Avida Finans

Avida Finans, en långivare etablerad 1983, erbjuder finansiella tjänster i Sverige, Norge och Finland, inklusive lån, krediter och sparkonton med hög ränta, under tillsyn av Finansinspektionen. Kunden har möjlighet att välja mellan ett privatlån utan säkerhet för valfritt ändamål och AvidaKrediten, som erbjuder flexibla uttag.

Avida Finans screenshot illustration

Om Avida Finans

Avida Finans är en långivare som har funnits på marknaden ända sedan 1983. Huvudkontoret ligger i Stockholm, men verksamheten bedrivs såväl i Sverige som i Norge och Finland. Avida har tagit fram ett antal enkla och moderna lösningar inom finansiella tjänster för både företag och konsumenter. De står under Finansinspektionens tillsyn och erbjuder förutom lån och krediter även ett sparkonto med hög ränta.

Välj mellan privatlån och AvidaKrediten

Hos Avida Finans kan du ansöka om ett vanligt privatlån till valfritt ändamål, eller välja AvidaKrediten där du själv gör uttag till ditt bankkonto när du vill.

  • Privatlån: Avida Finans privatlån ger dig möjligheten att låna pengar utan säkerhet. Du kan använda lånet precis hur du vill, oavsett om du planerar att renovera köket, åka på en resa eller kanske samla lån och krediter med hög ränta. Avida erbjuder också två betalningsfria månader per kalenderår samt ett kostnadsfritt låneskydd under de tre första månaderna.
  • Kredit: Har du behov av ett mindre belopp, eller kanske vill kunna ta ut pengar till ditt bankkonto med jämna mellanrum, kan du ansöka om AvidaKrediten. Du betalar bara ränta på det belopp du utnyttjar, och efter att du har begärt ett uttag kommer pengarna in på ditt konto nästa bankdag.

Tänk på att det tillkommer uppläggningsavgift och aviavgift hos Avida Finans. Uppläggningsavgiften tas ut en gång, medan aviavgiften läggs till din månatliga avbetalning på lånet. När du jämför räntan med andra långivare behöver du därför titta på den effektiva räntan för att se vilket lån som blir billigast, eftersom den även inkluderar avgifterna.

Kostnadsfritt låneskydd de första månaderna

Avida Finans erbjuder ett låneskydd som träder in om du inte har möjlighet att betala av på lånet enligt plan. Det kan till exempel användas om du blir sjuk och inte kan arbeta, eller om du blir uppsagd från din anställning.

Låneskyddet aktiveras automatiskt när du tar ett lån hos Avida Finans, men du kan tacka nej till erbjudandet om låneskydd när du är inloggad på hemsidan. De första tre månaderna är kostnadsfria, och sedan tas en avgift på 8,75 % av månadskostnaden ut i samband med din avbetalning på lånet varje månad.

Sammanfattning

Avida Finans är en långivare som erbjuder privatlån utan säkerhet. Ansökan är snabb och smidig eftersom du kan använda dig av BankID, och du får svar redan inom 15 minuter. Hur mycket du får låna och vilken ränta du får baseras på resultatet av den kreditupplysning som görs hos UC. Det tillkommer en uppläggningsavgift och aviavgift, vilket en del andra långivare inte tar ut. Därför behöver du jämföra den effektiva räntan på lånet för att se om Avida Finans privatlån är det bästa valet för dig.

Fördelar

  • Ansökningsprocessen är snabb och smidig
  • Du bekräftar din ansökan med BankID direkt på hemsidan
  • Det ingår ett gratis låneskydd de tre första månaderna
  • Du får svar på din ansökan inom 15 minuter

Nackdelar

  • Det görs en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen)
  • Kundsupporten är inte tillgänglig på helger
  • Det tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgift
  • Du måste aktivt tacka nej till låneskyddet efter den kostnadsfria perioden

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Avida Finans AB (publ)
Organisationsnummer 556230-9004
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 08-564 20 170
E-post konsument@avida.se
Adress Box 38101
Postnummer 100 64
Postort Stockholm
Hemsida avidafinance.com/sv

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 09:00 - 15:00
Tisdag 09:00 - 15:00
Onsdag 09:00 - 15:00
Torsdag 09:00 - 15:00
Fredag 09:00 - 15:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Avida Finans

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Varje tolvmånadersperiod kan du utnyttja två betalningsfria månader, men de två månaderna får inte följa på varandra. För att kunna aktivera en betalningsfri månad måste du ha haft lånet i minst sex månader och ha betalt av på lånet de tre senaste månaderna i rad.

När du har skrivit på låneavtalet betalas pengarna ut till ditt bankkonto inom 1-2 bankdagar.

Du behöver vara minst 20 år gammal och vara helt skuldfri hos Kronofogden.

Autogiro är den enda betalningsmetoden som Avida Finans godkänner. I samband med att du tar ett privatlån hos Avida signerar du ditt medgivande till autogiro via en blankett på hemsidan.

Senast uppdaterad: 22 maj 2024