Zensum

Zensum fungerar som låneförmedlare för många olika banker och långivare. Du kan både ansöka om privatlån och bolån, och tjänsten är helt kostnadsfri. Eftersom Zensum har funnits ända sedan 2013 har de lång erfarenhet av att erbjuda lån till privatpersoner, och deras fokus ligger på personlig service, ansvarsfull låneförmedling och en enkel ansökningsprocess.

Zensum screenshot illustration

Ansök om privatlån hos Zensum

Om du behöver ett privatlån kan du låna upp till 600 000 kr via Zensum i upp till 15 år. Genom att göra en ansökan får du flera olika förslag som du sedan kan välja mellan, samtidigt som det bara görs en kreditupplysning via UC. Du har också möjlighet att få personlig hjälp på vägen för att hitta det bästa lånet för just din situation.

Grundkrav för privatlån

För att ha möjlighet att ansöka om ett privatlån via Zensum behöver du vara minst 18 år gammal och ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år. Du måste också ha en fast inkomst från antingen pension eller arbete som uppgår till minst 120 000 kr per år. Dessutom behöver du ha varit skuldfri hos Kronofogden under minst 6 månader innan din ansökan.

3 anledningar till att välja Zensum

Enkel och smidig ansökan

Det tar bara några minuter att ansöka om ett privatlån hos Zensum, och det kostar ingenting. Så fort du har gjort din ansökan blir du uppdaterad via e-post eller SMS när ett nytt låneerbjudande kommer in. Du kan även logga in med ditt BankID på Zensums hemsida för att se vilka lån du kan välja mellan. Sedan är det bara att välja det erbjudande som passar dig bäst och vänta på att pengarna ska betalas ut.

Bara en kreditupplysning via UC

En stor fördel med att jämföra lån är att det bara görs en kreditupplysning, till skillnad från om du besöker varje långivares hemsida separat för att göra flera ansökningar. Varje långivare som samarbetar med Zensum använder sig nämligen av samma information från den enda kreditupplysning som görs i ditt namn, vilket innebär att din kreditvärdighet inte påverkas negativt.

Jämför olika typer av lån

Oavsett anledning till att du vill ta ett privatlån så kan du jämföra många olika alternativ hos Zensum. Du kan till exempel välja att samla dina aktuella lån för att få ned månadskostnaden. Du kan även jämföra billån, MC-lån, båtlån och renoveringslån för att hitta den bästa räntan och villkoren.

Ansök om bolån hos Zensum

Zensum erbjuder även jämförelser av bolån om du vill låna till en ny bostad. Även ansökan om bolån är helt kostnadsfri, och genom att ange dina uppgifter i ansökningsformuläret får du en personlig bolånehandläggare. När du ansöker om bolån via Zensum görs bara en kreditupplysning vilket innebär att din kreditvärdighet inte påverkas lika mycket som om du ansöker hos varje bank separat.

Grundkrav för bolån

För att kunna ansöka om ett bolån behöver du ha en handpenning på minst 15 % av bostadens kostnad. Du behöver också vara minst 18 år gammal, ha en inkomst i svenska kronor och vara folkbokförd i Sverige.

Personlig bolånehandläggare

Ansökan om bolån fungerar lite annorlunda jämfört med när du ansöker om ett privatlån. Ett bolån är ett större åtagande och kräver mer information om dig som låntagare. Därför får du i det första steget fylla i ditt personnummer och telefonnummer. Sedan kontaktas du av en bolånehandläggare som hjälper dig vidare med ansökan. Du kan också välja att fylla i fler uppgifter om det lån du önskar direkt på Zensums hemsida för snabbare handläggning av ditt ärende.

Endast en kreditupplysning

Även när du ansöker om bolån är antalet kreditupplysningar via UC begränsade till en, vilket är en fördel om du i framtiden vill ansöka om andra lån eller krediter. Om du däremot ansöker hos flera långivare minskar din kreditvärdighet eftersom var och en av dem gör en egen kreditupplysning.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Zensum AB
Organisationsnummer 556953-5742
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 0771-30 44 47
E-post kundservice@zensum.se
Adress Eriksbergsgatan 27
Postnummer 114 30
Postort Stockholm
Hemsida zensum.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 09:00 - 19:00
Tisdag 09:00 - 19:00
Onsdag 09:00 - 19:00
Torsdag 09:00 - 19:00
Fredag 09:00 - 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Zensum

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Ja, du kan ansöka om både privatlån och bolån hos Zensum även om du har en betalningsanmärkning. Däremot får du inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden när du gör din ansökan.

Nej, det är inget krav, men en medlåntagare ökar chansen för att du ska beviljas ett lån och för att du ska få tillgång till lägre räntor på de lån du ansöker om.

Ja, Zensum kan hjälpa dig med att flytta ditt bolån till en annan bank för att hitta ett bättre alternativ med lägre ränta som kan minska dina månadskostnader.

Det kan ta upp till 24 timmar innan du får svar från alla långivare, men redan en kort stund efter din ansökan kan du bli erbjuden lån. Då får du ett meddelande via e-post eller SMS, och kan sedan jämföra de olika alternativen.

Senast uppdaterad: 25 maj 2024