Kompar

Att ta ett företagslån är ett viktigt beslut och det kan kännas främmande att behöva fatta ett sådant stort beslut själv. När du ansöker om ett lån via Kompar får du en personlig rådgivare som hjälper dig att hitta rätt lån för ditt företag.

Kompar screenshot illustration

Företagslån för smarta företagare

Kompar grundades år 2018 av ett gäng entreprenörer med en bakgrund inom finans och företagande. Genom att samla in offerter från över 20 finansbolag, vill Kompar hjälpa små och medelstora företag att hitta rätt finansiering.

Att använda Kompars tjänst är helt kostnadsfritt och passar de flesta företag oavsett bolagsform. Med deras tjänst får du tillgång till erbjudanden från upp till 20+ olika aktörer där du snabbt och enkelt kan jämföra de olika lånen. Dessutom får du tillgång till en oberoende rådgivare som hjälper dig att välja rätt lån.

Så fungerar företagslån via Kompar

 • Låna från 20 000 kr upp till 10 miljoner kronor
 • Svar inom 24 timmar
 • Företagslån från +20 långivare
 • Endast en upplysning hos UC
 • Personlig rådgivning
 • Enkel och snabb ansökan

Kompar erbjuder skräddarsydda lösningar för ditt företag och hjälper dig att hitta den finansiering som du behöver. Genom att jämföra företagslån hos fler än 20 olika aktörer kan du få specifika erbjudanden som tar hänsyn till ditt företags unika situation. Oavsett vilket stadie ditt företag befinner sig i eller hur omsättningen ser ut, kan du känna dig trygg i att hitta ett företagslån som passar bäst för dig.

När du ansöker om ett företagslån via Kompar konkurrenssätter du de olika långivarna. Detta säkerställer att du får de bästa villkoren där varje långivare lägger sitt bud för att erbjuda dig ett företagslån. Via Kompar får du en transparent helhetsbild av långivarnas erbjudande. För att göra det så enkelt som möjligt presenteras informationen tydligt och klart så att du kan fatta rätt beslut.

Till skillnad från andra jämförelsesajter får du en personlig rådgivare hos Kompar, som tillsammans med dig hjälper dig att utvärdera och jämföra erbjudandena. Deras rådgivare är oberoende, vilket innebär att de inte är anslutna till specifika banker eller finansbolag. På så vis kan du känna dig trygg i att du får rådgivning utan dolda avsikter.

Ansökan sker digitalt och tar ungefär en minut att fylla i. När du skickat in din ansökan kommer du att få svar från de olika långivarna inom 24 timmar.

Ränta & lånevillkor

Via Kompar kan du ansöka om ett företagslån mellan 20 000 kr - 10 miljoner kronor hos fler än 20 olika långivare. Återbetalningstiden varierar mellan 1 månad upp till 5 år. Hur mycket ditt företag kan låna kommer att baseras på företagets förutsättningar såsom hur länge företaget varit aktivt, samt hur omsättningen och andra finanser ser ut.

Räntan som erbjuds är individuellt baserat på verksamhetens situation, men också utifrån de villkor du efterfrågar. Eftersom Kompar är en jämförelsesajt kommer du att se ditt ränteerbjudande först när du har skickat in din ansökan. Att skicka in en ansökan är inte bindande, så du kan i lugn och ro gå igenom de olika erbjudandena med din personliga rådgivare och välja det med lägst räntekostnader.

Grundvillkor för företagslån via Kompar

 • Någon form av säkerhet krävs hos de flesta långivare
 • Företaget har en giltig bolagsform
 • Omsättningskrav kan tillkomma
 • Krav på balans- och resultaträkning kan tillkomma
 • Företaget ska vara registrerat och aktivt i Sverige

Hos Kompar kan de flesta företag ansöka om ett lån, oavsett om du har ett aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller en enskild firma. Även nystartade företag kan hitta rätt finansiering via Kompar. Om du har ett nystartat företag är det fördelaktig om du inkluderar en affärsplan och en budget i din ansökan. På så vis har de olika långivarna en större grund att utgå ifrån när de behandlar din förfrågan.

De flesta långivare som Kompar samarbetar med kräver att minst 1 person, och ibland 2 personer ingår personlig borgen för ett företagslån. När du ansöker om ett lån görs det endast 1 kreditupplysning på företaget och 1 på dig som eventuell borgenär. Detta sparar tid eftersom långivaren snabbt kan bedöma återbetalningsförmågan utan att du behöver ange företagets tillgångar som säkerhet.

Varje långivare har individuella krav som måste uppfyllas för ett godkänt företagslån. Därför kan omsättningskrav och andra säkerhetskrav tillkomma.

Hur man ansöker om ett företagslån via Kompar

 • Fyll i kontaktuppgifter och personuppgifter.
 • Fyll i lånebeloppet och löptid.
 • Ange anledning till företagslån. Förklara gärna utförligt vad ditt företag behöver lånet till.
 • Bifoga viktiga dokument, till exempel aktuella balans- och resultaträkning.

Ansökan sker digitalt via hemsidan och tar endast några minuter. Här fyller du i dina kontaktuppgifter och svarar på frågor vad gäller företaget och det lån du ansöker om. När du skickat iväg din ansökan får du svar från de olika långivarna inom 24 timmar.

Att ansöka är helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något avtal. Din personliga rådgivare från Kompar kommer att ta kontakt med dig för att guida er genom de olika erbjudandena och svara på eventuella frågor som du kanske har.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag 138an Group AB
Organisationsnummer 559157-4784
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 010-195 68 33
E-post info@kompar.se
Adress Drottninggatan 97
Postnummer 113 60
Postort Stockholm
Hemsida kompar.se
Jennifer Martinsson

Skribent

Jennifer har en utbildning inom internationell ekonomi och brinner för att göra finansbranschen lättbegriplig och lättillgänglig för alla. Som skribent hos Ekonomival.se vill Jennifer väcka ett intresse för privatekonomi genom att förse våra besökare med praktisk information som gör det enkelt att fatta rätt ekonomiskt beslut.

Vanliga frågor om Kompar

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Hos Kompar kan du ansöka om ett företagslån mellan 20 000 kr upp till 10 miljoner kronor. Hur stort belopp du beviljas kommer att utgå från ditt företags förutsättningar.

Återbetalningstiden varierar mellan olika långivare, men de flesta samarbetspartner erbjuder en återbetalningstid mellan 1 månad och 5 år.

De flesta långivare kräver någon form av säkerhet. De flesta långivare godkänner personlig borgen, men vid större lånebelopp och längre löptider kan det behövas ytterligare säkerhet i form av fastighet, mark eller utrustning.

Du har alltid rätt att lösa ett företagslån i förtid. De flesta långivare låter dig dessutom betala tillbaka lånet i förtid utan extra kostnader. Om detta inte ingår i villkoren står det klart och tydligt i erbjudandet.

Ja, när du ansöker om ett företagslån via Kompar registreras endast en kreditupplysning via UC på företaget. Vissa långivare använder sig även av CreditSafe, vilket inte påverkar företagets kreditvärdighet.

Senast uppdaterad: 22 maj 2024