Valda

Låneförmedlaren Valda ägs av Klara Lån Sverige AB som har funnits sedan 2016. De har alltså lång erfarenhet av att jämföra och rekommendera lån, och har genom åren hjälpt tusentals kunder att hitta det bästa låneerbjudandet. Kunderna behöver sedan bara gå vidare och ansöka om lånet hos den långivare som valts ut, eftersom Valda endast förmedlar lånet. Valdas mål är att verka för en rättvis lånemarknad genom att fortsätta att utveckla förmedlingstjänsten så att den gynnar både kunder och långivare.

Valda screenshot illustration

Vad kostar ett lån hos Valda?

kr
5 000 kr
600 000 kr
mån
12 mån
240 mån
%
5,2 %
29,55 %
Lånebelopp
Ränta
Avgifter
Totalt att betala
Månadskostnad*

*Gäller månad 1 och inkluderar ev. uppläggningsavgift. Vid rak amortering är månadskostnaden högre i början och sjunker efterhand.

Lånebelopp
Ränta
Avgifter
Totalt att betala
Månadskostnad

Detta räkneexempel ska inte ses som annat än en indikation på lånekostnaden hos Valda. För exakta villkor och kostnader, läs mer hos Valda.

Jämför lån från många olika långivare

Valda erbjuder en jämförelsetjänst för flera olika typer av lån:

 • Privatlån: Du kan jämföra privatlån hos Valda för att hitta det bästa alternativet för din situation. Räntan är rörlig och individuell, vilket innebär att du får en lägre ränta om du har en god kreditvärdighet. Privatlånet kan användas hur du vill eftersom det inte krävs någon säkerhet för lånet.
 • Snabblån: Det går också att jämföra mindre lån som räknas som snabblån eftersom de omfattas av höga räntor. Detta kan vara ett alternativ om du har en oförutsedd utgift som behöver betalas direkt, men vet att du kommer att få pengar inom kort så att du kan betala av lånet.
 • Samlingslån: Genom att svara ”ja” på frågan om du vill samla befintliga lån i jämförelserutan på Valdas hemsida kan du ansöka om ett samlingslån. Då betalar du av dina befintliga lån och får i stället ett nytt lån med bättre ränta.

Tips: Eftersom räntan är individuell hos Valdas långivare kan du få ett bättre erbjudande om du försöker förbättra din kreditvärdighet innan du ansöker. Det kan du till exempel göra genom att säga upp eventuella outnyttjade krediter, betala av mindre lån och försöka öka dina inkomster.

Enkel och snabb ansökan med BankID

Det är helt gratis att jämföra lån hos Valda, och ansökningsprocessen är smidig eftersom den är helt digitaliserad med hjälp av BankID. Det tar bara någon minut att fylla i och skicka in ansökan, och sedan kontaktar Valda alla långivare som passar din profil. I samband med detta görs oftast en kreditupplysning via UC, men vissa långivare använder sig även av Creditsafe och Bisnode. Sedan kan du se dina erbjudanden genom att logga in på dina sidor på Valdas hemsida.

Sammanfattning

Valda är en låneförmedlare som har lång erfarenhet av att hjälpa privatpersoner att hitta det bästa och billigaste lånet. Du kan välja mellan privatlån, snabblån och samlingslån med ett brett spann av olika lånebelopp och löptider. Det är möjligt att låna med betalningsanmärkningar, och det görs endast en kreditupplysning via UC oavsett hur många låneerbjudanden du får. Eftersom jämförelsen är helt digital så bekräftar du bara ansökan med ditt BankID, och kan sedan välja det bästa erbjudandet och få pengarna utbetalda samma dag.

Fördelar

 • Ansökan tar bara någon minut
 • Oftast utbetalning av pengarna samma dag
 • Möjligt att ansöka med betalningsanmärkning
 • Ingen uppläggnings- eller aviavgift

Nackdelar

 • Oftast kreditupplysning via UC
 • Lång svarstid i supporten
 • Ibland kan du erbjudas ett lägre belopp än du ansökt om
 • Det krävs en årsinkomst på minst 100 000 kronor för att ansöka

Lånevillkor & avgifter hos Valda

Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
Löptid 1 - 20 år
Nominell ränta 5,20 - 29,55 %
Effektiv ränta 3,06 - 29,99 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Aviavgift 0 kr
Åldersgräns 18 år
Lägsta årsinkomst 100 000 kr
Kreditupplysning UC
Accepterar betalningsanmärkningar Ja
Låneförmedlare Ja
Anslutna långivare/partners 18 st

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Klara Lån Sverige AB
Organisationsnummer 559011-1190
Finansinspektionen Länk
E-post kundservice@valda.se
Adress Österlånggatan 43
Postnummer 111 31
Postort Stockholm
Hemsida valda.se

Fler varumärken från Klara Lån Sverige AB

Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Jämförelse av räntor hos långivare liknande Valda

Jämför
 • Räntor
 • Löptid
 • Lånebelopp
 • Kreditupplysning
 • Betalningsanmärkning
 • Valda

  Accepterar betalningsanmärkningar
  UC
  1 - 20 år
  5 000 - 600 000 kr
  5,20 - 29,55 %
 • Accepterar betalningsanmärkningar
  Creditsafe Ingen UC
  1 mån - 8 år
  2 000 - 50 000 kr
  6,84 - 39,50 %

Vanliga frågor om Valda

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Nej, när du jämför lån hos Valda behöver du inte oroa dig över att mer än en kreditupplysning ska registreras i ditt namn hos UC.

Några av de mest populära långivarna som du kan få erbjudanden från hos Valda är Nordax Bank, Coop, Santander, Lån & Spar Bank, Resurs, Bank Norwegian, Svea och Northmill.

Direkt efter att du har slutfört din ansökan får du de låneerbjudanden som kan passa dig. De flesta av de långivare som Valda samarbetar med är nämligen helt digitaliserade och kan sedan betala ut dina pengar redan samma dag.

Ja, om du vill kan du ansöka om lån via Valda med en medsökande för att öka dina chanser att få låna och få tillgång till en lägre ränta.

5 000 - 600 000 kr

Lånebelopp

1 - 20 år

Löptid

5,20 - 29,55 %

Ränta

0 kr

Uppläggningsavgift

Trustpilot: 4,1

Kreditupplysning: UC

Accepterar betalningsanmärkning: Ja

Anslutna långivare: 18 st

För ett annuitetslån på 310 000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6,94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7,17 %. Totalt belopp att betala: 457 643 kr. Månadskostnad: 3 178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen.

Räntor & avgifter

Nominell ränta 5,20 - 29,55 %
Effektiv ränta 3,06 - 29,99 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Aviavgift 0 kr

Lånevillkor

Åldersgräns 18 år
Lägsta årsinkomst 100 000 kr
Kreditupplysning UC
Accepterar betalningsanmärkningar Ja
Låneförmedlare Ja
Anslutna långivare/partners 18 st

Senast uppdaterad: 11 juni 2024