Lån & Spar Bank

Lån & Spar Bank (LSB) är en förhållandevis ny kreditgivare som på senare år kommit att etablera sig på den svenska lånemarknaden. Man är dock knappast helt grön inom det hela – framför allt med tanke på att man verkat inom lånebranschen ända sedan 1880 i vårt grannland Danmark! LSB har även profilerat sig som en bank med nära samarbete med en rad organisationer där några av de mer välrenommerade återspeglas i form av Villaägarnas Riksförbund, HSB och M Sverige. Det sistnämnda innebär att om man i rollen som sökande har ett medlemskap hos en av dessa kommer man få möjligheten till betydligt mer förmånliga lånevillkor!

Fördelar

 • LSB erbjuder förmånliga rabatter för alla sökande vilka har ett medlemskap hos en av de fackförbund som man samarbetar med för närvarande.
 • Kreditgivaren tillhandahåller för närvarande några av marknadens mest konkurrenskraftiga räntor.
 • Man får ta del av ett kostnadsfritt låneskydd i samband med att man tecknar ett lån.
 • De krediter vilka erbjuds av Lån & Spar Bank omfattas av en räntegaranti.

Nackdelar

 • Du kommer att nekas den sökta krediten om du i samband med ansökan har registrerade betalningsanmärkningar.
 • LSB kräver en ganska hög årsinkomst om man står ensam på krediten i fråga.
 • Önskar man låna beloppet högre än 350 000 kr måste man ha en medsökande skriven på lånet.
 • Lån & Spar Bank erbjuder ej möjligheten till att nyttja betalfria månader.

Lån & Spar Banks produkter

Härnäst fokuserar vi på att belysa de kreditprodukter som för närvarande tillhandahålls av LSB som ett led i att enklare göra dig införstådd med vilken av produkterna går i linje med just dina behov!

 • Privatlån: LSB erbjuder ett privatlån som gör det möjligt att förverkliga många av de finansiella drömmar som konsumenter fantiserar om dagligen. Själva lånet kan nyttjas till valfria ändamål - något som i sin tur omfattar men begränsas ej till resor, fordon, renovering av bostaden med flera. Det ska även tilläggas att lånet beviljas utan krav på adekvat säkerhet.
 • Medlemslån: Precis som det nämns initialt har man möjligheten att via LSB ansöka om medlemslån via ett av de fackförbund som kreditgivaren för närvarande har ett nära samarbete med. På en generell plan kommer man få ta del av en förmånlig rabatt i form av 0,5 enheter - dock tenderar det hela att variera markant - beroende på individen i fråga.
 • Konsolideringslån: Denna typ av kredit benämns även ofta som ett samlingslån och ämnar klumpa ihop högkostnadskrediter till en större - men betydligt billigare form av lån. Det hela ämnar i sin tur resultera i en lägre månadskostnad - samtidigt som man får en bättre kontroll över sin nuvarande ekonomiska situation.
 • Fordonslån: Ett fordonslån från LSB erbjuder möjligheten till att förverkliga drömmen om vrålåket utan att man för den delen behöver äventyra sin privata ekonomi. I samband med att man ansöker om ett fordonslån via LSB har man möjligheten att tillämpa lånet både vid köp av nya och begagnade fordon.
 • Kreditkort: LSB erbjuder även möjligheten till att teckna ett av deras kreditkort. Här får man möjligheten att nyttja krediten utan att debiteras ränta för den utnyttjade beloppet upp till en period om 55 dagar. Detta är dock inte allt utan kortet omfattas även av en reseförsäkring i kombination med ett avbeställningsskydd.

Vilka är grundkraven för att beviljas ett lån via LSB?

Härnäst återger vi de primära grundkrav vilka man förväntas uppfylla för att överhuvudtaget få möjligheten att ansöka om krediter via Lån & Spar Bank:

Grundförutsättningar för att få igenom en kredit via LSB

 • Du ska vara 18 år fyllda i samband med att du initierar din låneansökan.
 • Du ska kunna uppvisa en form av anställning med en regelbunden månadsinkomst.
 • Du ska uppvisa en form av deklarerad årsinkomst i form av minst 250 000 kr.
 • Du får ej ha några aktiva betalningsanmärkningar vid tiden för din låneansökan.
 • Du får ej ha några aktiva skulder hos KFM - Kronofogden vid tiden för ansökan.
 • Du måste ha medsökande vid ansökan om kreditbelopp högre än 500 000 kr.
 • Du ska ha ett BankID tillgängligt för att kunna signera ansökan och skuldebrevet.

Slutsats

Trots det faktum att Lån & Spar Bank är en förhållandevis ny kreditgivare inom den svenska branschens har man en stor erfarenhet av branschen i och med att man opererat på den danska marknaden ända sedan 1880.

När man bestämmer sig för att ansöka om en kredit via LSB - samtidigt som man finns ansluten till en av de fackförbund som LSB samarbetar med kommer man få möjligheten att erhålla en skälig rabatt på räntan.

Den största akilleshälen med LSB är det faktum att man accepterar ej sökande med betalningsanmärkningar i bagaget. Det hela innebär att om man föremål för några sådana måste man tyvärr leta vidare.

På en övergripande plan dock är LSB en konkurrenskraftig och transparent kreditgivare som tillhandahåller krediter vilka i sin tur kan skräddarsys för att gå i linje med de individuella preferenserna.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Lån & Spar Sverige, bankfilial
Organisationsnummer 516406-0971
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 040-205 600
E-post info@lsb.se
Adress Box 4114
Postnummer 203 12
Postort Malmö
Hemsida lsb.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 17:00
Tisdag 08:00 - 17:00
Onsdag 08:00 - 17:00
Torsdag 08:00 - 17:00
Fredag 08:00 - 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Mirsad Hasik

Mirsad Hasik

Skribent

Mirsad Hasik är en skribent med fokus på att hjälpa startupbolag att bygga en bredare publik i kombination med en ökad kundbas. Mirsad innehar en examen i Master of Science in Information Systems Analysis något som han kombinerar med sin djupa kompetens gällande den finansiella marknaden där aktier, krypton, fonder, m.fl. utgör några av hans kompetensområden.

Vanliga frågor om Lån & Spar Bank

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

När det kommer till behandlingstiden för ett lån som man ansöker om via LSB tenderar det hela att bearbetas omgående i samband med att man signerar det hela med sitt BankID. Handläggningstiden kan dock dröja betydligt längre - framför allt om LSB begär in kompletteringar för att kunna behandla låneansökan vidare.

Ränterabatten som erbjudas av LSB till de fackligt anslutna medlemmar varier beroende på vilken förbund man finns ansluten till, den övergripande kreditvärdighet samt andra element vilka LSB tar i beaktning vid bedömningen av det hela. I och med det hela är det ej möjligt att på förhand bestämma vilken ränterabatt man kommer erbjudas i slutändan.

Enligt den svenska konsumentlagen har man som låntagare alltid en ångerrätt i form av 14-dagar från och med att lånet i fråga betalas ut. Man måste dock alltid meddela LSB om att man valt att ångra det hela. När man initierat processen har man sedan 30 dagar på sig att återbetala det utbetalda beloppet.

För att man ska beviljas den sökta krediten via LSB behöver man först och främst ha fyllt 18 år, ha en form av tillsvidareanställning, kunna uppvisa en deklarerad årsinkomst på minimum 250 000 kr, ej ha några aktiva betalningsanmärkningar, inga skulder hos Kronofogden, ej vara föremål för skyddad identitet samt även ha en BankID registrerat.

Den ränta som man erbjuds i samband med att man ansöka om en kredit baseras främst på den övergripande kreditvärdigheten. Det hela definieras dock först när en adekvat kreditupplysning initieras i ens namn. Just därför är det omöjligt att på förhand redogöra exakt för vilken ränta man kommer erbjudas i och med att det hela är en bedömningsfråga.

Senast uppdaterad: 27 mars 2024