Miles & More World

Miles & More World är ett flexibelt kreditkort med många olika betalningsmöjligheter. Du får även en bra reseförsäkring, rabatt på utvalda flygresor samt möjligheten att samla Miles på alla dina köp.

OBS!

För tillfället går det inte att ansöka om Miles & More World. Det kan bero på att kortet inte längre är öppet för nya kunder eller har lagts ner. För alternativ, ta en titt på vår stora jämförelse av kreditkort.

Fördelar

 • Upp till 60 dagars räntefri kredit
 • Tjäna Miles på alla köp
 • Växla in dina Miles mot flygresor
 • Reseförsäkring för hela familjen
 • Få extra rabatt på utvalda resor

Nackdelar

 • Hög uttagsavgift

Information & avgifter för Miles & More World

Korttyp Mastercard
Årsavgift 295 kr
Lägsta kredit 1 000 kr
Maxkredit 150 000 kr
Nominell ränta 16,32 %
Effektiv ränta 20,40 %
Räntefritt Upp till 60 dagar
Uttagsavgift 2,97 % (min. 35 kr)
Valutapåslag 1,97 %
Aviavgift 29 kr
Påminnelseavgift 60 kr
Förseningsavgift 145 kr
Övriga avgifter Aviavgift: 0 kr om du använder e-faktura

Förmåner & bonusar

 • Bonusprogram
 • Rabatterade flygresor
 • Välkomstrabatt i WorldShop
 • Fakturabetalning
 • Delbetalning

Försäkringar

 • Reseförsäkring

Krav på sökande

 • Minst 18 år gammal
 • Anställning krävs

Recension av Miles & More World

Miles & More World är ett kreditkort som ger dig upp till 60 dagar att betala din kredit. Du har även möjlighet att betala räkningar och göra uttag från krediten, och du tjänar Miles på alla köp. Dina Miles kan du använda för att boka flyg, hotell och hyrbilar eller handla i Lufthansas egen nätbutik. Miles & More World inkluderar även en bra reseförsäkring som är giltig i 45 dagar.

Räntefri kredit i 60 dagar

Kreditkortet Miles & More World ger dig en lång räntefri kreditperiod på upp till 60 dagar. Du kan inte bara betala dina vanliga köp med kortet, utan även göra uttag samt betala räkningar och fakturor med krediten. Då tillkommer en avgift på 1,95 % av beloppet. Du betalar antingen av hela din utnyttjade kredit för den senaste perioden, eller så väljer du att delbetala den utestående summan.

Tjäna Miles på varje köp

Miles & More är ett av de största lojalitetsprogrammen i världen. Det ger dig så kallade Miles som du kan spendera vid köp av resor från ett stort antal välkända flygbolag. Du får 10 Miles varje gång du spenderar 100 kr med Miles & More World. Dina Miles kan användas vid bokning av flygbiljetter från bland annat Lufthansa, LOT, Luxair och Swiss. Miles & More är även en del av Star Alliance som till exempel inkluderar SAS, Singapore Airlines och Thai. Dessutom kan du också växla in dina Miles till produkter, hotellvistelser eller hyrbilar inför resan.

Ett alternativ till detta kort skulle kunna vara ett kreditkort med SAS Eurobonus-poäng istället. Vilket som passar dig bäst beror lite på hur det resande ser ut och vilket flygbolag du föredrar. SAS kommer under 2024 byta flygallians till SkyTeam.

Använd dina Miles i WorldShop

Som ny innehavare av ett Miles & More World får du 15 % välkomstrabatt i WorldShop. Det är Lufthansas egen butik som är full av bra erbjudanden på produkter som bagage, kläder, elektronik, accessoarer och flygrelaterade prylar. Du kan alltså inte bara använda dina Miles till resor, utan även spendera dem på worldshop.eu.

Få rabatt på resan och räkna ut hur långt dina poäng räcker

Genom att använda dig av Miles & More Mileage Bargains kan du få rabatt på utvalda resor när du bokar dem med dina Miles. Det kan därför löna sig att besöka kampanjsidan med jämna mellanrum om du är på jakt efter en flygresa till bra pris inom den närmsta tiden. Du kan också ta hjälp av den Milage Calculator som finns på hemsidan för att räkna ut hur långt dina poäng räcker. Kalkylatorn kan även ge dig information om hur många Miles du samlar på resor mellan olika destinationer.

Reseförsäkring som täcker hela familjen

När du betalar minst 75 % av resan med Miles & More World ingår en reseförsäkring för hela familjen, inklusive barn under 23 år, i upp till 45 dagar. Den inkluderar bland annat ett avbeställningsskydd samt ersättning för missad anslutning, bagageförsening och försening av allmänna transportmedel. Du får dessutom en självriskreducering av din hem- och personbilsförsäkring om något skulle hända hemma när du reser.

Sammanfattning

Miles & More World är ett flexibelt kreditkort som kan användas både till köp, uttag, fakturabetalning och delbetalning. Det har en årsavgift på 295 kr per år, vilket är lågt med tanke på att du både får en bra reseförsäkring och möjligheten att tjäna ihop till Miles på alla dina köp. Tänk bara på att du inte får några Miles när du tar ut pengar från kortet eller betalar en räkning med krediten.

Miles & More är ett mycket populärt lojalitetsprogram för flygresor som inkluderar många av de största flygbolagen. Det gör Miles & More World till ett av de bästa valen av kreditkort för dig som gillar att resa. Dessutom har du möjlighet att hitta riktigt bra erbjudanden på flygresor via tjänsten Milage Bargains. På grund av att man tar ut relativt höga avgifter för både valutaväxling och uttag är Miles & More World däremot inte det bästa kreditkortet när du väl är iväg på resan.

Caroline Andre

Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Miles & More World

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Det går att tjäna ihop samma antal Miles per månad som din beviljade kredit.

Du ser hur många Miles du har tjänat ihop genom att logga in på miles-and-more.com.

Månaden efter att du tjänat in nya Miles kommer de att sättas in på ditt konto.

Vill du delbetala ett köp under tre månader kostar det 97 kr i uppläggningsavgift samt 29 kr per månad i administrationsavgift. En delbetalning som sträcker sig under längre tid än så omfattas i stället av en ränta på 16,32 % av beloppet samt 29 kr per månad i administrationsavgift.

Senast uppdaterad: 02 mars 2024