Cheap Energy

Det svenska elbolaget Cheap Energy har som mål att vara ett av de billigaste elbolagen online, samtidigt som de vill göra det så enkelt som möjligt för kunderna att teckna ett elavtal. De försöker hela tiden pressa priserna på den svenska elmarknaden och erbjuder få produkter så att det blir lätt att välja bland de olika alternativen.

Cheap Energy screenshot illustration

Teckna ett elavtal från Cheap Energy

Cheap Energy ger dig möjligheten att välja mellan fast pris och rörligt pris, samt el som är producerad av antingen 100 % naturlig energi eller en mix av förnybart producerad el, kärnkraftsproducerad el och fossilt producerad el. Du kan enkelt välja det elavtal som passar dig i formuläret på hemsidan. Dessutom har du möjlighet att slå ihop din elnätsfaktura med fakturan från Cheap Energy för att göra det ännu smidigare att betala och få koll på din elförbrukning.

Välj det elavtal som passar dig

På Cheap Energys hemsida är det lätt att få en överblick över de olika val du har möjlighet att göra när du vill teckna ett elavtal. Du kan välja mellan rörligt månads- eller timpris samt fast pris beroende på om du vill ha ett pris som baseras på det aktuella spotpriset, eller om du vill veta precis hur mycket du ska betala för din el varje månad. Väljer du ett rörligt avtal har du varken bindningstid eller uppsägningstid.

Miljövänlig energi

Du som prioriterar miljön kan välja 100 % naturlig el från vatten, vind och solenergi genom att kryssa i valet NordenMiljö när du tecknar ditt elavtal hos Cheap Energy. Energin kommer från Norden och är helt förnybart producerad.

Slå ihop dina fakturor till en

Normalt sett får du en faktura från Cheap Energy för din elförbrukning, och en elnätsfaktura med fasta avgifter från det företag som äger elnätet där du bor. Men nu har du möjlighet att i stället ta emot en gemensam Energifaktura från Cheap Energy. Då behöver du bara hålla koll på en faktura, och du kan också välja att ta emot den elektroniskt vilket är bättre för miljön. Kontakta bara Cheap Energys kundservice eller gör ditt val direkt på hemsidan för att slå ihop dina fakturor.

Låga fasta priser

Cheap Energy kan erbjuda några av marknadens lägsta priser på fasta elavtal. Det beror delvis på att de själva inte har någon egen elproduktion eller infrastruktur som kostar pengar. Cheap Energy är också bra på att pressa priserna, och därmed kan de variera från dag till dag. För att hitta det bästa priset för tillfället kan du göra en jämförelse av elavtal online för att se hur Cheap Energy ligger till jämfört med övriga elbolag.

Fördelar

  • Fossilfri el
  • Schyssta priser
  • Välj din egen bindningstid

Information & avgifter

Elavtal Fastpris/Rörligt
Påslag 7,9 öre/kW
Uppsägningstid ingen
Bindningstid Valfritt
Elcertifikat 1,90 öre/kWh
Fossilfri el Ja
Förnybar el 100% förnybar el
Vintersäkring Nej

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Cheap Energy AB
Organisationsnummer 559261-5081
Telefonnummer 010-405 41 80
E-post hej@cheapenergy.se
Adress Box 285
Postnummer 244 02
Postort Furusund
Hemsida cheapenergy.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 19:15
Tisdag 07:45 - 19:15
Onsdag 07:45 - 19:15
Torsdag 07:45 - 19:15
Fredag 07:45 - 19:15
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Cheap Energy

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Det smidigaste är att besöka hemsidan där det finns ett enkelt formulär. Då kan du själv välja vilken typ av elavtal du föredrar, och efter att du har skickat in formuläret får du en bekräftelse via mejl. Vill du hellre teckna ditt avtal via telefon så går det också bra.

Om du ska flytta behöver du uppge dina adressuppgifter minst 7 dagar innan elen ska börja levereras. Men vill du vara ute i riktigt god tid har du möjlighet att teckna ett elavtal redan tre månader i förväg. Har du redan flyttat in så tar det 14 dagar innan Cheap Energy kan börja leverera el till dig.

Du kan nå kundtjänst på måndagar mellan 08.00 och 19.15, eller på tisdagar till fredagar mellan 07.45 och 19.15. De går att kontakta via telefon, e-post eller ett formulär som finns på hemsidan.

Du kan alltid logga in med BankID på Cheap Energys hemsida för att se dina fakturor där förbrukningen redovisas tydligt. Har du valt tjänsten Energifaktura kan du även se dina elnätsfakturor medan du är inloggad.

Cheap Energy

  • Fossilfri el
  • Schyssta priser
  • Välj din egen bindningstid
Elavtal Fastpris/Rörligt
Bindningstid Valfritt
Fossilfri el Ja

Trustpilot: 2,2

Fördelar

  • Fossilfri el
  • Schyssta priser
  • Välj din egen bindningstid

Information & avgifter

Elavtal Fastpris/Rörligt
Påslag 7,9 öre/kW
Uppsägningstid ingen
Bindningstid Valfritt
Elcertifikat 1,90 öre/kWh
Fossilfri el Ja
Förnybar el 100% förnybar el
Vintersäkring Nej

Senast uppdaterad: 11 juni 2024