Stockholms Elbolag

Stockholms Elbolag är en oberoende elleverantör som är baserad i Stockholm och Skåne men har kunder över hela Sverige. De har ingen egen elproduktion, utan satsar i stället på att sälja så billig el som möjligt till sina kunder. Stockholms Elbolag tycker det är synd att större delar av det svenska elnätet har sålts ut till utländska elbolag, och vill därför se till att pengarna stannar inom Sverige. Dessutom satsar Stockholms Elbolag stort på att erbjuda riktigt bra kundservice.

Stockholms Elbolag screenshot illustration

Teckna ett elavtal från Stockholms Elbolag

Hos Stockholms Elbolag har du möjlighet att välja mellan flera olika typer av elavtal, ofta till riktigt låga priser. Du kan också få hjälp att hitta rätt avtal för just dig genom att kika igenom de betyg som Stockholms Elbolag har satt på de olika elavtalen. När du sedan har blivit kund kan du logga in med BankID för att se din förbrukning och dina fakturor, välja att enbart få en faktura för både elnät och elhandel samt ta del av riktigt bra kundsupport med generösa öppettider.

Välj mellan rörligt och fast pris

Stockholms Elbolag är inte intresserade av höga elnätspriser eftersom de inte har någon egen elproduktion. Därför jobbar de ständigt för att sänka elpriserna. Bland avtalen kan du välja mellan rörligt timpris, rörligt månadspris och fast pris med riktigt bra villkor. Du kan teckna ett elavtal hos Stockholms Elbolag direkt på hemsidan eller genom att ringa kundservice. Sedan får du en bekräftelse på avtalet via e-post. Normalt tar det 14 dagar innan ditt avtal startar, men ska du flytta till en ny bostad räcker det med att du anger önskat startdatum 7 dagar innan du flyttar in.

Se betyg på de olika elavtalen

För att underlätta för kunderna har Stockholms Elbolag satt betyg på sina produkter utifrån sin erfarenhet av branschen. Du kan alltså se alla för- och nackdelar med varje elavtal innan du bestämmer dig. Eftersom Stockholms Elbolag har erbjudit elavtal under många år vet de att alla kunder har olika preferenser, och genom att kika på betygen kan du ta reda på vilket elavtal som passar dig bäst – oavsett om du prioriterar prisvärdhet, låg risk eller trygghet.

En enda faktura till alla kunder

Enligt Stockholms Elbolag är de det enda svenska elbolaget som erbjuder både elnät och elhandel på samma faktura. Det kallas för samfaktura vilket är tillgängligt för alla kunder, oavsett bostadsort. Därmed får du hela din elkostnad specificerad på en faktura, med ett belopp att betala, vilket är enkelt och smidigt såväl som miljövänligt eftersom du får två pappersfakturor i stället för en. Dessutom kan du förstås alltid välja e-faktura, vilket är ännu bättre för miljön.

Elbranschens bästa kundservice

Enligt Stockholms Elbolag har de som målsättning att kunna erbjuda den bästa kundservicen på elmarknaden. Du kan kontakta supporten via chatt, mejl eller telefon, och öppettiderna är måndagar 08.00-19.15 samt övriga vardagar 07.45-19.15. Det går även att se de vanligaste frågorna och svaren på en separat sida på Stockholms Elbolags hemsida. Där får du reda på allt du behöver veta, oavsett om du funderar på att teckna ett nytt elavtal eller om du redan är kund.

Fördelar

  • Välj fastpris eller rörligt pris
  • Rabatt 12 mån för nya kunder
  • Välj elursprung själv

Information & avgifter

Elavtal Fastpris/Rörligt
Månadsavgift 40 kr
Påslag 16 öre/kW
Uppsägningstid Ingen
Bindningstid Valfritt
Prisgaranti Nej
Elcertifikat Inkluderas pris
Fossilfri el Ja/Nej
Förnybar el Finns som val
Vintersäkring Nej

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Stockholms Elbolag AB
Organisationsnummer 559020-2049
Telefonnummer 08-410 377 01
E-post kundservice@stockholmselbolag.se
Adress Strandvägen 7A
Postnummer 114 56
Postort Stockholm
Hemsida stockholmselbolag.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 19:15
Tisdag 07:45 - 19:15
Onsdag 07:45 - 19:15
Torsdag 07:45 - 19:15
Fredag 07:45 - 19:15
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Stockholms Elbolag

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

För att kunna få elen levererad behöver du ha ett elnätsavtal med det lokala elnätsbolaget. Först därefter kan du teckna ett elhandelsavtal med valfritt elbolag.

Elnätsbolagens priser har höjts mycket de senaste åren, och de är fria att sätta vilka priser de vill. Dessutom tillkommer en hel del avgifter såsom elskatt och moms. Detta är inget du själv kan påverka, utan du kan bara försöka välja det billigaste elhandelsavtalet för att sänka dina kostnader.

Ja, du kan logga in på ditt konto hos Stockholms Elbolag med BankID för att se både din förbrukning och dina fakturor.

Nej, det går att teckna ett elavtal ändå, men kan du uppge ditt anläggnings-id så går bytet av elleverantör igenom snabbare.

Stockholms Elbolag

  • Välj fastpris eller rörligt pris
  • Rabatt 12 mån för nya kunder
  • Välj elursprung själv
Elavtal Fastpris/Rörligt
Månadsavgift 40 kr
Bindningstid Valfritt
Fossilfri el Ja/Nej

Trustpilot: 2,8

Fördelar

  • Välj fastpris eller rörligt pris
  • Rabatt 12 mån för nya kunder
  • Välj elursprung själv

Information & avgifter

Elavtal Fastpris/Rörligt
Månadsavgift 40 kr
Påslag 16 öre/kW
Uppsägningstid Ingen
Bindningstid Valfritt
Prisgaranti Nej
Elcertifikat Inkluderas pris
Fossilfri el Ja/Nej
Förnybar el Finns som val
Vintersäkring Nej

Senast uppdaterad: 11 juni 2024