Greenely

Greenely är ett toppmodernt elbolag som är baserat i Stockholm och använder sig av smart teknik för att optimera kundernas elanvändning. Företaget, som har varit i elbranschen sedan 2018, har som vision att bidra till en värld med obegränsad hållbar energi. Det gör de bland annat genom att koppla så många smarta hem som möjligt till deras plattform för att uppnå balans mellan elproduktionen och energiförbrukningen. Greenely hjälper också till med att sänka kundernas elkonsumtion och därmed också minska deras kostnader.

Greenely screenshot illustration

Teckna ett elavtal från Greenely

När det är dags att teckna ett elavtal hos Greenely behöver du inte fundera över vilken typ av avtal du ska välja. Greenely erbjuder nämligen bara elavtal med timpriser för att du ska ha möjlighet att sänka dina elkostnader så mycket som möjligt. De har också utvecklat en app med mängder av funktioner som hjälper dig att få koll på din elkonsumtion. Dessutom kan du koppla både din elbil, ditt värmesystem och dina solpaneler till appen.

Timprisavtal är ett bra val för dig som vill sänka dina elkostnader

Eftersom Greenely vill att kunderna ska ha full kontroll över sin elförbrukning erbjuder de endast elavtal med timpriser utan bindningstid. Då kan du utnyttja skillnaderna i pris under dygnet genom att förbruka mest el när den är som billigast, samtidigt som elnätet avlastas när efterfrågan är som störst. Spotpriset uppdateras varje timme. Med ett timpris betalar du bara för de timmar då du använder elen, till skillnad från ett rörligt elavtal då du betalar ett genomsnitt av elpriset under en viss period.

Få koll på din elkonsumtion i appen

Genom att ladda ned den app som Greenely har utvecklat till både iPhone och Android kan du se din elkonsumtion och din uppskattade månadskostnad. Du kan också utvärdera din elanvändning i hemmet per timme, vilket ger dig möjlighet att optimera din elförbrukning genom att använda mer el när den är som billigast och mindre el när priserna är höga.

I appen får du också tips från Greenely på hur du kan minska din elräkning utifrån ditt användningsmönster, och möjligheten att jämföra din elförbrukning med liknande hushåll. Dessutom kan du se de aktuella spotpriserna både för idag och imorgon för att kunna planera din elförbrukning i förväg.

Smart teknik optimerar elförbrukningen

Du kan även ansluta ditt värmesystem, dina solpaneler eller din elbil till Greenelys app. Då kan appen till exempel styra så att din elbil enbart laddas under de timmar då elpriset är som lägst, vilket innebär att du kan spara upp till 50 % av kostnaden. Greenely har redan stöd för ett stort antal bilmärken, och fler läggs till kontinuerligt.

Det går också att lägga till din solproduktion i appen, för att få koll på hur mycket du själv använder och till vilket pris du kan sälja överskottet för. Greenely erbjuder sig dessutom att köpa den solenergi som du inte själv använder. Du kan också ansluta ditt värmesystem till appen för att sänka kostnaderna och förbättra komforten i hemmet. Även här ser Greenly till att så mycket som möjligt av uppvärmningen sker under de timmar då elpriset är som lägst.

Fördelar

  • Timpris till självkostnadspris
  • 100 % fossilfri energi
  • Smart teknik & app

Information & avgifter

Elavtal Timpris
Månadsavgift 49 kr
Påslag 6,1 öre/kW
Uppsägningstid ingen
Bindningstid Ingen
Elcertifikat 0,05 öre/kWh
Fossilfri el Ja
Förnybar el 100% förnybar el
Vintersäkring Nej

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Greenely AB
Organisationsnummer 556960-9794
E-post support@greenely.se
Adress Vasagatan 40
Postnummer 111 20
Postort Stockholm
Hemsida greenely.com
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Greenely

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Enklast är att ladda ner appen och sedan klicka på ikonen i form av en blixt längst ner på skärmen. Sedan följer du bara instruktionerna och fyller i dina personuppgifter samt uppgifter om din bostad. Att teckna ett elavtal hos Greenely tar inte mer än två minuter, och har du inte hunnit ladda ner appen än kan du i stället fylla i formuläret direkt på hemsidan.

När du tecknar ett elavtal hos Greenely skickas en förfrågan till ditt elnätsbolag och ditt aktuella elhandelsbolag. De meddelar sedan Greenely vilket datum de kan ta över dig som kund. Bytet av elavtal kan ta mellan några dagar till ett par veckor, men det går också att välja ett manuellt startdatum baserat på de eventuella uppsägningstider och bindningstider du har i ditt nuvarande elavtal.

Hos Greenely får du din el till självkostnadspris, vilket baseras på spotpriserna från den nordiska elbörsen Nord Pool. Självkostnadspriset inkluderar bland annat elkostnaden, elpriset på börsen, elcertifikat samt avgifter och omkostnader som Greenely har vid inköp av elen.

Ja, så länge ni är inloggade på samma konto kan ni följa er elkonsumtion på mer än en enhet. Det är inga problem att logga in samtidigt även om ni använder er av samma användarnamn och lösenord.

Greenely

  • Timpris till självkostnadspris
  • 100 % fossilfri energi
  • Smart teknik & app
Elavtal Timpris
Månadsavgift 49 kr
Bindningstid Ingen
Fossilfri el Ja

Trustpilot: 3,9

Fördelar

  • Timpris till självkostnadspris
  • 100 % fossilfri energi
  • Smart teknik & app

Information & avgifter

Elavtal Timpris
Månadsavgift 49 kr
Påslag 6,1 öre/kW
Uppsägningstid ingen
Bindningstid Ingen
Elcertifikat 0,05 öre/kWh
Fossilfri el Ja
Förnybar el 100% förnybar el
Vintersäkring Nej

Senast uppdaterad: 17 maj 2024