Tibber

Tibber är det annorlunda elbolaget som använder sig av smart teknik för att minska elförbrukningen och elkostnaderna för sina kunder. Tibber är ett i grunden norskt företag som idag har verksamhet i flera europeiska länder, däribland Sverige. Totalt har de hundratusentals kunder som väljer timpris för att kunna styra sin elförbrukning till de timmar då elen är som billigast.

Tibber screenshot illustration

Teckna ett elavtal från Tibber

Genom att teckna ett elavtal med timpris från Tibber kan du själv styra din elkostnad till de billigaste timmarna och sänka din elräkning väsentligt. I den smarta appen kan du hantera allt som har med ditt elavtal att göra, och även styra dina enheter såsom elbilsladdare, värmesystem och solceller för att optimera din elförbrukning. Via Tibber kan du också köpa det laddningsbara batteriet Homevolt som är helt integrerat med Tibber-appen.

Välj ett timprisavtal för att påverka din elkostnad

Tibber erbjuder enbart timpris på elen för att göra det lättare för dig att sänka både förbrukning och kostnader. Alla svenska hushåll kan teckna ett timprisavtal, och har du inte redan en elmätare som är anpassad till timpriser har du rätt att få en installerad inom 90 dagar. Hos Tibber betalar du inköpspriset för elen som varierar varje timme, plus en fast avgift som täcker Tibbers övriga kostnader. Det innebär att elbolaget inte tjänar pengar utifrån din elförbrukning, och därmed har de inget intresse av att du ska använda så mycket el som möjligt. Om elkonsumtionen jämnas ut under dygnet kommer också belastningen på elnätet att minska, vilket gynnar alla användare.

Smarta funktioner i appen

I Tibbers app kan du se elpriset per timme och en översikt över hur mycket el du förbrukar i hemmet. Genom värmestyrning kan du använda mindre el och styra värmen utifrån det aktuella elpriset. Du kan även välja att ladda din elbil när elpriset är lågt samt följa dina solcellers elproduktion och tjäna pengar på överskottet. I Tibber Store kan du också köpa produkter som effektiviserar din elförbrukning ännu mer, till exempel lampor och laddboxar. Appen finns tillgänglig både till iPhone och Android.

Integrera Tibber med Homevolt

Det laddningsbara batteriet Homevolt gör det möjligt att lagra el när den är som billigast, och sedan använda den när elpriserna är höga. Därmed kan du sänka dina elkostnader, och när du köper Homevolt ingår också installationen i priset. Homevolt kan även hjälpa dig med att lagra energi från dina solceller, och vid brist eller överskott på el i systemet kan du bidra med hjälp av Homevolt och bli belönad för din insats. Homevolt är integrerat med Tibber, och du bestämmer själv om du vill automatisera batteriet eller styra det manuellt.

Fördelar

  • Timpris utan något påslag
  • 100% fossilfri el
  • Vinnare i SKI kundnöjdhet 2022

Information & avgifter

Elavtal Timpris
Månadsavgift 49 kr
Påslag 0 öre/kWh
Uppsägningstid Ingen
Bindningstid Ingen
Elcertifikat 0 öre/kWh
Fossilfri el Ja
Förnybar el Mix av kärnkraft + förnybar el
Vintersäkring Nej

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Tibber AB
Organisationsnummer 559047-8532
E-post hello@tibber.com
Adress Vattugatan 17
Postnummer 111 52
Postort Stockholm
Hemsida tibber.com/se
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Tibber

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

För att teckna ett elavtal hos Tibber behöver du bara ladda ner appen. Sedan registrerar du dina uppgifter och så hanterar Tibber bytet genom att kontakta din nät- och elleverantör. Därmed behöver du inte själv kontakta dem för att säga upp ditt avtal. Så fort du har tecknat ditt nya elavtal får du en bekräftelse till din mejladress.

Nej, när du tecknar ett elavtal hos Tibber slipper du alla bindningstider och kan därmed byta elbolag när du vill.

Tibber tjänar ingenting på den el du förbrukar, utan på den månadsavgift på 49 kronor som alla kunder betalar. Den används delvis till investeringar i ny teknik för att förbättra tjänsten ytterligare.

Du kan kontakta Tibber via mejl, chatt eller direkt i appen, men det finns ingen möjlighet till telefonsupport. Ditt ärende hanteras inom två vardagar, men oftast snabbare än så om du kontaktar Tibber via livechatten. Det finns också en sida med vanliga frågor där du ofta kan få svar på dina funderingar direkt.

Tibber

  • Timpris utan något påslag
  • 100% fossilfri el
  • Vinnare i SKI kundnöjdhet 2022
Elavtal Timpris
Månadsavgift 49 kr
Bindningstid Ingen
Fossilfri el Ja

Trustpilot: 3,9

Fördelar

  • Timpris utan något påslag
  • 100% fossilfri el
  • Vinnare i SKI kundnöjdhet 2022

Information & avgifter

Elavtal Timpris
Månadsavgift 49 kr
Påslag 0 öre/kWh
Uppsägningstid Ingen
Bindningstid Ingen
Elcertifikat 0 öre/kWh
Fossilfri el Ja
Förnybar el Mix av kärnkraft + förnybar el
Vintersäkring Nej

Senast uppdaterad: 11 juni 2024