Miles & More Prime World

Miles & More Prime World erbjuder en räntefri kreditperiod på upp till 60 dagar. Du får också Miles vid alla köp med kortet, en bra reseförsäkring för hela familjen och ett gratis loungebesök per år.

OBS!

För tillfället går det inte att ansöka om Miles & More Prime World. Det kan bero på att kortet inte längre är öppet för nya kunder eller har lagts ner. För alternativ, ta en titt på vår stora jämförelse av kreditkort.

Recension av Miles & More Prime World

Miles & More Prime World är ett flexibelt kreditkort som även erbjuder delbetalning och fakturabetalning. Du tjänar också Miles på alla köp, som du sedan kan växla in mot både hotell, hyrbilar, flygresor och produkter från Miles & More eller Lufthansa. Dessutom ingår en bra reseförsäkring, ett gratis loungebesök per år och 3 000 Miles i välkomstgåva.

Flexibla betalningsmetoder med kortet

När du väljer Miles & More Prime World får du redan från början en räntefri kreditperiod på upp till 60 dagar. Betalningsmöjligheterna med kortet är inte begränsade till köp i butik och online. Du kan också använda krediten till uttag samt betalningar av fakturor mot en extra avgift på 1,95 %. Det går också att delbetala din månadsfaktura om du inte har möjlighet att betala hela summan direkt.

Förmånligt bonusprogram

Miles & More Prime World ger dig möjlighet att tjäna Miles på alla köp, och du får 20 Miles per 100 kr du spenderar. Dessutom startar du med hela 3 000 Miles i välkomstbonus. En fördel med just Miles & More Prime World är att du kan spara dina Miles under obegränsad tid, så länge du gör minst ett köp med kortet per månad.

Lös in dina Miles mot flygbiljetter

Eftersom Miles & More är ett av världens största lojalitetsprogram kan du välja mellan ett stort utbud av flygbolag när du ska lösa in dina Miles. Dit hör till exempel Swiss, LOT, Luxair och Lufthansa. Miles & More tillhör Star Alliance, vilket innebär att du även kan tjäna Miles när du flyger med till exempel Thai, Singapore Airlines och SAS. Du kan också lösa in dina Miles mot hyrbilar, hotellvistelser och ett stort antal olika produkter.

Om du föredrar flygbolag i en annan allians eller inte vill binda dig till en specifik allians kan du kolla in vår samling med kreditkort för resor där vi listar ett stort antal kort som ger dig fördelar när du är på resande fot.

Välkomstrabatt i WorldShop

Lufthansas egen butik, där du också kan lösa in dina Miles, kallas för WorldShop. Där får du hela 25 % välkomstrabatt direkt efter att din ansökan om ett Miles & More Prime World beviljats. I butiken kan du växla dina Miles mot alltifrån kläder och elektronik till bagage eller accessoarer inför flygresan. Besök worldshop.eu för att se vad som erbjuds just nu.

Få koll på vad du kan få för dina poäng

Med hjälp av Miles & Mores Milage Calculator kan du räkna ut vad du kan få för dina poäng, och hur många Miles som sätts in på ditt konto när du reser mellan två olika destinationer. Du får dessutom mer valuta för dina poäng genom att boka resor via kampanjsidan Mileage Bargains där antalet Miles som krävs för en resa är betydligt lägre än normalt.

Gratis loungebesök

Miles & More Prime World ger dig ett gratis besök i en flygplatslounge per år. Du behöver bara visa upp ditt kort för att få komma in i loungen utan kostnad, och där kan du koppla av och ta del av förfriskningar innan din flygresa. För att se vilka lounger du kan besöka kan du använda tjänsten Lounge Finder som finns tillgänglig på Miles & Mores hemsida.

Kompletterande reseförsäkring i upp till 45 dagar

Om du betalar minst 75 % av din resa med kreditkortet får du tillgång till en reseförsäkring. Den gäller i upp till 45 dagar för hela familjen, inklusive barn under 23 år. I försäkringen ingår ersättning för försening av allmänna transportmedel, missad anslutning och bagage. Du får också ett avbeställningsskydd som gäller om du blir sjuk eller råkar ut för en olycka innan resan. Dessutom ingår en ett självriskskydd så att du inte behöver betala självrisken för din hemförsäkring eller bilförsäkring om en skada uppstår under din resa.

Sammanfattning

Miles & More Prime World är ett premiumkort med en relativt låg årsavgift i jämförelse med andra kreditkort på samma nivå. Samtidigt är det inte särskilt mycket som skiljer Prime World från det enklare kortet World, så därför kan det vara värt att fundera om de extra förmånerna verkligen är värda den högre kostnaden.

Det du får med Miles & More Prime World är 3 000 bonuspoäng i välkomstgåva, ett gratis loungebesök per år, 25 % rabatt i World Shop samt 20 Miles per 100 kronor du spenderar. Den sista punkten är förmodligen avgörande för om kortet är värt sitt pris. Du får nämligen dubbla antalet Miles jämfört med Miles & Mores enklare kreditkort. Det innebär att du som tänkt använda Miles & More Prime World som ditt huvudkort snabbt kan tjäna in den högre årsavgiften i insamlade Miles.

Miles & More Prime World erbjuder också uttag, delbetalning och möjlighet att betala dina fakturor med krediten. Dessutom får du en reseförsäkring som inkluderar hela familjen. Tänk bara på att avgifterna för uttag och valutapåslag är relativt höga, vilket gör att kortet inte är det bästa alternativet att använda utomlands.

Förmåner & bonusar

 • Bonusprogram
 • Rabatterade flygresor
 • Välkomstrabatt i WorldShop
 • 1 gratis loungebesök per år
 • Fakturabetalning
 • Delbetalning

Försäkringar

 • Reseförsäkring

Fördelar

 • Upp till 60 dagars räntefri kredit
 • 3 000 Miles i välkomstbonus
 • Samla Miles vid alla dina köp
 • Reseförsäkring under 45 dagar
 • Gratis loungebesök

Nackdelar

 • Hög uttagsavgift och valutapåslag

Krav på sökande

 • Minst 18 år gammal
 • Anställning krävs

Information & avgifter för Miles & More Prime World

Korttyp Mastercard
Årsavgift 1 188 kr
Lägsta kredit 1 000 kr
Maxkredit 150 000 kr
Nominell ränta 14,32 %
Effektiv ränta 18,69 %
Räntefritt Upp till 60 dagar
Uttagsavgift 2,97 % (min. 35 kr)
Valutapåslag 1,97 %
Aviavgift 29 kr
Påminnelseavgift 60 kr
Förseningsavgift 145 kr
Övriga avgifter Aviavgift 0 kr vid e-faktura
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Miles & More Prime World

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Det är beloppet på din beviljade kredit som avgör antalet Miles du kan få per månad.

De sätts in på ditt konto månaden efter att du tjänat in dem.

Ditt poängsaldo visas när du loggar in på miles-and-more.com eller i Miles & Mores egen app.

Delbetalning under sex månader omfattas av en uppläggningsavgift på 97 kr samt en administrationsavgift på 29 kr per månad. Vill du delbetala din faktura under längre tid tillkommer ränta på 14, 32 % och en administrationsavgift på 29 kr per månad.

Senast uppdaterad: 02 mars 2024