Kärnfull Energi

Elbolaget Kärnfull Energi fokuserar helt på energi från kärnkraft, vilket de var först med i landet när de startade verksamheten i mitten av 2019. Kärnfull Energi utgår från Göteborg och drivs av riktiga eldsjälar som vill säkerställa en hållbar elproduktion inom Sverige under lång tid framöver. Fördelarna med kärnkraft är bland annat en orörd natur, minskade utsläpp och ett stabilt elnät. Kärnkraft har lägst utsläppsnivåer, är den mest pålitliga energikällan och har verkligen framtiden för sig enligt Kärnfull Energi.

Kärnfull Energi screenshot illustration

Teckna ett elavtal från Kärnfull Energi

Du kan snabbt och enkelt teckna ett rörligt elavtal från Kärnfull Energi på bara någon minut genom att signera med BankID så att elbolaget kan ta hand om allt det administrativa. Har du några frågor eller funderingar kan du alltid kontakta kundtjänst, eller läsa på Kärnfull Energis hemsida där det finns mycket information om bolaget och vad de står för. De har till exempel en vision om att utveckla ny kärnenergi i Sverige och har valt ut ett antal välkända rådgivare för att sprida mer kunskap om kärnkraft och dess fördelar.

Rörligt elavtal med timdebitering

Kärnfull Energi erbjuder elavtal med rörligt elpris utan bindningstid. Detta eftersom rörliga avtal blir billigast i längden och bara har en månads uppsägningstid. Som kund hos Kärnfull Energi debiteras du för elen per timme baserat på det genomsnittliga spotpriset månaden innan. Genom att hålla lite koll på de tider då spotpriset brukar vara lägre kan du anpassa din elförbrukning så att dina elkostnader minskar.

Skapa en fullmakt via BankID

Det är riktigt enkelt att teckna ett elavtal hos Kärnfull Energi genom att signera en fullmakt med din e-legitimation. Då kan Kärnfull Energi ta kontakt med ditt nuvarande elbolag för att se hur länge ditt avtal gäller och registrera ett byte av elbolag på rätt dag. På så sätt slipper du brytavgifter eftersom du inte avbryter ditt avtal i förtid. BankID innebär också hög säkerhet, och tack vare fullmakten går bytet av elleverantör så snabbt som möjligt.

Snabb och tillgänglig kundtjänst

Om du vill veta mer om Kärnfull Energi kan du besöka deras sida med svar på de vanligaste frågorna. Du kan också kontakta kundtjänst som svarar blixtsnabbt via mejl eller chatt mellan 08.00 och 23.00. Dessutom går det att ringa till supporten på vardagar mellan 10.00 och 15.00.

Rådgivning och forskning

Kärnfull Energi har knutit till sig ett antal rådgivare, som bland annat är forskare, entreprenörer, experter och artister. De hjälper till att sprida kunskap om kärnkraft som framtidens energikälla, och är också med och utser mottagarna av det forskningsstöd som Kärnfull Energi delar ut.

Man har även startat Kärnfull Next, som är ett svenskt projektutvecklingsbolag inom kärnenergi. Målet med bolaget är bland annat att utveckla ny kärnenergi i form av en av Europas första SMR-parker utanför Nyköping. SMR är en ny teknik med små modulära reaktorer som kan serietillverkas i fabriker och kombineras i en park för att få samma effekt som ett större kärnkraftverk.

Fördelar

  • 100% kärnkraft
  • Timpris
  • Ingen bindningstid

Information & avgifter

Elavtal Timpris
Månadsavgift 39 kr
Påslag 3,2 öre/kW
Uppsägningstid Ingen
Bindningstid Ingen
Elcertifikat Inkluderas pris
Fossilfri el Ja
Förnybar el 100% kärnkraft
Vintersäkring Nej

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Kärnfull Future AB
Organisationsnummer 559211-1552
E-post hej@karnfull.se
Adress Burgårdsgatan 18
Postnummer 412 52
Postort Göteborg
Hemsida karnfull.se
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Kärnfull Energi

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Om du ska flytta och vill bli kund hos Kärnfull Energi behöver du bara klicka i rutan ”Ja, jag ska flytta” och uppge startdatum när avtalet ska börja gälla samt ditt Anläggnings-ID som du kan se på en tidigare elfaktura. Sist men inte minst behöver du också teckna ett elnätsavtal med det företag som äger elnätet i ditt nya område.

Du får en faktura från det elnätsföretag som äger elnätet i ditt område. Sedan får du ytterligare en faktura från Kärnfull Energi för den el du faktiskt använder.

För att veta hur högt Kärnfull Energis timpris blir behöver du titta på spotpriset och sedan lägga på 6-7 öre per kWh samt moms. Utöver spotpriset så tillkommer nämligen en hel del avgifter och påslag för att Kärnfull Energi ska kunna leverera elen till dig.

Nej, inte än, men en app håller på att utvecklas, liksom möjligheten att logga in på hemsidan.

Kärnfull Energi

  • 100% kärnkraft
  • Timpris
  • Ingen bindningstid
Elavtal Timpris
Månadsavgift 39 kr
Bindningstid Ingen
Fossilfri el Ja

Trustpilot: 4,6

Fördelar

  • 100% kärnkraft
  • Timpris
  • Ingen bindningstid

Information & avgifter

Elavtal Timpris
Månadsavgift 39 kr
Påslag 3,2 öre/kW
Uppsägningstid Ingen
Bindningstid Ingen
Elcertifikat Inkluderas pris
Fossilfri el Ja
Förnybar el 100% kärnkraft
Vintersäkring Nej

Senast uppdaterad: 17 maj 2024