Kiwitrader är en så kallad social tradingplattform där man bland annat erbjuder lågt courtage samt möjligheten att köpa aktier genom fraktionsandelar och att dela sin egen aktieportfölj med andra. Nu har Kiwitrader fått in 3,7 miljoner i investeringar från flera välkända influencers i branschen.

Nytt koncept inom aktiehandel i Sverige

Tradingplattformen Kiwitrader lanserades i slutet av 2022 och är en tjänst som levereras av BetterWealth. De står under Finansinspektionens tillsyn, och alla kunder omfattas av den statliga insättningsgarantin. Kiwitrader erbjuder ett lågt courtage på 0,15 % (alternativt 0,25 % vid valutaväxling). ”

Vårt mål är att utmana Avanza och Nordnet genom att erbjuda ett lägre pris, social trading och fraktionshandel. Det är något som tjänster som eToro och Trading 212 har blivit mycket framgångsrika med i Europa och USA”, säger Kiwitraders ordförande David Jönsson.

Tanken med Kiwitrader är att nå kunder som annars har svårt att komma igång med investeringar och som vill ha tillgång till en enkel tjänst där man kan månadsspara i en portfölj med ett antal favoritaktier.

Såg en lucka på marknaden

Kiwitrader är tänkt att ”hjälpa fler att spara enkelt, smart och till en riktigt låg avgift”. BetterWealth såg en möjlighet att introducera några av de tjänster som blivit populära i andra länder i Sverige i och med lanseringen av Kiwitrader. Dit hör bland annat fraktionshandel och social trading.

Fraktionshandel innebär att man kan köpa en aktie för ett exakt belopp, till exempel 100 kronor, oavsett aktiens kostnad. Man köper helt enkelt fraktioner av aktien vilket också gör det möjligt att undvika snedviktade portföljer. Däremot går det inte att köpa enskilda aktier. Kiwitrader gör det också möjligt att dela aktieportföljer med andra användare samt ger provision till de användare som skapar en portfölj som andra väljer att följa. Provisionen kan sedan användas till rabatter eller utbetalningar till enskilda konton hos Kiwitrader.

Flera nya investerare

I en aktuell kapitalrunda valde börsmiljonären Oscar Fagler att investera i Kiwitrader. Han har omkring 150 000 följare på Instagram och är i och med detta det starkaste namn som Kiwitrader hittills lyckats knyta till sig. Dessutom anslöt sig nyligen influencers som Jan Bolmeson från RikaTillsammans och Nicholas Ahonen från Danske Bank till skaran som vill satsa på den nya tradingplattformen. Totalt fick Kiwitrader in 3,7 miljoner under den senaste kapitalrundan.