Pjum

Pjum är en ny svensk långivare som är en del av konsumentkreditinstitutet BANQ AB. De erbjuder privatlån som är tänkta att fungera som ett sätt att få ut din lön i förväg, och sedan betala tillbaka beloppet när lönen väl är insatt på ditt konto. Det går att låna upp till 15 000 kronor, och det finns även möjlighet att välja delbetalning.

Pjum screenshot illustration

Ansök om privatlån hos Pjum

Om du behöver ett mindre privatlån på mellan 5 000 kronor och 15 000 kronor kan du vända dig till Pjum. Du ansöker direkt online via Pjums hemsida eller app på bara några minuter, och du kan förstås använda din kredit hur du vill.

Grundkrav för privatlån

För att kunna ansöka om ett lån via Pjum behöver du vara minst 20 år gammal och ha en regelbunden månadsinkomst på minst 15 000 kronor samt ett BankID och konto i en svensk bank. Du får inte ha några anmärkningar hos Kronofogden, och Pjum gör en kreditupplysning via Checkbiz (Safenode) efter din låneansökan.

Möjlighet till delbetalning

Den 26:e varje månad får du en faktura, och du kan välja att antingen betala hela beloppet eller betala av minst 1/24-del av det utestående beloppet (lägst 300 kronor) plus ränta och eventuella avgifter. Betalningen sker via Swish eller autogiro, och du kan också välja att göra extra inbetalningar via bankgiro.

Gör din ansökan på endast två minuter

Att ansöka om ett lån hos Pjum tar inte mer än två minuter. Du behöver bara fylla i ansökningsformuläret online, och beviljas lånet kommer du att få pengarna utbetalda inom bara några minuter. Sedan sätts summan in på ditt bankkonto inom 2-3 arbetsdagar. Med Pjum slipper du också skicka in några dokument eftersom din låneansökan bekräftas med ditt BankID.

Räntefritt lån första månaden

En stor fördel med Pjum är att ditt lån är helt räntefritt den första månaden. Betalar du av hela beloppet efter den första fakturan så kan du alltså låna pengar helt utan ränta. Däremot tillkommer alltid en uppläggningsavgift på 195 kronor. Om du i stället väljer avbetalning tillkommer en avgift på 60 kronor plus en ränta på 23 %.

Ingen kreditupplysning via UC

När du ansöker om ett lån hos Pjum görs ingen kreditupplysning via UC. I stället använder Pjum sig av Checkbiz (Safenode) vilket innebär att din kreditvärdighet inte försämras. Detta är en fördel om du har tänkt att ansöka om fler lån framöver eftersom din kreditvärdighet inte påverkas på samma sätt som hos de långivare som använder sig av UC.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag BANQ AB
Organisationsnummer 559093-4534
Finansinspektionen Länk
E-post hello@pjum.com
Adress Kommendörsgatan 30
Postnummer 114 48
Postort Stockholm
Hemsida pjum.com
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Pjum

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Nej, Pjum beviljar inga lån till dig som har betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Nej, men inom kort kommer det gå att ansöka om ett kort via Pjum så att du kan använda ditt lån till att betala direkt i butiker och online.

Du får den första fakturan från Pjum via SMS. Det inkluderar en betalningslänk där du kan betala hela eller delar av lånet med Swish.

Du kan när som helst logga in på Pjums hemsida eller app via BankID för att se alla detaljer om ditt lån.

Senast uppdaterad: 01 maj 2024