Paydrive

Paydrive är ett försäkringsbolag som specialiserar sig på bilförsäkringar, vilket också är deras enda försäkring. Hur de prissätter din försäkring är vad som skiljer de ur mängden mest.

Hos Paydrive betalar du endast för de mil du faktiskt har kört, istället för att betala för ungefär hur mycket du uppskattar att du kör regelbundet. Det här är mycket fördelaktigt för dem som kör mer eller mindre i perioder. Då slipper du betala mer under tiden bilen mest står stilla.

Ett av Paydrives syften är att det ska finnas en rättvis bilförsäkring. Du ska kunna tjäna och spara pengar på din försäkring. Det kan du även göra genom att undvika att köra när du inte måste. Dessutom har Paydrive ett system för att belöna goda förare.

Paydrive screenshot illustration

Smart bilbox ingår

När du köper deras försäkring skickar de hem en bilbox till dig. Boxen placerar du på en säker plats i bilen, vanligen framför växellådan eller handskfacket, sedan kopplar du in den i OBD2-uttaget. Det kräver ingen installation, utan det är “plug-and-play”.

Bilboxen har förmåga att mäta hur mycket du kör men även hur du kör. Paydrive belönar säkra och goda förare som följer trafikreglerna. En bra förare kan sänka din premie. Boxen kan mäta om du exempelvis har en ryckig körstil och ofta gör hårda inbromsningar, till exempel.

Som en säker förare behöver du inte oroa dig för att ett par enstaka misstag ska höja din månadskostnad. Om du klassas som “säker förare” redan efter dina första tre månader får du en prisgaranti för nästkommande 12 månader. En hastig inbromsning kommer alltså inte göra det dyrare för dig.

Paydrives affärsidé har tre grundpelare:

  • Försäkringen baseras på antal mil
  • Du anpassar kostnader efter dina egna behov
  • Som säker och bra förare blir du belönad

Kundnöjdhet

Enligt Konsumenternas Försäkringsbyrå har Paydrive några av Sveriges bästa villkor när det kommer till grundprodukterna, samt höga betyg när det gäller tilläggsprodukter. De goda resultaten beror på vad som alltid ingår i din försäkring, utöver grundläggande skydd för dig, dina passagerare och din bil.

Vad ingår i Paydrive Bilförsäkring?

Med Paydrive får du ett körscore som mäter hur du kör. Ju högre körscore du har desto säkrare förare anses du vara, vilket leder till lägre kostnader för dig.

Du får återkoppling på just din körning. Laddar du ner Paydrive-appen får du feedback på din körning så att du enkelt kan förbättra, anpassa, eller fortsätta som du gör.

Annat som gör att Paydrive sticker ut är att allrisk alltid ingår i din bilförsäkring. Bland många andra bilförsäkringar så är allrisk någonting som måste köpas som ett tillägg. Inte nog med det, Paydrive har även det högsta ersättningsbeloppet för allrisk samt för rättsskydd.

  • Ersättningsbelopp Allrisk: upp till 70 000 kr
  • Ersättningsbelopp Rättsskydd: upp till 400 000 kr

Tillägg: Paydrive Sense

Om du har en uppkopplad bil (en bil som kan kommunicera åt två håll med system utanför bilen) kan du även köpa Paydrive Sense. Det ger dig till ett flertal andra tjänster till din bil som bland annat WiFi i bilen med 20 GB data varje månad, samt en körjournal. Paydrive Sense kan köpas utan befintlig bilförsäkring hos dem.

Paydrive Bilförsäkring

När det kommer till Paydrives bilförsäkring har du tre grundnivåer att välja mellan: Trafikförsäkring, Halvförsäkring och Helförsäkring. För extra skydd kan du köpa ett pluspaket eller olika tillägg.

Trafikförsäkringen är obligatorisk enligt svensk lag för alla bilar som är ute i trafik. Den ger dig ett skydd för dig och dina passagerare om ni skulle råka ut för en olycka. Du får även ett skydd för skador de orsakat på någon annan eller deras egendom. Däremot får du ingen ersättning för skador som uppkommer på din bil.

Hel- och halvförsäkringarna är mycket mer omfattande och ger dig ett skydd med rätt till ersättning för det mesta. Med dessa kan du laga stenskott eller trasiga glasrutor. Du betalar ingen självrisk för endast stenskott.

Skulle bilen få brännskador från ett blixtnedslag, bränsleläckage, eller elfel har du rätt till ersättning för detta. Även maskinskador täcks. Dock exakt ersättningen eller och självrisken beror på vilken typ av bil det handlar om och bilens ålder.

Vidare har du skydd mot stöld och inbrott som sker på din bil samt ett rättsskydd som ger ersättning för juridiska kostnader som uppstår om du skulle hamna i en rättstvist kopplat till bilförsäljning eller bilreparationer, etc. Självrisken är 20% av advokat- och rättegångskostnaderna.

Vagnskada, som ger dig ersättning på skador på din bil som uppstår vid en trafikolycka eller vid medveten skadegörelse ingår endast om du tecknar helförsäkringen.

Paydrives Pluspaket kan du köpa för 99 kr i månaden och inkluderar, bland annat, självriskreducering vid kollision med djur, skadegörelse och parkeringsskador.

Som tillägg till din bilförsäkring kan du köpa försäkring om hyrbil och olycksfall. Den förstnämnda ger dig ersättning för en hyrbil om din egna bil skulle bli obrukbar efter en olycka eller annan skada. Du får ersättning för bilen i upp till 60 dagar, vilket är mer än vad många konkurrenter erbjuder.

Vid olycksfall kan du teckna ett tillägg som ger ersättning vid personskada och medicinsk invaliditet till följd av en trafikskada.

Slutligen så har Paydrive ingen bindningstid på sina bilförsäkringar. Du kan sälja bilen eller säga upp försäkringen när som helst.

Försäkringar hos Paydrive

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Paydrive AB (publ)
Organisationsnummer 556942-1257
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 08-411 02 00
E-post info@paydrive.se
Adress Box 38012
Postnummer 100 64
Postort Stockholm
Hemsida paydrive.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 18:00
Tisdag 08:00 - 18:00
Onsdag 08:00 - 18:00
Torsdag 08:00 - 18:00
Fredag 08:00 - 18:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Daniel Stensiö

Redaktör & tekniskt ansvarig

Daniel är en av två grundare till Ekonomival.se och är tekniskt ansvarig för sajten. Han har arbetat med onlineportaler i ett flertal olika nischer sedan 2008 och har innan dess studerat ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg.

Vanliga frågor om Paydrive

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Körstil är en samlad data som kommer från bilboxen som baseras på hur du kör. När datan har analyserats så kan Paydrive tilldela dig en personlig körstil. Den kan kategoriseras som en av följande: Supersäker, Säker, Okej, Osäker och Farlig.

Ja, Paydrive erbjuder bilförsäkring för både företag och privatpersoner.

Det är en lite låda eller box som man har i bilen för att läsa av körmönster. Boxen består av GPS, gyroskop och accelerometer. På så sätt kan bilens hastighet, position och rörelserläsas av för att sedan analyseras och utvärderas.

Paydrive läser av din data och körstil för att sedan bedöma din premie och kostnad för din bilförsäkring.

Ja, genom appen aktiverar du din bilbox så att data kan läsas av och mätas.

Senast uppdaterad: 12 juni 2024