Refunder Pay

Refunder Pay är kreditkortet för dig som vill få tillbaka en del av dina köp i cashback som sätts direkt in på ditt bankkonto. Kortet inkluderar även flera försäkringar, två betalningsfria månader, räntefri delbetalning och förmånliga rabatter.

OBS!

För tillfället går det inte att ansöka om Refunder Pay. Det kan bero på att kortet inte längre är öppet för nya kunder eller har lagts ner. För alternativ, ta en titt på vår stora jämförelse av kreditkort.

Recension av Refunder Pay

Refunder Pay är cashbacksajten Refunders kreditkort, och därför är det inte förvånande att de har inkluderat ett riktigt bra cashbackerbjudande som ger dig 1 % tillbaka på allt du handlar med kortet. Du kan ansöka om en kredit på upp till 50 000 kr, och den räntefria perioden är 56 dagar.

Det finns också möjlighet till räntefri delbetalning, betalningsfri månad och ett kostnadsfritt extrakort. Dessutom får du ta del av flera kostnadsfria försäkringar när du betalar med kortet.

Cashback på alla köp

I stället för poäng har Refunder valt att erbjuda cashback på alla köp med kreditkortet, precis som när du handlar online via Refunders hemsida. Du får 1 % av dina köp i kontanter som kan föras över till ditt bankkonto när du har samlat ihop 100 kr.

Du kan alltså använda din cashback precis som du vill, utan att den är uppbunden till någon särskild poängshop, till skillnad från många andra kreditutgivares bonusprogram. De enda transaktioner som inte ger cashback är kontantuttag, speltransaktioner och bilköp.

Räntefri kredit och delbetalning

Du kan betala av din kredit inom 56 dagar, utan att betala någon ränta. Dessutom går det att delbetala utvalda köp på mer än 2 000 kr helt räntefritt under sex månader. Det enda som tillkommer är en uppläggningsavgift på 245 kr. Alla kortinnehavare har också rätt till två betalningsfria månader per år då ränta och administrationsavgift överförs till nästa faktura.

Rabatter på hotell och bensin

Utöver cashbacken har Refunder också tagit fram ett erbjudande i form av 15 % rabatt på alla rumstyper hos hotellkedjan Nordic Choice i Norden under utvalda dagar. Du får även 15 öre rabatt/liter när du tankar på Preems bemannade stationer och betalar med ditt Refunder Pay.

Flera kostnadsfria försäkringar

När du betalar minst 75 % av din resa med Refunder Pay ingår en gratis reseförsäkring för dig och din familj, eller dig och tre andra personer som reser tillsammans med dig. Du får även avbeställningsskydd, ersättning för försenat bagage och ersättning för läkarvård i utlandet.

När du köper något med kortet inkluderas också en otursförsäkring som gäller i 60 dagar efter köpet, och du kan till och med utnyttja en tanka fel-försäkring om olyckan skulle vara framme och du väljer fel bränsle.

Sammanfattning

Refunder Pay är en uppstickare som har en hel del att erbjuda trots att kortet inte funnits så länge. Att kreditkortet är kombinerat med Refunders cashbackkoncept gör det till ett attraktivt val eftersom du får tillbaka 1 % på dina köp direkt in på bankkontot. För att maximera din cashback kan du också handla online via Refunder med kreditkortet. Refunder erbjuder dessutom en lång räntefri kredittid på 56 dagar, men den relativt låga maxkrediten på 50 000 kanske inte passar alla.

Årsavgiften för kortet ligger på 395 kr, vilket är i det högsta laget, så här gäller det att fundera på om du tror att du kommer att få mer i cashback än så. Årsavgiften för Refunder Pay är annars gratis under det första året. Då får du chansen att prova på om kortet passar dig, helt utan kostnad. Det går även att beställa ett gratis extrakort så att kan samla cashback tillsammans med övriga familjemedlemmar.

Du kan även utnyttja räntefri delbetalning, en betalningsfri månad och flertalet helt kostnadsfria försäkringar, däribland en reseförsäkring. Som en extra bonus erbjuder Refunder Pay även rabatter på både hotellvistelser och drivmedel.

Förmåner & bonusar

 • Cashback
 • Rabatt på hotell
 • Rabatt hos Preem
 • Värva en vän och få 200 kr
 • Räntefri delbetalning
 • Två betalningsfria månader per år
 • Kostnadsfritt extrakort
 • Välj layout på kortet

Försäkringar

 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Otursförsäkring
 • Tanka fel-försäkring

Fördelar

 • Cashback på varje köp
 • Kostnadsfri reseförsäkring
 • Räntefri delbetalning
 • Betalningsfria månader
 • Rabatt på hotell och drivmedel

Nackdelar

 • Hög årsavgift efter första året
 • Övre kreditgräns på endast 50 000 kr

Krav på sökande

 • Minst 18 år gammal
 • Inga betalningsanmärkningar

Information & avgifter för Refunder Pay

Korttyp VISA
Årsavgift 395 kr 0 kr
Lägsta kredit 10 000 kr
Maxkredit 50 000 kr
Nominell ränta 16,75 %
Effektiv ränta 18,10 %
Räntefritt Upp till 56 dagar
Uttagsavgift 3 %
Valutapåslag 1,65 %
Aviavgift 45 kr
Påminnelseavgift 60 kr
Förseningsavgift 145 kr
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Refunder Pay

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Du hittar information om din insamlade cashback genom att logga in på Refunder Pays hemsida. Där kan du också föra över pengarna till ditt bankkonto så fort du har uppnått en lägsta summa på 100 kr.

Ja, du kan betala kontaktlöst via telefonen genom appen Curve. Där kan du välja mellan Apple Pay, Samsung Pay och Google Pay. Den är gratis att ladda ned, men Curve tar ut en avgift för tjänsten.

Om du har gjort ett köp för över 2 000 kr kan du omvandla det till en delbetalning när du är inloggad på Mitt Refunder på hemsidan. Tänk bara på att det tillkommer en uppläggningsavgift på 245 kr.

Det enda du behöver göra är att hoppa över betalningen av din faktura under månaden. Det krävs ingen ansökan, utan endast att du har betalat de tre föregående fakturorna i tid.

Senast uppdaterad: 12 juni 2024