Svealands Elbolag

Trots namnet så har Svealands Elbolag kunder från hela Sverige. De satsar stort på att pressa elpriserna till sina kunder, vilket de är bra på eftersom de har snabba beslutsvägar och stort fokus på kundens behov. Svealands Elbolag är också måna om mindre hushåll, och har därför tagit fram riktigt bra erbjudanden till pensionärer, studenter och personer som bor i lägenhet så att de kan spara pengar på elräkningen.

Svealands Elbolag screenshot illustration

Teckna ett elavtal från Svealands Elbolag

Svealands Elbolag erbjuder flera typer av elavtal, och väljer du fastpris garanterar de att du erbjuds det lägsta priset på marknaden. Du kan också själv välja elens ursprung, vilket är en fördel för dig som gärna vill ha tillgång till helt förnybart producerad el. Dessutom erbjuds en samlingsfaktura för både elhandel och elnät för att spara på miljön, och självklart är det möjligt att motta den som en e-faktura.

Rörligt timpris och fastpris med garanti

Hos Svealands Elbolag kan du välja mellan rörligt timpris, rörligt månadspris eller fastpris när du tecknar ditt elavtal. De rörliga avtalen är helt utan uppsägningstid och bindningstid, medan du som väljer el till fast pris har en uppsägningstid på 1 månad. En fördel med fastprisavtalet är att Svealands Elbolag garanterar det lägsta priset. Lyckas du hitta ett billigare fastprisavtal kommer de nämligen att matcha priset och dessutom ge 1 öre per kWh i rabatt.

Välj själv elens ursprung

I samband med att du tecknar ett elavtal hos Svealands Elbolag får du välja vilket ursprung din el ska ha. SverigeMixen ingår i grundavtalet och är baserad på den totala energianvändningen i Norden. Det innebär 48,17 procent kärnkraftsproducerad el, 46,52 procent fossilt producerad el och 5,31 procent förnybart producerad el. Sedan kan du som tillval välja vattenkraft, solkraft, vindkraft eller kärnkraft mot en extra kostnad.

Samlingsfaktura för elhandel och elnät

För att minska antalet brevfakturor kan du få en kombinerad elhandelsfaktura och elnätsfaktura genom att välja tjänsten Miljöfaktura hos Svealands Elbolag. Det gynnar miljön samtidigt som du slipper hålla reda på två fakturor. Dessutom har du möjlighet att välja att fakturan skickas via e-faktura, autogiro eller e-post. Du skaffar Miljöfaktura genom att fylla i ett enkelt formulär på Svealands Elbolags hemsida.

Fördelar

  • Välj elens ursprung själv
  • 100% förnybar el
  • Prismatchar fastprisavtal

Information & avgifter

Elavtal Fastpris/Rörligt
Månadsavgift 75 kr
Påslag 9 öre/kW
Uppsägningstid Ingen
Bindningstid Valfritt
Prisgaranti Ja/Nej
Elcertifikat Inkluderas pris
Fossilfri el Ja
Förnybar el 100% förnybar el
Vintersäkring Nej

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Svealands Elbolag AB
Organisationsnummer 559202-1124
Telefonnummer 010-212 10 90
E-post kundservice@svealandselbolag.se
Adress BOX 37
Postnummer 246 21
Postort Löddeköpinge
Hemsida svealandselbolag.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 19:15
Tisdag 07:45 - 19:15
Onsdag 07:45 - 19:15
Torsdag 07:45 - 19:15
Fredag 07:45 - 19:15
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Svealands Elbolag

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Det gör du enklast via hemsidan där du fyller i all information som efterfrågas. Sedan får du en bekräftelse via e-post. Det går också att teckna ett elavtal via telefon om du föredrar det.

Om du flyttar till en ny bostad behöver du meddela Svealands Elbolag dina uppgifter senast 7 dagar innan elen ska börja levereras. Ska du inte flytta än så kan du ändå teckna ett elavtal till din nya adress med ett startdatum som är upp till 3 månader från dagens datum. Annars tar det 14 dagar att starta upp ett nytt avtal på din befintliga adress. Det förutsätter att du har angett startdatum och ditt anläggnings-id som krävs för att Svealands Elbolag ska bli din nya elleverantör.

Fakturorna från Svealands Elbolag skickas omkring den 12:e varje månad, eller så fort de har fått in nätfakturor och mätvärden från nätbolagen.

Det beror på att de inte har någon egen energiproduktion eller infrastruktur som kostar pengar. Dessutom arbetar de hårt med att pressa sina fastpriser online.

Svealands Elbolag

  • Välj elens ursprung själv
  • 100% förnybar el
  • Prismatchar fastprisavtal
Elavtal Fastpris/Rörligt
Månadsavgift 75 kr
Bindningstid Valfritt
Fossilfri el Ja

Trustpilot: 3,0

Fördelar

  • Välj elens ursprung själv
  • 100% förnybar el
  • Prismatchar fastprisavtal

Information & avgifter

Elavtal Fastpris/Rörligt
Månadsavgift 75 kr
Påslag 9 öre/kW
Uppsägningstid Ingen
Bindningstid Valfritt
Prisgaranti Ja/Nej
Elcertifikat Inkluderas pris
Fossilfri el Ja
Förnybar el 100% förnybar el
Vintersäkring Nej

Senast uppdaterad: 11 juni 2024