Hela Försäkring

Hela Försäkring erbjuder tandvårdsförsäkringar med enkelhet och pålitlighet. Med tre nivåer av täckning, ersätter de allt från rutinundersökningar till akutvård, med snabb utbetalning och flexibilitet utan bindningstid.

Hela Försäkring screenshot illustration

Om Hela Försäkring

Hela Försäkring erbjuder idag endast en typ av försäkring. Det är en tandvårdsförsäkring som har AmTrust Nordic AB som försäkringsgivare och ger dig ersättning för tandläkarkostnader både privat och hos Folktandvården. Hela Försäkring har nyligen fått utmärkelsen Trygg kundkontakt vilket innebär att de lever upp till högt ställda krav inom kundservice och försäljning.

Tandvårdsförsäkringen från Hela Försäkring har tre olika nivåer och täcker allt ifrån kontroller till lagningar, rotfyllningar och akut tandvård. Du kan teckna försäkringen utan hälsokontroll, och ersättningen betalas ut snabbt och smidigt direkt till ditt bankkonto efter att du har skickat in skadeblankett och kvitto från den tandläkare du har valt.

Tandvårdsförsäkring

Om du tycker att det är dyrt att gå till tandläkaren kan Hela Försäkrings tandvårdsförsäkring vara en bra lösning. Genom att betala ett mindre försäkringsbelopp per månad får du ersättning för hela tandvårdskostnaden upp till ett årligt maxbelopp. Detta kan jämföras med det statliga tandvårdsstödet som bara utgörs av en ersättning mellan 300-600 kronor per år, medan en vanlig undersökning kostar omkring 1 225 kronor.

För att kunna teckna försäkringen behöver du vara boende i Sverige och mellan 20 och 70 år gammal. Du behöver inte genomgå någon hälsokontroll, och du betalar aldrig någon självrisk för att få ersättning från försäkringen. Dessutom finns det ingen bindningstid, så du kan säga upp tandvårdsförsäkringen när du vill. Det går också att få ersättning för akut tandvård utomlands om du drabbas av värk eller tandskador när du är ute och reser.

Ersättningen betalas ut inom kort tid, och du kan själv välja om du ska gå till Folktandvården eller en privat tandläkare. Det enda som krävs är att tandläkaren är ansluten till Försäkringskassans system för statligt tandvårdsstöd och är legitimerad i Sverige. Eftersom alla har olika tandvårdsbehov finns det tre olika försäkringsnivåer att välja mellan, och du kan byta nivå när som helst.

Tre olika försäkringsnivåer

Det finns tre olika nivåer av tandvårdsförsäkring att teckna hos Hela, här får du en bild av vad de tre nivåerna innefattar. För mer information läs försäkringsvillkoren hos Hela Försäkring.

Alla behandlingar har ett fast maxbelopp per år i ersättning, och fungerar som ett komplement till det statliga tandvårdsstödet. Det belopp du får i ersättning baseras på kvittot du får från din tandläkare, och försäkringen gäller dygnet runt, alla veckans dagar.

Skydda

Den lägsta nivån kan ge dig ersättning för årlig kontroll, rengöring, diagnostik och röntgen, behandling av sjukdom, akut tandvård och akut tandvård utomlands.

Vårda

Utöver ovanstående skydd erbjuder denna nivå också ersättning för fyllningar samt utdragningar och mindre kirurgiska åtgärder.

Premium

Vet du att du har ett mer omfattande tandvårdsbehov kan du välja den högsta nivån. Den kan även ge dig ersättning för rotfyllningar och fasta proteser.

Försäkringar hos Hela Försäkring

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Hela Försäkring AB
Organisationsnummer 556934-3717
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 0771-174 174
Adress Box 1034
Postnummer 101 38
Postort Stockholm
Hemsida helaforsakring.se
Lukas Brisman

Redaktionschef

Lukas är en av de två grundarna till Ekonomival.se. Han har lång erfarenhet på över 20 år av marknadsföring på internet. Med ett brinnande intresse för ekonomi strävar han efter att förmedla komplexa ämnen på ett lättförståeligt sätt för alla som besöker Ekonomival.se. Här är han ansvarig för allt innehåll, från att skapa och redigera artiklar till att samordna de olika skribenter som anlitas för att bidra till webbplatsen.

Vanliga frågor om Hela Försäkring

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Så länge du fortsätter att betala din försäkringspremie så gäller försäkringen fram till årsdagen efter att du har fyllt 75 år.

Försäkringens pris baseras på både din ålder och den försäkringsnivå du väljer, och ligger mellan 149 och 285 kronor per månad.

Tandvårdsförsäkringen från Hela Försäkring har en karenstid på 90 dagar, då den endast ersätter akut tandvård. Därmed kan du inte få ersättning för vanliga kontroller eller andra bokade besök under denna inledande period.

Ja, den gäller för akut tandvård utanför Sverige.

Senast uppdaterad: 11 juni 2024