JustInCase

Välkommen till en djupdykning i JustInCase, det innovativa försäkringsbolaget som sedan 2017 revolutionerar livförsäkringsbranschen. Med Björn Häggelins vision och ett team rikt på erfarenhet, erbjuder JustInCase enkla, men kraftfulla livförsäkringslösningar. Denna artikel tar dig igenom deras unika erbjudanden, stöttade av Spiltan Invest och godkända av Finansinspektionen, för att ge dig och din familj den trygghet ni förtjänar.

JustInCase screenshot illustration

Om JustInCase

JustInCase grundades 2017 av Björn Häggelin, som tillsammans med sitt team har mer än 20 års erfarenhet från försäkrings- och finansbranschen. Tanken var att erbjuda en modern livförsäkring med höga försäkringsbelopp som är enkel att teckna. JustInCase är registrerade hos Finansinspektionen och fungerar som försäkringsförmedlare för försäkringsbolagen Idun Liv Försäkring och Hannover Re.

Det välkända investmentbolaget Spiltan Invest har investerat i JustInCase, och bidrar därmed med kompetens och stöttning för att utveckla livförsäkringar för dagens behov. JustInCase erbjuder också en snabb och tillgänglig kundsupport, höga ersättningsbelopp och två olika typer av livförsäkringar att välja mellan.

Livförsäkringar

JustInCase kallar sig för livförsäkringsspecialister, och det är den enda typ av försäkring som erbjuds på hemsidan. Anledningen är att man sett ett stort behov av riktigt bra livförsäkringar eftersom omkring 30 procent av alla familjer i Sverige inte har råd att bo kvar om en av föräldrarna avlider. JustInCase vill därför erbjuda en enkel och modern försäkring för att öka din familjs trygghet. Det skattefria försäkringsbeloppet betalas ut direkt till din familj om du går bort, och kan användas till valfritt ändamål. Livförsäkringen kan till exempel göra det möjligt för dina anhöriga att gå ner i arbetstid, ta ledigt ett år eller behålla bostaden.

Livförsäkringarna är helt digitala, och du kan se vad just din försäkring skulle kosta på bara några sekunder, utan att du ens behöver fylla i ditt personnummer. Du väljer bara din ålder i ett reglage, och kan sedan se vad de olika försäkringsbeloppen kostar per månad. När du tecknar försäkringen online har du möjlighet att välja ett försäkringsbelopp på upp till 6 miljoner, men genom att kontakta JustInCase kan du få tillgång till ännu högre belopp.

Om du är nöjd med erbjudandet kan du teckna din livförsäkring direkt på JustInCase hemsida med BankID. Du betalar sedan försäkringspremien per månad via autogiro, och försäkringen har ingen bindningstid. Försäkringspremien höjs sedan varje år, och du kan redan nu se vad du kommer att betala framöver genom att justera din ålder på hemsidan. Det går också att ändra försäkringsbelopp när som helst för att öka din familjs trygghet, eller sänka försäkringspremien om din ekonomiska situation ändrar sig.

JustInCase säger sig ha några av de lägsta priserna på marknaden för livförsäkringar, men det är alltid bra att jämföra både priser och villkor innan du bestämmer dig. Det finns också två olika livförsäkringar att välja mellan beroende på hur högt försäkringsbelopp du har behov av.

Individuell försäkring

Med den individuella försäkringen kan du välja mellan miljonbelopp i ersättning till dina närstående om du skulle avlida. Livförsäkringen gäller i hela världen. Den går att teckna om du är mellan 18-64 år gammal, och gäller sedan tills du fyller 90 år. För att kunna teckna en individuell livförsäkring behöver du skicka in en hälsodeklaration där du svarar på frågor om din hälsa.

Grundskydd

Det som JustInCase kallar för grundskydd är en gruppförsäkring som betalar ut 500 000 kronor till dina anhöriga. Den kan tecknas när du är mellan 18-64 år gammal, gäller tills du fyller 70 år, och är även den giltig i hela världen. För att teckna grundskyddet behöver du inte uppge något om din hälsa, men du måste vara fullt arbetsför.

Försäkringar hos JustInCase

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Försäkring JustInCase AB
Organisationsnummer 559150-6067
Telefonnummer 08-13 40 90
E-post mail@justincase.se
Adress Storskärsgatan 3
Postnummer 115 29
Postort Stockholm
Hemsida justincase.se
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om JustInCase

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Nej, du kan när som helst säga upp en livförsäkring från JustInCase.

Ja, förmånstagare är den eller de som får ersättningen utbetald om du dör. Du kan själv välja dina förmånstagare i samband med att du tecknar livförsäkringen, och sedan ändra dig hur många gånger du vill.

Nej, det försäkringsbelopp som betalas ut är helt skattefritt.

Vanligen betalas försäkringsbeloppet ut inom 3-4 veckor.

Senast uppdaterad: 02 maj 2024