Skellefteå Kraft

Elbolaget Skellefteå Kraft är Sveriges femte största kraftproducent och ägs av Skellefteå kommun. Utöver att verka som elproducent är Skellefteå Kraft även elnätsägare och fjärrvärmeleverantör, och har som mål att göra Sveriges energisystem 100 % förnybart. Elbolaget är certifierade enligt Schysst elhandel, vilket innebär att de uppfyller branschorganisationen Energiföretagens kvalitetsgaranti.

Skellefteå Kraft screenshot illustration

Teckna ett elavtal från Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft erbjuder flera olika typer av elavtal så att du kan hitta det som passar dig bäst. Som kund kan du sedan logga in på ditt konto för att få koll på allt som har med ditt elavtal att göra, inklusive statistik över din elförbrukning. Skellefteå Kraft erbjuder också tjänsterna smart styrning och spotprisoptimering för dig som har enheter som kan anslutas till elbolagets egen app. De kan hjälpa dig att sänka dina elkostnader och minska belastningen på elnätet.

Välj det elavtal som passar dina behov

När det är dags att teckna ett elavtal hos Skellefteå Kraft får du först uppskatta hur mycket el du förbrukar per år. Sedan uppger du ditt postnummer för att få en beräknad månadskostnad. Resultatet visar dig vilken typ av elavtal som blir den billigaste lösningen. Du kan välja mellan både rörligt elpris, timpris och fast elpris under ett, två eller tre år. Sedan går du vidare för att fylla i dina personuppgifter och anläggningsuppgifter samt startdatum för elavtalet. Du kan också ge en fullmakt till Skellefteå Kraft så att de kan begära nödvändig information från din nuvarande elleverantör för att bytet ska äga rum.

Få koll på allt som rör ditt elavtal på Mina Sidor

Genom att logga in på Skellefteå Krafts hemsida kan du som kund se dina fakturor och statistik över din elförbrukning. När du är inloggad kan du även förnya ditt elavtal. Du väljer själv om du vill logga in med BankID eller ett användarnamn och lösenord, och du kan också ladda ner en app till iPhone eller Android där du får tillgång till samma information i mobilen. Då kan du kontrollera din elförbrukning oavsett var du befinner dig.

Smart styrning och spotprisoptimering

Tjänsten smart styrning som erbjuds av Skellefteå Kraft är kostnadsfri och innebär att du kan ansluta till exempel din elbil, laddbox eller värmepump till elbolagets app för att minska elkostnaderna. Tjänsten kommer nämligen att styra enheternas elförbrukning till de timmar när spotpriset är som billigast. Detta minskar också belastningen på elnätet vid hög efterfrågan, vilket gör det mer stabilt och innebär ett bättre elpris för alla användare i längden.

Välj ett elavtal för hemladdning

Du som har en elbil kan tjäna på att välja Skellefteå Krafts elavtal som är speciellt framtaget för just elbilsägare. Med avtalet kan du nämligen spara upp till 3 600 kronor när du laddar din bil i hemmet. Det ger dig nämligen ett avdrag på 100 kronor på fakturan varje månad i hela tre år.

Du får också tillgång till tjänsten för smart styrning helt gratis, vilket gör att du kan optimera laddningen av din elbil utifrån de timmar på dygnet då elpriset är som lägst. Detta i kombination med ett timprisavtal innebär att du kan spara så mycket som 50 % när du laddar din elbil jämfört med ett vanligt elavtal.

Många möjligheter att få hjälp vid behov

Om du har några frågor eller funderingar kan du kontakta Skellefteå Krafts kundservice både via mejl, telefon och chatt, eller skicka ett meddelande på Facebook. Elbolaget har även ett eget kundforum där du kan ställa dina frågor eller se vad andra kunder undrar över. Chatten är öppen mellan 08.00 och 16.00 på vardagar, medan du kan ringa kundtjänst mellan 08.00 och 18.00 de flesta vardagar. Det finns också ett formulär på hemsidan som du kan fylla i, och där har du även möjlighet att bifoga bilder eller filer i ditt ärende.

Fördelar

  • 100% förnybar el utan extra kostnad
  • Bästa kundservice flera år i rad
  • Enkel registrering och byte på några minuter

Information & avgifter

Elavtal Timpris/Rörligt
Månadsavgift 49 kr
Påslag 7,5 öre/kW
Uppsägningstid Ingen
Bindningstid Ingen
Elcertifikat 0,6 öre/kWh
Fossilfri el Ja
Förnybar el 100% förnybar el
Vintersäkring Nej

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Skellefteå Kraft AB
Organisationsnummer 556016-2561
Telefonnummer 0910-77 25 50
E-post kundservice@skekraft.se
Adress Kanalgatan 71
Postnummer 931 80
Postort Skellefteå
Hemsida skekraft.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 18:00
Tisdag 08:00 - 18:00
Onsdag 09:30 - 18:00
Torsdag 08:00 - 18:00
Fredag 08:00 - 16:30
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Skellefteå Kraft

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Nej, oavsett vilket elavtal du väljer slipper du uppsägningstiden. De rörliga avtalen har inte heller någon bindningstid.

Idag är nästan 90 % av Skellefteå Krafts el förnybart producerad, och resterande del ansöker de om så kallade ursprungsgarantier för hos Energimyndigheten. Det innebär en garanti för att den delen utgörs av andra elproducenters förnybara kraft.

Ja, genom att teckna ett rörligt avtal och sedan välja det kostnadsfria tillägget Timme för timme får du tillgång till timpriser så att du kan optimera din elanvändning under dygnet.

Skellefteå Kraft erbjuder sina kunder att vintersäkra elavtalet och få ett fast elpris under sex månader. Då vet du exakt vad din elförbrukning kommer att kosta under årets kallaste månader när elpriserna brukar vara som högst.

Skellefteå Kraft

  • 100% förnybar el utan extra kostnad
  • Bästa kundservice flera år i rad
  • Enkel registrering och byte på några minuter
Elavtal Timpris/Rörligt
Månadsavgift 49 kr
Bindningstid Ingen
Fossilfri el Ja

Trustpilot: 3,5

Fördelar

  • 100% förnybar el utan extra kostnad
  • Bästa kundservice flera år i rad
  • Enkel registrering och byte på några minuter

Information & avgifter

Elavtal Timpris/Rörligt
Månadsavgift 49 kr
Påslag 7,5 öre/kW
Uppsägningstid Ingen
Bindningstid Ingen
Elcertifikat 0,6 öre/kWh
Fossilfri el Ja
Förnybar el 100% förnybar el
Vintersäkring Nej

Senast uppdaterad: 11 juni 2024