Slantar.nu

Slantar.nu erbjuder jämförelser av olika lån och sparkonton. Trots fördelarna, som möjligheten att ansöka om höga belopp och att vissa långivare inte använder UC, finns nackdelar såsom brist på kundsupport på sajten. Använd Slantars sorteringsfunktion och poängsystem för att hitta det bästa lånet som passar dina behov.

OBS!

För tillfället går det inte att ansöka om lån hos Slantar.nu. Det kan bero på att de inte längre har öppet för nya låntagare eller har lagt ner verksamheten. För alternativ, ta en titt på vår stora jämförelse av långivare.

Om Slantar.nu

De som grundat Slantar har lång erfarenhet av finansiella tjänster och teknologi, och erbjuder jämförelser av både lån och sparkonton med så kallad Riktig Intelligens (RI). Det är en kombination av mänsklig- och artificiell intelligens som hjälper kunderna att hitta det bästa alternativet. Slantar är en också användarvänlig och relevant jämförelsesajt där det går att sortera de olika långivarna utifrån flera olika kategorier.

Allt ifrån snabblån till större privatlån

Hos Slantar kan du ansöka om följande typer av lån för privatpersoner:

 • Privatlån: Privatlån kräver ingen säkerhet, och därför kan du också använda pengarna precis hur du vill. Räntan är oftast individuell och baseras på din kreditvärdighet och ekonomiska situation. Ibland kan det också tillkomma extra avgifter såsom uppläggningsavgift och aviavgift, och då behöver du titta på den effektiva räntan för att se vad kostnaden för lånet blir. Hos Slantar går det att ansöka om privatlån på hela 800 000 kronor, vilket inte är särskilt vanligt hos andra låneförmedlare.
 • Snabblån: Vissa av de långivare som Slantar samarbetar med erbjuder också snabblån, som är lån av mindre belopp till hög ränta. De kan användas för att täcka upp för en oväntad utgift, eller för att du ska klara av en kortare period utan inkomst, så länge du vet att du snart kommer att få in pengar så att du kan betala av lånet igen.
 • Samlingslån: De privatlån som Slantar förmedlar kan också användas för att samla lån och krediter som har hög ränta. Då löser du de gamla lånen direkt, och betalar i stället av på det nya lånet som har lägre ränta och därmed ger dig mer pengar över i plånboken varje månad.

Jämför långivarna med Slantar-poäng

Slantar har utvecklat en smart sorteringsfunktion så att du lätt kan se vilka långivare som använder sig av UC, accepterar betalningsanmärkningar eller erbjuder den lägsta räntan. De ger också de olika långivarna poäng baserat på en matematisk formel som tar hänsyn till ett antal olika villkor som är viktiga när man tar ett lån. Bedömningen görs med hjälp av AI och varje långivare rankas från 1 till 10.

Sammanfattning

Slantar hjälper dig att jämföra ett mindre antal långivare som erbjuder såväl privatlån som företagslån. Den största fördelen är Slantars sorteringsfunktion och poängsystem som gör det lätt att hitta de bästa lånen som uppfyller just dina krav. Det går att ansöka om lån med betalningsanmärkningar och utan UC, och den övre beloppsgränsen för privatlånen är hög. Men tänk på att Slantar inte har någon kundsupport, utan behöver du hjälp får du vända dig till den långivare som du är intresserad av att ansöka om lån hos.

Fördelar

 • Möjlighet att ansöka om att låna ovanligt höga belopp
 • Det går att ansöka med betalningsanmärkningar
 • Vissa långivare använder sig inte av UC
 • Man kan sortera de olika lånen utifrån sina egna preferenser

Nackdelar

 • En del långivare tar ut uppläggningsavgift och aviavgift
 • Samarbetar med relativt få banker och långivare
 • Ingen kundsupport på sajten
 • Inte tillräckligt med uppgifter om vissa långivare i resultatlistan
Mirsad Hasik

Skribent

Mirsad Hasik är en skribent med fokus på att hjälpa startupbolag att bygga en bredare publik i kombination med en ökad kundbas. Mirsad innehar en examen i Master of Science in Information Systems Analysis något som han kombinerar med sin djupa kompetens gällande den finansiella marknaden där aktier, krypton, fonder, m.fl. utgör några av hans kompetensområden.

Vanliga frågor om Slantar.nu

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Räntespannet på de lån som Slantar förmedlar är mycket brett. Eftersom räntan är individuell får du den ränta som långivarna kan erbjuda utifrån den kreditvärdighet du har och hur din ekonomiska situation ser ut för tillfället.

Hos Slantar kan du själv välja mellan långivare som gör kreditupplysningar via UC, Creditsafe och Bisnode.

Hitta ett lån som passar dig i Slantars jämförelser, och klicka dig sedan vidare till den långivare som erbjuder lånet. Där ansöker du smidigt online med BankID och får svar direkt via mejl.

För tillfället kan du välja mellan privatlån från 11 olika långivare på Slantar.nu.

Senast uppdaterad: 23 maj 2024