Telinet Energi

Telinet är ett i grunden norskt elbolag som startade 2003, men som har funnits i Sverige sedan 2009. De erbjuder enbart el från naturliga energikällor som sol, vind och vatten och har också en egen vindkraftsproduktion på Öland. Dessutom är företaget klimatkompenserat. Målet är att sänka priserna på förnybar energi så mycket som möjligt samt främja en bättre miljö, vilket Telinet har möjlighet att göra eftersom de har låga kostnader. Telinet Energi har också tilldelats utmärkelsen Trygg Kundkontakt vilket innebär att de är seriösa både när det gäller försäljning och kundservice.

Telinet Energi screenshot illustration

Teckna ett elavtal från Telinet Energi

Telinet erbjuder endast förnybar energi, och du kan välja mellan ett rörligt avtal med eller utan timpris samt ett fast elpris. Det finns också en smart app som innehåller många olika funktioner för att hantera ditt elavtal och sänka dina energikostnader. Telinet Energi har också en utmärkt kundservice som alltid finns till hands om du behöver hjälp. Dessutom arbetar företaget för hållbarhet och mänskliga rättigheter genom att stötta flertalet internationella välgörenhetsprojekt.

Enbart förnybar energi

Telinets ledord är: Alltid billigt. Alltid Grönt. Alltid enkelt. När du tecknar ett avtal från Telinet Energi kan du därför vara säker på att få tillgång till förnybar energi till ett bra pris. Det erbjuds även av många andra elbolag, men då får du ofta betala extra. Här skiljer sig Telinet från konkurrenterna, och de försöker hela tiden pressa priserna för att kunna erbjuda billiga elavtal till sina kunder.

För att garantera att all el som levereras är förnybar köper Telinet in så kallade ursprungsgarantier som visar varifrån elen kommer. Därmed garanteras att det tillverkas tillräckligt mycket förnybar el för att täcka kundernas förbrukning.

Ladda ner Telinet-appen

Med Telinets app kan du se det aktuella elpriset, hålla koll på din förbrukning och betala dina fakturor. Du kan också se timpriset, jämföra din elförbrukning med grannarnas, få användbara tips och styra dina smarta enheter så att du förbrukar mest el under de timmar då den är som billigast. Dessutom får du veta hur mycket du påverkar miljön och erbjuds prognoser för hur din elförbrukning kommer att se ut framöver. Appen finns både till iPhone och Android och ger dig även möjlighet att byta betalsätt och hantera ditt elavtal.

Utmärkt kundservice

Telinet Energi prioriterar kunderna högt, och vill därför kunna erbjuda riktigt bra service. Om du undrar över något kan du alltid hitta svaret på hemsidan eller i appen. Du kan också höra av dig till supporten via mejl, telefon eller chatt. Det går att kontakta Telinets personal mellan 08.00 och 17.00 måndag till torsdag samt mellan 09.00 och 17.00 på fredagar.

Hållbarhet och välgörenhet

Telinet stöttar flera internationella projekt som stärker de mänskliga rättigheterna, förbättrar arbetsförhållanden och minskar utsläpp. De har till exempel bidragit till skogsplantering i Nicaragua, ny vattenreningsteknik i skolor i Uganda och bevaring av mangroveskogar i Kenya. Dessutom är de partners till Barncancerfonden samt ZeroMission som arbetar för en framtid helt utan utsläpp.

Fördelar

  • Välj rörligt/timpris eller fast elpris
  • 100% förnybar energi
  • Suverän kundservice

Information & avgifter

Elavtal Timpris/Rörligt/Fastpris
Månadsavgift 59-69 kr
Påslag 0 öre/kWh
Uppsägningstid Ingen
Bindningstid Valfritt
Elcertifikat 0 öre/kWh
Fossilfri el Ja
Förnybar el 100% förnybar el
Vintersäkring Nej

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Telinet Energi AB
Organisationsnummer 556766-5053
Telefonnummer 0771-456 150
E-post kundservice@telinet.se
Adress Oxenstiernsgatan 15A
Postnummer 115 27
Postort Stockholm
Hemsida telinet.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 17:00
Tisdag 08:00 - 17:00
Onsdag 08:00 - 17:00
Torsdag 08:00 - 17:00
Fredag 09:00 - 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Telinet Energi

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Ja, så länge du som står på elavtalet är det första som loggar in så kan du lägga till fler personer som också får tillgång till appen.

Ja, du kan välja tillvalet Vintersäkra för att få ett rabatterat fast pris under 1 december till 1 mars. Då får du koll på precis hur hög elräkningen blir och slipper obehagliga överraskningar.

Alla elavtal från Telinet Energi har en månads uppsägningstid. Du som har ett bundet avtal har också en bindningstid som kan variera beroende på vilket elavtal du har tecknat.

Nej, som kund hos Telinet Energi slipper du helt fakturaavgifter.

Telinet Energi

  • Välj rörligt/timpris eller fast elpris
  • 100% förnybar energi
  • Suverän kundservice
Elavtal Timpris/Rörligt/Fastpris
Månadsavgift 59-69 kr
Bindningstid Valfritt
Fossilfri el Ja

Trustpilot: 3,7

Fördelar

  • Välj rörligt/timpris eller fast elpris
  • 100% förnybar energi
  • Suverän kundservice

Information & avgifter

Elavtal Timpris/Rörligt/Fastpris
Månadsavgift 59-69 kr
Påslag 0 öre/kWh
Uppsägningstid Ingen
Bindningstid Valfritt
Elcertifikat 0 öre/kWh
Fossilfri el Ja
Förnybar el 100% förnybar el
Vintersäkring Nej

Senast uppdaterad: 11 juni 2024