det enkelt att fatta rätt ekonomiskt beslut.

Vanliga frågor om uScore

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

uScore samarbetar med CreditSafe - en av världens största kreditupplysningsföretag. Eftersom informationen hämtas direkt från CreditSafe registreras ingen kreditupplysning när du blir medlem eller loggar in hos uScore. Med andra ord kommer det alltså inte påverka din kreditvärdighet eller möjligheter att få lån.

När du blir medlem hos uScore får du tillgång till samma information som långivare använder för att bedöma din kreditvärdighet. Du kan ta del av skräddarsydda erbjudanden som är speciellt anpassade efter dina ekonomiska förutsättningar. Du kan se ditt kreditscore och du får tillgång till en budgetfunktion som kan hjälpa dig att förbättra dina lånemöjligheter. Dessutom kan du se vilka räntor du kan få hos olika långivare. Din privatekonomi blir helt enkelt mycket roligare och du får en klar helhetsbild för hur läget ser ut.

Det är gratis att använda alla tjänster som uScore erbjuder. De tjänar pengar genom att samarbeta med andra företag som kan erbjuda dig sina tjänster via uScore. Använder du ett erbjudande som du fått via uScore, så tjänar de en viss summa. Detta gör att de kan fortsätta att erbjuda sina tjänster helt gratis.

Ett kreditscore är ett betyg på din kreditvärdighet som tas fram av kreditupplysningsföretagen. uScore samarbetar med CreditSafe som bedömer ditt kreditscore på en siffra mellan 1 - 100. Desto högre siffra, desto tryggare anses din betalningsförmåga vara. Att ha ett högt kreditscore ökar dina chanser att beviljas lån med lägre räntor. Hos uScore ser du ditt kreditscore gratis.

En kreditkoll är en objektiv bedömning av din privatekonomi. Utifrån ditt kreditscore, din inkomst och eventuella skulder gör alla svenska banker en kreditkoll innan de beviljar ett lån.

uScore lägger stora resurser på att du som kund ska känna dig trygg att använda deras tjänster. För att du ska identifiera dig på ett tryggt sätt använder du BankID när du registrerar dig. Därefter krypteras din information så att ingen annan än du själv har möjlighet att ta del av din information.

Senast uppdaterad: 17 juni 2024