Arcadia Finans

Arcadia Finans, ett finländskt bolag, fungerar som låneförmedlare och erbjuder möjligheten att ansöka om lån hos över 40 kreditgivare och banker med endast en kreditupplysning. De förmedlar olika typer av lån utan säkerhet, som privatlån, samlingslån, billån, blancolån, och omstartslån, och ger möjlighet att jämföra lånerbjudanden med de lägsta räntorna och bästa villkoren. Trots bara en kreditupplysning, finns nackdelar som högre räntor för personer med betalningsanmärkningar och en väntetid på upp till 24 timmar för svar från alla kreditgivare.

Arcadia Finans screenshot illustration

Om Arcadia Finans

Arcadia Finans är ett finländskt bolag som marknadsför lån från bland annat Axo Finans, Enklare Ekonomi och Klara Lån. Som låneförmedlare kan Arcadia Finans erbjuda en ansökan om lån hos mer än 40 olika kreditgivare och banker, med en enda kreditupplysning. De delar även med sig av ekonomitips och hjälper till att jämföra olika långivare. Om din ansökan om lån blir godkänd kan du erbjudas flera olika alternativ, så att du kan välja det lån som har den lägsta räntan och de bästa villkoren.

Välj det lån som passar dig

Via Arcadia Finans kan du ansöka om många olika typer av lån. Läs vidare för att se vad som skiljer dem åt.

 • Privatlån: Den populäraste typen av lån som förmedlas av Arcadia Finans. Det beviljade lånebeloppet kan användas till valfritt ändamål, och det krävs ingen säkerhet för lånet.
 • Samlingslån:: Ett samlingslån ger dig möjligheten att betala av lån och krediter med hög ränta, och istället få ett enda större men billigare lån.
 • Billån:: Med de billån som Arcadia Finans erbjuder kan du välja att köpa bil från både privatpersoner och återförsäljare av såväl nya som begagnade bilar. Det krävs ingen säkerhet för lånet, och du behöver inte heller spara ihop till någon kontantinsats för att få låna.
 • Blancolån:: Ett lån utan säkerhet som kan tas oavsett vad du vill använda pengarna till. Räntan varierar och baseras bland annat på din inkomst, betalningsförmåga och eventuella andra lån du har sedan tidigare.
 • Omstartslån:: Denna typ av lån erbjuds till personer med många dyra lån och krediter som vill lösa sina gamla skulder och få en omstart i sin ekonomi. Det är möjligt att beviljas ett omstartslån även med tidigare betalningsanmärkningar.

Eftersom alla lån som Arcadia Finans erbjuder är utan krav på säkerhet kan de omfattas av relativt höga räntor. Se därför till att du har utrymme i din ekonomi för att betala av både lånet och räntekostnaderna varje månad under hela löptiden innan du skriver på något låneavtal.

Så ansöker du om lån hos Arcadia Finans

Att jämföra och ansöka om lån hos Arcadia Finans är en enkel och smidig process. Det första du bör göra är att välja det lånebelopp och den återbetalningstid du önskar. Sedan fyller du i din e-postadress och telefonnummer och går vidare till ansökan. Där anger du ytterligare personuppgifter och skickar in din låneansökan. Om den godkänns får du vanligen flera låneerbjudanden under dagen, och kan välja det som är mest fördelaktigt för dig. Efter att du har signerat låneavtalet med BankID kommer pengarna att betalas ut direkt till ditt bankkonto.

Tips: Innan du lånar kan du med fördel använda dig av Arcadia Finans egen lånekalkylator för att få koll på vad lån med olika storlek, återbetalningstid och ränta kostar. Du kan också ta en titt på Arcadias finansblogg som innehåller ett stort antal intressanta artiklar om hur du hittar de bästa lånen.

Sammanfattning

Arcadia Finans är en låneförmedlare som samarbetar med ett stort antal långivare som är godkända av Finansinspektionen. Du kan välja mellan flera olika typer av lån utan säkerhet, och oavsett hur många låneerbjudanden du får så görs endast en kreditupplysning. Låneavtalet signeras säkert med BankID, och du får normalt in pengarna på kontot inom bara några dagar.

Fördelar

 • Arcadia Finans samarbetar med Sveriges främsta långivare
 • Det krävs bara en kreditupplysning för att jämföra lån hos 40 olika kreditgivare
 • Både jämförelse och ansökan om lån är helt kostnadsfria
 • Du förbinder dig inte till att acceptera något låneerbjudande

Nackdelar

 • Kreditupplysningen görs via UC (Upplysningscentralen)
 • Du kan inte låna om du just nu har skulder hos Kronofogden
 • Tidigare betalningsanmärkningar kan resultera i en högre ränta
 • Det kan ta 24 timmar innan du har fått svar från alla kreditgivare

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Draivi Media Oy
Organisationsnummer FI-2464551-6
E-post kundtjanst@arcadiafinans.se
Adress PB 215
Postnummer 00101
Postort Helsingfors
Land Finland
Hemsida arcadiafinans.se
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Arcadia Finans

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

De låneerbjudanden som du får via Arcadia Finans är giltiga i 30 dagar, så att du i lugn och ro kan tänka igenom vilket lån som passar dig bäst.

Du behöver vara 18 år gammal, ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor och vara skuldfri hos Kronofogden.

Ja, du kan kontakta kundtjänst via mejl om du har några frågor kring jämförelser och ansökan om lån. Däremot finns det ingen möjlighet att ringa eller chatta med kundsupporten.

Eftersom Arcadia Finans är en låneförmedlare så fungerar de som en mellanhand mellan dig och flera långivare och banker. Låneavtalet signerar du därför med den långivare du har valt ut bland de olika erbjudanden som du får ta del av efter din ansökan.

Senast uppdaterad: 22 maj 2024