Lunar

Att erbjuda privatlån med trygga och transparenta villkor är ledorden för Lunar. De har så nöjda kunder att de vann utmärkelsen Sveriges nöjdaste privatlånekunder tre år i rad. Det är inte många långivare som kan slå det.

Lunar screenshot illustration

Tjänsten som har Sveriges nöjdaste privatlånekunder

Lunar är ett danskt företag som grundades i Århus år 2015. Sedan 2018 finns de även i Sverige och har sedan dess hjälpt tusentals kunder att få tillgång till smarta privatlån.

Att vara en 100% digital bank har sina fördelar. Med en digital ansökningsprocess och snabba behandlingstider går det smidigt och enkelt ansöka om ett privatlån hos Lunar. Att de tre år i rad har vunnit utmärkelse för Sveriges nöjdaste privatlånekunder vittnar om en mycket bra tjänst.

Privatlån hos Lunar

 • Låna upp till 300 000 kr utan säkerhet
 • Löptid upp till 15 år
 • Ansök kostnadsfritt

Hos Lunar kan du ansöka om ett privatlån upp till 300 000 kronor utan säkerhet. Du kan låna till valfritt ändamål, så det är endast du som sätter gränserna för vad som är möjligt. Kanske vill du öka värdet på hemmet genom att renovera, behöver du fixa bilen för att ta dig till jobbet eller vill du samla dyra lån? Oavsett vad så kan ett privatlån från Lunar hjälpa dig med det du behöver.

Att ansöka om ett privatlån hos Lunar är helt kostnadsfritt och du binder dig inte till något. Återbetalningstiden bestämmer du själv då Lunar erbjuder en löptid mellan 1 år upp till 15 år. Återbetalningen sker smidigt och enkelt via autogiro eller e-faktura.

Ränta och grundvillkor

 • Du är minst 18 år gammal
 • Du har en inkomst på minst 200 000 kr per år
 • Du är folkbokförd i Sverige
 • Inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Tillgång till svenskt BankID och svenskt bankkonto

När du ansöker om ett lån hos Lunar gör de en individuell bedömning på din kreditvärdighet. Utifrån deras bedömning kommer du att tilldelas en kreditklass mellan A till F som var och en har en egen nominell ränta. Vilken ränta du får kommer alltså att bero på dina ekonomiska förutsättningar, vilket lånebelopp du ansöker om samt vilket återbetalningstid du efterfrågar. I dagsläget varierar den nominella räntan mellan 2,65% till 21%.

Utöver den nominella räntan har erbjuder Lunar även en rörlig ränta, vilket innebär att räntan du betalar tillbaka på lånet kommer att variera beroende på finansmarknadens utveckling. Den rörliga räntan förändras en gång per månad och kan justeras både uppåt och nedåt.

För att beviljas ett privatlån hos Lunar krävs det att du är minst 18 år, är folkbokförd i Sverige och har en årlig inkomst på minst 200 000 kr. Du får ej ha några betalningsanmärkningar eller aktiva skulder hos kronofogden. Dessutom måste du ha tillgång till ett svenskt BankID och ett svenskt bankkonto.

Hur du ansöker om ett privatlån hos Lunar

Att ansöka om ett privatlån hos Lunar är inte svårt. Ansökan tar ungefär 2 minuter och sker helt digitalt. När din ansökan är godkänd betalas pengarna ut direkt. Nedan har vi listat hur du ansöker om privatlån hos Lunar i 3 enkla steg:

 • Fyll i formuläret
  Fyll i dina kontaktuppgifter, ange vilket lånebelopp du ansöker om samt vilken återbetalningstid du vill ha. Identifiera dig med bankID och skicka iväg din ansökan.
 • Lunar granskar din ansökan
  Lunar behandlar din ansökan och du får svar inom 1-3 bankdagar. I de flesta fall får du svar redan samma dag.
 • Lånet betalas ut
  När din ansökan godkänts betalas lånet ut till ditt angivna konto. Om du har ett konto hos en av de större bankerna får du ofta pengarna på kontot redan samma dag.

Samlingslån hos Lunar

Om du har många dyra lån och krediter hos flera olika långivare kan det vara fördelaktigt att ansöka om ett samlingslån. Ett samlingslån innebär att du bakar ihop dina nuvarande lån till ett större lån som då betalar av dessa skulder. I samband med detta sänker du vanligtvis månadskostnaderna, då du slipper att betala onödiga avgifter och ränta för varje lån.

Om din kreditvärdighet har förbättrats sedan du tog lånet eller om din inkomst har ökat sedan dess kan du troligen få en ännu bättre ränta.

Ett samlingslån för speciellt fördelaktigt för dig som:

 • Har dyra lån och krediter hos olika aktörer
 • Vill betala mindre avgifter
 • Om din kreditvärdighet har förbättras sedan du tog lånet

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Lunar Bank A/S
Organisationsnummer DK-39697696
Telefonnummer 0771-700 500
E-post hej@lunar.app
Adress Hack Kampmanns Plads 10
Postnummer DK-8000
Postort Aarhus C
Land Danmark
Hemsida lunar.se/privat

Fler varumärken från Lunar Bank A/S

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 09:00 - 18:00
Tisdag 09:00 - 18:00
Onsdag 09:00 - 18:00
Torsdag 09:00 - 18:00
Fredag 09:00 - 17:00
Lördag 10:00 - 14:00
Söndag 10:00 - 14:00
Jennifer Martinsson

Skribent

Jennifer har en utbildning inom internationell ekonomi och brinner för att göra finansbranschen lättbegriplig och lättillgänglig för alla. Som skribent hos Ekonomival.se vill Jennifer väcka ett intresse för privatekonomi genom att förse våra besökare med praktisk information som gör det enkelt att fatta rätt ekonomiskt beslut.

Vanliga frågor om Lunar

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Hos Lunar kan du ansöka om ett privatlån upp till 300 000 kr.

Ja, hos Lunar kan du betala tillbaka ditt lån i förtid utan avgifter. Du betalar endast ränta fram till det datum som du väljer att betala tillbaka hela lånebeloppet.

När du fyllt i en ansökan får du ett preliminärt räntebesked baserat på de uppgifter du angav under ansökningen. Generellt sett kan du få en ränta mellan 2,65% till 21% beroende på lånets storlek, återbetalningstid samt dina ekonomiska förutsättningar.

När din låneansökan godkänts får du pengarna på kontot redan samma dag om du väljer direktutbetalning och är kund hos Handelsbanken, Nordea, SEB, Danske Bank eller Swedbank. Väljer du vanlig bankbetalning får du vanligtvis pengarna på kontot inom en bankdag.

För att få ett lån hos Lunar krävs det att du är minst 18 år, är folkbokförd i Sverige och har en inkomst på minst 200 000 kr per år. Du behöver även ha ett svenskt BankID och ett svenskt bankkonot. Betalningsanmärkningar och en aktiv skuld hos kronofogden accepteras ej.

Senast uppdaterad: 12 juni 2024