Cashbackkort har ökat i popularitet den senaste tiden, och är ett utmärkt sätt att få mer valuta för pengarna när man handlar. Men det är inte alltid lätt att få koll på alla alternativ när man bara besöker kortutgivarnas hemsidor. Därför erbjuder vi en smidig jämförelsetjänst som underlättar när du ska göra ditt val bland de bästa cashbackkorten. Alla cashbackkort på ett enda ställe. Ansök på bara några minuter!
Du har säkert hört talas om att det går att få cashback när man handlar online. Det innebär att du får tillbaka en mindre andel av ditt köpbelopp, antingen som kontanter eller i form av bonus som kan användas vid ditt nästa köp.
På senare tid har cashback-konceptet även börjat införas som ett bonussystem som erbjuds av flertalet kreditgivare. Det innebär att du får återbäring på alla dina köp med kortet, oavsett om de görs online eller i butik. Vissa kort ger dig cashback som kan utnyttjas helt fritt, medan andra låter dig använda återbäringen i vissa utvalda butiker.
I övrigt fungerar ett cashbackkort på samma sätt som ett vanligt betal- eller kreditkort med allt vad det innebär. Därmed kan du ta del av kostnadsfria reseförsäkringar, delbetalningsmöjligheter och räntefri kredit samtidigt som du får cashback när du handlar med kortet.
Det blir betydligt lättare att jämföra olika cashbackkort om du har koll på följande begrepp:
Det finns relativt många cashbackkort att välja mellan, och det kan kännas krångligt att jämföra dem på kreditgivarnas egna hemsidor. Därför har vi skapat en jämförelsesida med alla cashbackkort på marknaden så att du kan hitta det bästa alternativet och sedan göra din ansökan:
Bara för att ett kreditkort erbjuder cashback innebär det inte att övriga förmåner och villkor är likvärdiga. Cashbackkort kan skilja sig åt när det gäller alltifrån kreditperiod, ränta, försäkringar, rabatter och allmänna villkor. Därför bör du fundera igenom vad du prioriterar för att lägga fokus på det när du jämför de olika korten.
Vår jämförelsesida för cashbackkort är tänkt att ge dig en överblick över alla de viktigaste detaljerna för varje kort på ett så tydligt och överskådligt sätt som möjligt. Då kan du direkt se vilka kort som är intressanta för dig.
Genom att jämföra korten kommer du förhoppningsvis att hitta ett alternativ som passar. Sedan är det bara att klicka dig in på kortutgivarens hemsida och skicka in din ansökan. Då görs en kreditupplysning, och har du tillräckligt bra ekonomi för det kreditbelopp du ansökt om skickas kortet till dig inom bara några dagar.
Innan du ansöker om ett cashbackkort behöver du ha koll på alla fördelar och nackdelar:
Fördelar
Nackdelar
Det är ofta relativt enkelt att beviljas ett cashbackkort så länge du uppfyller de grundläggande kraven. Men om du vill ansöka om en högre kredit kan det vara bra att ta hänsyn till följande tips:
Genom att följa tipsen ovan kan du höja din kreditvärdighet vilket ökar chansen att din ansökan om ett cashbackkort ska beviljas.
Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.
Vissa cashbackkort omfattas av en års- eller månadsavgift, medan andra är gratis. Därför är det viktigt att du jämför de olika alternativen och försöker uppskatta om din potentiella återbäring kommer att täcka kostnaden för kortet.
Nej, generellt så är den cashback du får med ett cashbackkort kopplad till kortutgivaren, vilket innebär att du kan använda den som avdrag på din kreditkortsfaktura eller vid köp med kortet.
Vissa cashbackkort ger dig återbäring på alla köp, medan andra endast ger dig återbäring när du handlar i vissa butiker.
Ett cashbackkort är ofta ett kreditkort, men med förmånen att du dessutom kan samla återbäring på dina köp. Det finns också cashbackkort utan kredit, och då behöver du betala dina köp direkt.
Cashbackkort med kredit ger dig i regel tillgång till någon form av kostnadsfri reseförsäkring, men villkoren och omfattningen kan variera. Väljer du däremot ett cashbackkort utan kredit ingår ingen försäkring.
Cashback är rena pengar som du kan använda när du handlar med kortet eller som avdrag på din kreditkortsfaktura. Bonuspoäng kan däremot bytas mot utvalda produkter eller tjänster, och det är inte alltid ett poäng motsvarar en krona. Beroende på hur mycket du handlar och vilken typ av kort du väljer kan bonuspoäng vara olika mycket värda.
Senast uppdaterad: 22 maj 2024