Levler

Levler är en ny utmanare till giganterna Avanza & Nordnet. Lanserade sin aktiehandel sommaren 2023 med kanonerbjudandet om fritt courtage fram till 2025 och 25% rabatt på alla fondavgifter.

Information & avgifter

Lägsta courtage 1 - 74 kr
Courtage 0 - 0,185 %
Courtagefri handel Ja
Startkostnad 0 kr
Årskostnad 0 kr
ISK & KF Ja, ISK
Portföljbelåning Nej

Utbud hos Levler

 • Aktier
 • Fonder

Fördelar

 • Över 2 000 fonder
 • Aktier från Nasdaq Stockholm
 • Automatiskt månadssparande och fondpaket
 • 25 % i rabatt på alla fonder
 • Courtagefria investeringar i aktier

Nackdelar

 • Inga aktier från utländska börser
 • Erbjuder inget demokonto

Nätmäklaren Levler

Levler är en sparplattform som sedan år 2022 erbjuder enkelt sparande i aktier och fonder. Bakom plattformen ligger företaget PO Söderberg & Partner som är en av Nordens ledande finansiella rådgivare, och målet med Levler är att tillhandahålla en trevlig, billig och enkel sparupplevelse för kunderna. På sajten får du tillgång till låga avgifter, ett stort utbud av aktier och fonder samt en smidig digital upplevelse.

Spara i aktier och fonder på Levler.se

Grundarna av Levler vill att det ska vara lika enkelt att investera i aktier och fonder som att spara pengar på ett vanligt sparkonto. All handel sker via fond- och aktiemäklaren Kepler Cheuvreux, och du kan välja mellan över 2 000 fonder samt aktier från omkring 300 olika företag som handlas på Stockholmsbörsen. Något som utmärker Levler är bland annat rabatt på förvaltningsavgiften för fonder samt helt courtagefri aktiehandel.

Enkel och smidig plattform

För att bli kund hos Levler behöver du bara identifiera dig med BankID och öppna ett ISK-konto. Tack vare varukorgen som finns på hemsidan och i appen är det enkelt att handla eftersom du både kan spara fonder och aktier i korgen till senare eller göra ett köp direkt. Du kan smidigt bläddra mellan olika fonder och aktier, och det går även att påbörja ett automatiskt månadssparande.

Hög säkerhet

Levler står under tillsyn av Finansinspektionen, och pengarna på ditt ISK-konto omfattas av insättningsgarantin innan du köper eventuella aktier och fonder. Efter att du har investerat i värdepapper hos Levler omfattas du av det statliga investerarskyddet upp till maximalt 250 000 kronor. Detta innebär att Levler kan erbjuda samma säkerhet som nätmäklare eller de svenska storbankerna. Sist men inte minst sker alla transaktioner och inloggningar med BankID.

Kostnadsfri plattform

Det kostar ingenting att använda Levlers sparplattform, utan verksamheten finansieras via provision från fondbolagen. I framtiden kommer Levler även att erbjuda handel på utländska marknader mot en växlingsavgift.

Courtagefri aktiehandel till 2025

När du handlar med aktier på Nasdaq Stockholm via Levler slipper du courtageavgiften ända fram till år 2025. Anledningen är att Levler vill att så många som möjligt ska testa deras handelsplattform under lanseringsperioden. Även efter den courtagefria perioden kommer det ordinarie priset vara ett av marknadens bästa. Dessutom får du 25 % rabatt på alla fonder vilket möjliggörs av Levlers låga omkostnader jämfört med andra handelsplattformar.

Välj ett av Levlers fondpaket

Du som kanske inte är så van vid att investera i aktier och fonder kan med fördel kika på Levlers fondpaket. Det finns fem olika paket att välja mellan, och de är framtagna för olika typer av sparande såsom barnspar, långsiktighet, låga avgifter och hållbarhet.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Levler SPQR AB
Organisationsnummer 556785-1505
Telefonnummer 010-704 71 00
E-post hello@levler.se
Adress Stureplan 8
Postnummer 114 35
Postort Stockholm
Hemsida levler.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 17:00
Tisdag 08:00 - 17:00
Onsdag 08:00 - 17:00
Torsdag 08:00 - 17:00
Fredag 08:00 - 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Daniel Stensiö

Daniel Stensiö

Redaktör & tekniskt ansvarig

Daniel är en av två grundare till Ekonomival.se och är tekniskt ansvarig för sajten. Han har arbetat med onlineportaler i ett flertal olika nischer sedan 2008 och har innan dess studerat ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg.

Vanliga frågor om Levler

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Ja, det gör du genom att öppna ett ISK-konto hos Levler och sedan kontakta kundsupporten så hjälper de dig att flytta dina fonder manuellt.

Du kan få kontakt med supporten på vardagar mellan 08.00 och 17.00 via e-post eller telefon.

Rabatten på förvaltningsavgiften för de fonder du har köpt betalas ut varje kvartal och sätts automatiskt in på ditt ISK-konto hos Levler.

Nej, på grund av regelverket kring penningtvätt och finansiering av terrorism måste du bo i Sverige för att kunna öppna ett ISK-konto hos Levler.

Levler

En ny utmanare bland nätmäklarna lanserad 2023. Courtagefri handel till 2025 och 25% rabatt på fondernas förvaltningsavgifter.

Courtagefri handel Ja
ISK & KF Ja, ISK
Lägsta courtage 1 - 74 kr
Courtage 0 - 0,185 %
Disclaimer: Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. Din investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet.

Utbud

 • Aktier
 • Fonder

Information & avgifter

Lägsta courtage 1 - 74 kr
Courtage 0 - 0,185 %
Courtagefri handel Ja
Startkostnad 0 kr
Årskostnad 0 kr
ISK & KF Ja, ISK
Portföljbelåning Nej

Senast uppdaterad: 06 mars 2024