Arcadia Finans

Arcadia Finans är en annan aktör som fokuserar på att marknadsföra och förmedla krediter inom rikets gränser. För närvarande har man ett nära samarbete med fler än 35 kreditgivare, vilka i sin tur återspeglas både i form av storbanker men även betydligt mer nischade aktörer.Låneförmedlaren är i grund och botten ett finskt bolag som projiceras av ett nära samarbete meden annan låneförmedlare i form av Freedom Finance. Det sistnämnda innebär att alla de samarbetspartners vilka återspeglas Freedom Finance även återfinns hos Arcadia Finans.

Fördelar

 • Arcadia Finans tillämpar endast en kreditupplysning för att jämföra lån hos flera kreditgivare.
 • Man debiteras inga avgifter i samband med valet att nyttja förmedlingstjänsten.
 • Sökanden åtar sig ej att acceptera några av de låneerbjudande som återspeglas.
 • Låneförmedlaren samarbetar för närvarande med mer än 35 kreditgivare.
 • Arcadia Finans har även ett nära samarbete med flera utländska kreditgivare.

Nackdelar

 • Man använder sig av UC - Upplysningscentralen för att initiera sina kreditupplysningar.
 • Det tar upp till 24-timmar innan alla kreditgivare återkommer med ett svar.
 • Arcadia Finans tillhandahåller ej några former av kundsupport via telefon.
 • Låneförmedlaren saknar mandat för att påverka de villkor som kreditgivaren presenterar för de lån som man sökt.
 • Lånevillkoren för sökanden med betalningsanmärkningar är betydligt sämre än vanligt.

Kreditformer som förmedlas av Arcadia Finans

När det kommer till Arcadia Finans fokuserar man ej på en typ av kredit, utan tillhandahåller en rad kreditprodukter som ett led i att täcka en bredare kundsegment. För att du ska få en högre förståelse för det hela kommer vi härnäst att belysa var och en av de krediter som förmedlas av Arcadia Finans i form av följande lista:

 • Privatlån: Den populäraste kreditformen som förmedlas av Arcadia Finans. Den beviljade lånebeloppet kan nyttjas till valfria belopp utan att man för den delen behöver redogöra för själva ändamålet. Vänligen uppmärksamma även det faktum att lånet beviljas utan krav på säkerhet.
 • Billån: Det som skiljer de billån vilka förmedlas av Arcadia Finans med de traditionella varianterna återspeglas av det faktum att man kan välja att köpa fordonet både via privata- och auktoriserade återförsäljare. Man behöver heller ej tillhandahålla fordonet som säkerhet för att beviljas det hela.
 • Samlingslån: Ett så kallat samlings- eller konsolideringslån som för närvarande förmedlas av Arcadia Finans erbjuder sökanden möjligheten att klumpa ihop alla mindre högkostnadskrediter till en större men betydligt billigare låneform.
 • Omstartslån: Denna form av låneform är specifikt framtagen för alla de som återspeglas av en dålig kreditvärdighet. Genom att ta del av ett omstartslån får man möjligheten till att lösa de gamla skulderna och således börja om på en ny kula!

Grundkrav för att kunna söka en kredit via Arcadia Finans

För att man ska få möjligheten till att söka de krediter vilka förmedlas av Arcadia Finans måste man uppfylla en rad grundkrav vilka återges i nedanstående lista:

 • Låntagaren måste vara 18 år fyllda i samband med låneansökan.
 • Låntagare måste ha ett svenskt medborgarskap vid tiden för ansökan.
 • Låntagaren måste ha en registrerad och folkbokförd adress inom riket.
 • Låntagaren måste uppvisa en årsinkomst på minst 100 00 kr.
 • Låntagaren får ej inneha några kvarstående skulder hos Kronofogden.
 • Låntagaren måste inneha ett bankkonto via en av Sveriges banker.

Slutsats

Arcadia Finans är i själva verket ej ett bolag utan ett varumärke som en annan låneförmedlare - i form av Freedom Finance egentligen står bakom. Generellt sett kommer man dock ej märka några större skillnader vare sig man söker ett lån via Arcadia Finans eller Freedom Finance.

För närvarande har man möjligheten att söka krediter från 5 000 - 600 000 kr, utan krav på säkerhet. Det slutliga lånebeloppet definieras dock först när en kreditupplysning initierats, varav den övergripande kreditvärdigheten fastställts.

Den största akilleshälen hos Arcadia Finans återspeglas i form av att kundtjänsten anses vara bristfällig i och med avsaknaden av telefon och live-chatt. Istället behöver man förhålla sig till en e-postadress med varierande svarstider.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Draivi Media Oy
Organisationsnummer FI-2464551-6
E-post [email protected]
Adress PB 215
Postnummer 00101
Postort Helsingfors
Land Finland
Hemsida arcadiafinans.se
Mirsad Hasik

Mirsad Hasik

Skribent

Mirsad Hasik är en skribent med fokus på att hjälpa startupbolag att bygga en bredare publik i kombination med en ökad kundbas. Mirsad innehar en examen i Master of Science in Information Systems Analysis något som han kombinerar med sin djupa kompetens gällande den finansiella marknaden där aktier, krypton, fonder, m.fl. utgör några av hans kompetensområden.

Läs mer om Mirsad

Vanliga frågor om Arcadia Finans

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Den främsta anledningen till att använda sig av Arcadia Finans återspeglas att man via en enda kreditansökan får möjlighet att få in en rad konkurrenskraftiga erbjudanden från flera olika kreditgivare. Det ska även understrykas att man blir föremål för en enda kreditupplysning som sedan tillämpas för att jämföra lån hos alla de kreditgivare som Arcadia Finans samarbetar med.

Enligt det som återspeglas via den officiella webbplatsen måste man ha fyllt 18 år vid tiden för låneansökan. Vidare behöver man kunna uppvisa en årsinkomst på minimum 100 000 kr. Man får heller ej vara föremål för några aktiva skulder hos Kronofogden vid tiden för ansökan. Vänligen notera att långivaren i fråga kan komma att åberopa sina egna krav vilka återspeglas först när vederbörande återkommande med ett aktivt erbjudande.

Precis som vi återspeglade tidigare i denna guide erbjuder Arcadia Finans möjligheten till att söka lån i form av en maxtak på 600 000 kr. Dock kommer ett lån på flera hundra tusen att ställa ganska höga krav på sökanden. Framförallt komma man behöva uppvisa en hög taxerad årsinkomst, ej inneha några betalningsanmärkningar, samtidigt som man kommer behöva ha en stark kreditvärdighet.

När det kommer till användningen av Freedom Finance härleds det hela till det faktum att Arcadia Finans projiceras som en del av Freedom Finance. Även om både Arcadia Finans och Freedom Finance återspeglas av olika varumärken samarbetar man i själva verket med samma kreditgivare.

I samband med att man skickar in sin låneansökan kommer det hela att förmedlas vidare till respektive samarbetspartner. Det hela är helt befriat från några associerade kostnader, samtidigt som man åtar sig heller ej att acceptera några av de villkor som presenteras. Inom 24-timmar kommer alla de långivare vilka anser att man matchar deras profil att återkomma med ett adekvata låneerbjudanden som man behöver ta ställning till.

Senast uppdaterad: 22 november 2023