Mölndal Energi

Mölndal Energi är ett elbolag som ägs av Mölndals stad och har ambitionen att ha Sveriges nöjdaste kunder samt vara ledande i omställningen till ett hållbart samhälle. Man erbjuder både el och fjärrvärme samt energitjänster till såväl privatpersoner som företag. Mölndal Energi kallar sig sedan 2018 för ”Sveriges första fossilfria energibolag” och erbjuder el från biokraft, vattenkraft, kärnkraft, vindkraft och solkraft. Även om Mölndal Energi är ett lokalt elbolag, med bas i Mölndal utanför Göteborg, så är det möjligt för hushåll i hela Sverige att bli elkunder hos bolaget.

Mölndal Energi screenshot illustration

Teckna ett elavtal från Mölndal Energi

Hos Mölndal Energi kan du välja mellan rörligt månadspris och timpris, helt utan bindningstid. All el är fossilfri, och antingen helt förnybar eller från solkraft. Genom att ladda ner Mölndal Energis egen app Watter kan du få tillgång till flera smarta tjänster för att minska din elförbrukning. Som kund hos Mölndal Energi får du även rabatt på laddboxar samt möjligheten att värva en vän och få avdrag på din nästa faktura.

Fossilfri och förnybar energi

Genom att välja månadspris får du samma pris per kWh under hela månaden, medan du som väljer timpris själv kan påverka din elkostnad. Oavsett vad du väljer är det ingen bindningstid så att du kan byta när du önskar. Du kan också hålla koll på hur mycket el du förbrukar i Mölndal Energis app. All energi är fossilfri, och den är antingen från förnybara källor eller utgörs av solenergi. Lite mer än hälften av all el från Mölndal Energi kommer från biokraft, medan omkring 15 procent kommer från vattenkraft, kärnkraft respektive vindkraft och 0,2 procent från solkraft.

Använd appen Watter för att optimera din elförbrukning

Mölndal Energi har tagit fram en användbar app vid namn Watter, där du kan hålla koll på din elförbrukning. Du som har valt timpris kan också se dagens elpriser och anpassa din elförbrukning för att spara pengar. Appen ger dig även möjlighet att jämföra din elförbrukning med andra hushåll, få en uppskattning av hur mycket energi du väntas förbruka under den aktuella månaden och skapa bevakningar vid avvikelser i din energiförbrukning. Du kan även kontakta kundsupporten via chatten och få svar direkt i appen.

Snabba svar vid kontakt med kundservice

När du kontaktar Mölndal Energi behöver du sällan vänta länge på svar. Under 2023 låg den genomsnittliga svarstiden på endast 95 sekunder vid kontakt med supporten, och elbolaget har även ett kundnöjdhetsbetyg på hela 9,6 av 10. Du kan nå Mölndal Energis kundservice via telefon, e-post eller chatt, och de har öppen på vardagar mellan 08.00 och 16.00, med undantag för tisdagar då öppettiderna är 09.00 till 16.00.

Få rabatt på laddboxar och avdrag på din faktura

Alla kunder får 5 % rabatt på laddboxar från Mölndal Energis partner Evify. Rabattkoden inkluderas i avtalsbekräftelsen om du tecknar rörligt pris. Du som väljer timpris eller redan är kund hos Mölndal Energi behöver däremot kontakta kundservice för att få tillgång till rabatten. Du har också chans att få 500 kronor i avdrag på din faktura genom att rekommendera Mölndal Energi till en vän. Om din vän också tecknar ett elavtal hos elbolaget får ni båda en bonus på 500 kronor var, och du har även möjlighet att värva flera vänner via en personlig värvningslänk.

Fördelar

  • 100% fossilfri el från förnybara källor
  • Ingen bindningstid
  • Snabb och pålitlig kundservice

Information & avgifter

Elavtal Timpris/Rörligt
Månadsavgift 49 kr
Påslag 0 öre/kWh
Uppsägningstid Ingen
Bindningstid Valfritt
Prisgaranti Nej
Fossilfri el Ja
Förnybar el 100% förnybar / 100% fossilfri

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Mölndal Energi AB
Organisationsnummer 556488-8518
Telefonnummer 031-86 65 00
E-post kundservice@molndalenergi.se
Adress Box 34
Postnummer 431 21
Postort Mölndal
Hemsida molndalenergi.se/privat

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 16:00
Tisdag 09:00 - 16:00
Onsdag 08:00 - 16:00
Torsdag 08:00 - 16:00
Fredag 08:00 - 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Mölndal Energi

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

För att få el levererad behöver du ett nätavtal med elnätsbolaget som äger elnätet i det område där du bor, samt ett elavtal som exempelvis kan tecknas hos Mölndal Energi. Elnätsbolaget tar ut en avgift för att transportera elen till din bostad, medan Mölndal Energi fakturerar dig för den el du faktiskt använder.

Det betyder att elbolaget inte använder något fossilt bränsle varken i produktionen av värme och el eller till de fordon som tillhör bolaget.

Om du vill ha timmätning på din el, och se hur mycket el du förbrukar i appen Watter, kan du kontakta Mölndal Energis kundsupport. Då undersöker de om din elmätare kan visa hur mycket el du förbrukar per timme. Tjänsten är kostnadsfri och aktiveras inom ett par veckor.

För tillfället är fastpriskontrakt så pass dyra att Mölndal Energi inte längre erbjuder fasta avtal. De rekommenderar inte heller denna typ av avtal till sina kunder, utan anser att det är bättre och billigare med rörligt elpris.

Mölndal Energi

  • 100% fossilfri el från förnybara källor
  • Ingen bindningstid
  • Snabb och pålitlig kundservice
Elavtal Timpris/Rörligt
Månadsavgift 49 kr
Bindningstid Valfritt
Fossilfri el Ja

Trustpilot: 3,7

Fördelar

  • 100% fossilfri el från förnybara källor
  • Ingen bindningstid
  • Snabb och pålitlig kundservice

Information & avgifter

Elavtal Timpris/Rörligt
Månadsavgift 49 kr
Påslag 0 öre/kWh
Uppsägningstid Ingen
Bindningstid Valfritt
Prisgaranti Nej
Fossilfri el Ja
Förnybar el 100% förnybar / 100% fossilfri

Senast uppdaterad: 12 juni 2024