Morrow Bank

Morrow Bank, en helt digital bank grundad 2014 med verksamhet i flera europeiska länder, erbjuder flexibla privatlån och samlingslån tillsammans med andra tjänster som kreditkort och sparkonton. Banken lägger vikt vid att ge kunderna möjlighet att anpassa återbetalningstider och ger utrymme för nya uttag inom ramen för återbetalda belopp, dock med tillkommande avgifter som uppläggnings- och administrationsavgifter.

Fördelar

  • Valfri återbetalningstid
  • Icke-bindande ansökan
  • Lånet kan användas till vad du vill
  • Utbetalning inom 0-2 arbetsdagar

Nackdelar

  • Uppläggningsavgift och administrationsavgift
  • Kundsupporten är stängd på helger
  • Du behöver skicka in dokument i samband med låneansökan
  • Kreditupplysning via UC

Om Morrow Bank

Den helt digitala banken Morrow Bank har funnits sedan 2014 och har verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Tyskland. De erbjuder två olika typer av lån utöver andra banktjänster såsom kreditkort, försäkringar och sparkonton. Namnet Morrow Bank kommer från det engelska ordet för imorgon – ”tomorrow”, vilket anspelar på bankens önskan att få kunderna att se optimistiskt på morgondagen.

Flexibla privatlån och samlingslån

Hos Morrow Bank kan du välja mellan två olika flexibla lån med valfri återbetalningstid:

  • Privatlån: Det privatlån utan säkerhet som Morrow Bank erbjuder kallas för Flexibelt Lån. Du väljer det belopp du vill ansöka om, och kan sedan själv välja under hur lång tid du vill betala av på skulden. Det går också att göra nya uttag från det belopp du redan har betalat tillbaka. Ansökan om lånet är icke-bindande och görs direkt på bankens hemsida. Därmed kan du i lugn och ro fundera igenom det låneerbjudande du får innan du väljer att acceptera det eller gå vidare med något annat alternativ.
  • Samlingslån: Du kan också ansöka om ett samlingslån hos Morrow Bank, och det går till på samma sätt som ovan. Då kan du samla flera lån och krediter på samma månadsfaktura samtidigt som du får bättre ränta. Det ger dig antingen en lägre månadskostnad eller en kortare avbetalningstid på dina lån.

Teckna en låneskyddsförsäkring hos Morrow Bank

Om du vill vara helt säker på att kunna betala av på ditt lån även om du blir allvarligt sjuk eller ofrivilligt arbetslös kan du teckna en låneskyddsförsäkring via Morrow Bank i samband med låneansökan. Då kan du få hjälp med dina månatliga utgifter för lånet om något oförutsett händer. Kostnaden är 0,25 % av ditt utestående lån varje månad, och du betalar för försäkringen på din vanliga månadsfaktura.

Sammanfattning

Morrow Bank erbjuder ett privatlån som är mer flexibelt än de flesta andra alternativ. Lånet fungerar nämligen som en kredit där du själv väljer hur mycket du ska betala av per månad. Dessutom kan du när som helst göra nya uttag från det belopp du redan har betalat av. Du har även möjlighet att använda privatlånet som ett samlingslån för att lösa dyra lån och krediter. Utbetalningstiden är kort, och du kan använda pengarna hur du vill. Kom bara ihåg att det tillkommer flera avgifter, och att kreditupplysningen som görs via UC kan påverka din framtida kreditvärdighet.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Morrow Bank ASA
Organisationsnummer 998997801
Telefonnummer 08-40 30 96 00
Adress Lysaker Torg 35
Postnummer 1366
Postort Lysaker
Land Norge
Hemsida morrowbank.se

Fler varumärken från Morrow Bank ASA

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 09:00 - 14:00
Tisdag 09:00 - 14:00
Onsdag 09:00 - 14:00
Torsdag 09:00 - 14:00
Fredag 09:00 - 14:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Mirsad Hasik

Mirsad Hasik

Skribent

Mirsad Hasik är en skribent med fokus på att hjälpa startupbolag att bygga en bredare publik i kombination med en ökad kundbas. Mirsad innehar en examen i Master of Science in Information Systems Analysis något som han kombinerar med sin djupa kompetens gällande den finansiella marknaden där aktier, krypton, fonder, m.fl. utgör några av hans kompetensområden.

Vanliga frågor om Morrow Bank

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Efter att din ansökan har godkänts genomförs utbetalningen normalt inom 0-2 arbetsdagar.

Varje månad behöver du betala ett lägsta belopp som utgörs av en månadsavgift och ränta. Sedan väljer du själv hur mycket du vill amortera på lånet per månad, och du betalar inte något för den del av lånet som du inte har utnyttjat.

Räntan på Morrow Banks lån är individuell och avgörs av hur bra betalningsförmåga du har. För att se vilken ränta just du får kan du göra en icke-bindande ansökan om lån på Morrow Banks hemsida.

Du kan göra en manuell inbetalning via din bank, eller anmäla dig till autogiro så att minimibeloppet för ditt lån dras automatiskt varje månad.

Senast uppdaterad: 18 april 2024