Matchbanker

Matchbanker, ägt av danska Karman Connect A/S sedan 2014, erbjuder jämförelsetjänster för privatlån och samlingslån i 13 länder, där kunder snabbt kan få en översikt över de bästa och mest relevanta lånealternativen utan uppläggningsavgifter. Företaget erbjuder också en gratis nedladdningsbar e-bok om privatlån och gör det möjligt att ansöka om lån även för de med betalningsanmärkningar, dock genomför de kreditupplysningar via UC.

Matchbanker screenshot illustration

Om Matchbanker

Jämförelsesidan Matchbanker ägs av danska Karman Connect A/S som grundades 2014, och finns idag tillgänglig i 13 olika länder. Tanken är att göra det lättare för kunder att få en total överblick över de bästa lånen på marknaden. Efter en sökning anpassas resultatlistan så att den enbart visar lån som är relevanta för respektive kund. Därmed utesluts de långivare som har för höga krav eller på annat sätt inte matchar kundens behov.

Hitta privatlån och samlingslån med låg ränta

Hos Matchbanker kan du jämföra privatlån från olika långivare:

  • Privatlån - Matchbanker erbjuder kostnadsfria och anonyma jämförelser av privatlån så att du kan hitta den långivare som kan erbjuda dig den lägsta räntan och de bästa villkoren. De långivare som jämförs tar inte ut någon uppläggningsavgift, men de gör sina kreditupplysningar via UC. Efter din ansökan om lån får du svar inom bara några minuter, och kan då välja det bästa lånet för just din ekonomiska situation.
  • Samlingslån - Du kan också ansöka om ett privatlån via Matchbanker för att betala av andra lån och krediter. Detta kallas för samlingslån, och innebär att du kan få tillgång till en lägre ränta än vad du har på dina lån idag. Det gör att du sänker dina månadskostnader och kan få pengar över till andra utgifter eller extra avbetalningar på lånet.

Matchbankers jämförelsetjänst

Matchbanker har tagit fram en jämförelsefunktion där du först anger önskat lånebelopp och löptid, och sedan väljer den anledning till att du vill ansöka om ett lån. Sedan skapas en lista med de långivare som matchar dina behov, och som du har möjlighet att bli godkänd hos. På så vis slipper du välja bland lån som inte är relevanta för din ekonomiska situation eller som inte lever upp till dina krav. När du har hittat ett lån du vill ansöka om klickar du dig sedan vidare till långivarens hemsida för att göra din ansökan där.

Sammanfattning

Matchbanker är en låneförmedlare av privatlån som erbjuder snabba jämförelser med relevanta resultat, så att du slipper ansöka om lån som du ändå inte kan bli godkänd för. De långivare som Matchbanker samarbetar med tar inte ut några extra avgifter utöver räntan. De använder sig i regel av UC när de gör en kreditupplysning för att se om du uppfyller kraven för att få låna, och det går också att ansöka även om du inte har någon fast anställning.

Fördelar

  • En jämförelse tar mindre än tre minuter
  • Gratis nedladdningsbar e-bok om privatlån
  • Det går att låna trots betalningsanmärkningar
  • Ingen uppläggningsavgift och aviavgift

Nackdelar

  • Kreditupplysning hos UC
  • Inga uppgifter om kundsupportens öppettider
  • Något bristfälligt språk på hemsidan
  • Man skickas vidare till en annan jämförelsesida för att fortsätta ansökan

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Matchbanker A/S
Organisationsnummer DK-35662448
E-post info@matchbanker.se
Adress Dalgas Avenue 2F 2.
Postnummer DK-8000
Postort Aarhus C
Land Danmark
Hemsida matchbanker.se
Mirsad Hasik

Skribent

Mirsad Hasik är en skribent med fokus på att hjälpa startupbolag att bygga en bredare publik i kombination med en ökad kundbas. Mirsad innehar en examen i Master of Science in Information Systems Analysis något som han kombinerar med sin djupa kompetens gällande den finansiella marknaden där aktier, krypton, fonder, m.fl. utgör några av hans kompetensområden.

Vanliga frågor om Matchbanker

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Det enda som krävs för att göra en ansökan om lån via Matchbanker är att du är minst 18 år gammal och är folkbokförd i Sverige.

Eftersom Matchbanker förmedlar lån från flera olika långivare så kan utbetalningstiden variera. Vissa av långivarna betalar ut lånet inom 15 minuter, medan det ibland kan ta mellan 2-3 vardagar innan pengarna finns på ditt konto.

Ja, vissa långivare accepterar ansökningar från dig som har en inkomst utan fast anställning, men då får du räkna med att räntan på lånet blir något högre.

Nej, eftersom Matchbanker får provision från den långivare du väljer så kan de erbjuda jämförelsetjänsten helt gratis till sina kunder.

Senast uppdaterad: 23 maj 2024