Creddo

Jämför företagslån från fler än 20 olika långivare och få svar inom 24 timmar. Ett företagslån kan användas till valfritt ändamål och är en fantastisk möjlighet för dig som vill satsa på ditt företag och ta din verksamhet till nästa nivå.

Creddo screenshot illustration

Låneförmedlare för småföretagare

Creddo är en jämförelsesajt som hjälper småföretagare att jämföra och hitta det företagslån som erbjuder bäst villkor. Sedan år 2019 har Creddo behandlat tusentals ansökningar och har hjälpt företagare inom olika branscher att hitta rätt företagslån. Idag finns Creddo i Sverige, Finland och Nederländerna.

Hos Creddo kan du ansöka om företagslån från 10 000 kr upp till 10 miljoner kronor via en kostnadsfri ansökan utan bindning.

Företagslån via Creddo

 • Jämför lån hos 20+ långivare
 • Få svar inom 24 timmar
 • Endast en kreditupplysning via UC
 • Kostnadsfritt och ej bindande
 • Få pengarna snabbt utbetalda
 • Accepterar ansökningar trots tidigare betalningsanmärkningar

Hos Creddo kan du ansöka om ett företagslån upp till 10 miljoner kronor och kan jämföra erbjudanden hos mer än 20 olika långivare. Du skickar enkelt in din ansökan via deras digitala plattform och får svar från de olika aktörerna inom 24 timmar. Ansökan är kostnadsfri och är ej bindande.

Ränta och lånevillkor

Creddo är en jämförelsesajt där du som företagare kan ansöka om och jämföra företagslån hos olika aktörer. Här kan du ansöka om ett lånebelopp mellan 10 000 kr upp till 10 miljoner kronor. Återbetalningstiden varierar mellan 1 månad upp till 5 år. Lånet betalas vanligtvis tillbaka månadsvis och du kan betala via faktura eller autogiro, beroende på vilka metoder långivaren erbjuder. Vill du betala tillbaka lånet i förväg kan du vanligtvis göra så kostnadsfritt, men vissa aktörer kan ta ut en extra avgift för detta. I dessa fall framgår det tydligt i lånevillkoren.

Vilken månadskostnad och exakt ränta ditt företag kan få kommer att bero på företagets förutsättningar, samt vilka säkerheter du kan erbjuda. De olika erbjudandena kommer att presenteras för dig efter att du skickat in din ansökan. De flesta långivare kräver någon form av säkerhet och du som låntagare kan behöva erbjuda personlig borgen. Det innebär att du blir personligt ansvarig för företagets lån. Genom att erbjuda personlig borgen kan du få ditt lån beviljat snabbare eftersom det inte krävs någon värdering av företagets tillgångar.

En fördel med att använda en jämförelsesajt som Creddo är att de endast tar 1 kreditupplysning hos Upplysningscentralen. Om du ingår personlig borgen görs även en kreditupplysning på dig.

Du kan ansöka om ett företagslån till precis det du behöver. Det kan till exempel handla om att investera i företagets framtid genom att köpa ny utrustning, anställa ny personal eller täcka oväntade utgifter. Via Creddo kan du även ansöka om samlingslån för befintliga företagslån.

Grundkrav för företagslån via Creddo

 • Personlig borgen krävs hos de flesta långivare
 • Företaget ska vara registrerat i Sverige
 • Företaget ska vara aktivt i Sverige
 • Omsättningskrav kan tillkomma
 • Krav på balans- och resultaträkning kan tillkomma

För att ansöka om ett företagslån via Creddo krävs det att du har ett handelsbolag, aktiebolag, kommanditbolag eller en enskild firma. Även nystartade företag kan ansöka om lån via Creddo. I dessa fall krävs det vanligtvis att du bifogar en affärsplan och en budget för att långivaren ska kunna göra en rättvis bedömning av företagets återbetalningsförmåga.

Hos de flesta långivare krävs det någon form av säkerhet. I de flesta fall räcker det att du erbjuder personlig borgen, men vid större belopp kan det behövas andra säkerheter såsom fastighetsinteckning eller liknande.

Företaget ska även vara registrerat i Sverige och ska vara verksamma inom landet. Varje långivare har individuella krav för företagslån, där även omsättningskrav kan tillkomma.

Hur du ansöker om ett företagslån via Creddo

Att ansöka om ett företagslån via Creddo är snabbt, smidigt och enkelt. I fyra enkla steg kan du ansöka, jämföra och godkänna ditt låneerbjudande.

 • Fyll i ansökan i lugn och ro via hemsidan. Fyll i kontaktuppgifter, personuppgifter och ange lånebelopp samt löptid. Sedan legitimerar du dig med BankID och skickar in din ansökan.
 • Din ansökan behandlas hos de olika långivarna och de återkommer med ett erbjudande till dig. Du kommer att få svar inom 24 timmar.
 • Du kan sedan jämföra de olika erbjudandena och välja det lån som passar ditt företag bäst. När du bestämt dig signerar du lånedokumenten och skickar tillbaka digitalt eller via post.
 • Hos en del långivare får du pengarna på kontot redan samma dag, men utbetalningstiden det varierar mellan olika aktörer.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Creddo AB
Organisationsnummer 559207-3786
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 010-551 67 02
E-post kundservice@creddo.se
Adress Grev Turegatan 13B
Postnummer 114 46
Postort Stockholm
Hemsida creddo.com/se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 09:00 - 17:00
Tisdag 09:00 - 17:00
Onsdag 09:00 - 17:00
Torsdag 09:00 - 17:00
Fredag 09:00 - 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Jennifer Martinsson

Skribent

Jennifer har en utbildning inom internationell ekonomi och brinner för att göra finansbranschen lättbegriplig och lättillgänglig för alla. Som skribent hos Ekonomival.se vill Jennifer väcka ett intresse för privatekonomi genom att förse våra besökare med praktisk information som gör det enkelt att fatta rätt ekonomiskt beslut.

Vanliga frågor om Creddo

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Via Creddo kan du ansöka om företagslån mellan 10 000 kronor upp till 10 miljoner kronor. Hur stort lånebelopp du beviljas kommer att variera mellan olika långivare och kommer att baseras på företagets förutsättningar såsom omsättning, kreditvärdighet och eventuella säkerheter.

Ja, hos Creddo kan du ansöka om företagslån även om du har en tidigare betalningsanmärkning. Creddo samarbetar med fler än 20 olika långivare, varav vissa accepterar företagslån trots tidigare betalningsanmärkningar. Däremot brukar en aktiv skuld hos Kronofogden ej accepteras.

För att få ett företagslån beviljat krävs det att företaget är registrerat i Sverige och har en aktiv verksamhet i landet. Hos de flesta aktörer krävs personlig borgen och vid större belopp kan ytterligare säkerheter behövas. Omsättningskrav kan även variera mellan olika långivare. Du kan förbättra möjligheterna och villkoren genom att komplettera din ansökan med en balans- och resultaträkning. Även nystartade företag kan ansöka om lån via Creddo.

De flesta långivare betalar ut lånet samma dag som du signerar lånedokumenten, men det kan ta upp till en vecka eller mer hos en del aktörer. Tar du ett större lån kan det ta lite längre tid.

Hos Creddo ansöker du snabbt och enkelt om ett företagslån via hemsidan. Ansökan är kostnadsfri och är ej bindande förrän du signerar lånedokumenten. Du fyller i ansökan på några minuter och får sedan svar inom 24 timmar. I lugn och ro kan du sedan jämföra de olika erbjudandena. När du är nöjd signerar du dokumenten och skickar tillbaka. Du får sedan pengarna på kontot inom några arbetsdagar.

Senast uppdaterad: 22 maj 2024