Kortio

Sedan 2013 har Kortio hjälpt kunder att hitta rätt kreditkort. Kortio är en oberoende kreditförmedlare och samarbetar med finansbolag som är registrerade hos Finansinspektionen.Med lång erfarenhet av digitala och privatekonomiska tjänster, hjälper Kortio till att förmedla din kortansökan till din bank eller kreditinstitut. Via hemsidan får du en chans att jämföra olika erbjudanden från flera olika aktörer och kan på så vis välja det kreditkort med bäst villkor och lägst ränta.

Om Kortio

 • Jämför över 100 olika kreditkort
 • Ansökan ej bindande
 • Väl utförda bedömningar

Kortio hjälper dig att jämföra över 100 olika kreditkort för att hitta det med bäst villkor. Med deras välskrivna recensioner som dessutom är kategoriserade efter de förmåner du vill ha, kan Kortio hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av kreditkort.

Det här kollar Kortio närmare på

Kortio har flera års erfarenhet av att recensera och bedöma kreditkort. För att ge dig den mest utförliga bedömningen har Kortio kategoriserat de olika kreditkorten och jämför endast likvärdiga villkor och avgifter. Detta ger en rättvis bedömning som tar hänsyn till liknande villkor och erbjudanden. Till exempel kan man som kund inte förvänta sig att ett kreditkort utan årsavgift ger samma förmåner som ett Platinumkort. Därför kan du använda dig av Kortios recensioner för att hitta det kreditkort som inkluderar de förmåner som är viktiga för dig.

Kortio bedömer följande faktorer när de jämför och recenserar kreditkort:

Avgifter vid kortanvändning

Kortio kollar närmare på vilka avgifter som tillkommer när du använder kortet, samt om det läggs till valutapåslag och kontantuttag.

Försäkringar

Vanligtvis ingår en kompletterande reseförsäkring hos de flesta kreditkort, men det är viktigt att komma ihåg att reseförsäkringarna kan se olika ut. Kortio kollar närmare på huruvida avbeställningsskydd ingår och vad försäkringen betalar ut ersättning för. De tittar även på vilka andra försäkringar som ingår.

Tydlighet

Kortio tycker att kostnader och avgifter ska vara lätta att förstå och ska presenteras tydligt. När Kortio jämför olika kreditkort kollar de på hur tydligt alla villkor och kostnader är listade på kortutgivarens hemsida.

Bonus- och lojalitetsprogram

Om ditt kreditkort erbjuder ett bonusprogram kan du bli belönad när du använder ditt kort. Antingen kan det handla om Cashbacks, alltså att du får en procent av pengarna tillbaka, eller att du kan använda dina bonuspoäng på resor, hotellnätter eller prylar. Här bedömer Kortio om bonusprogrammet är bra eller om de har orimliga gränser.

Årsavgift

Gratis kreditkort behöver inte alltid vara bättre. Det kan löna sig att välja ett kreditkort med en årsavgift om du får ut mer utav dess förmåner. Här kollar Kortio på huruvida en eventuell årsavgift ger några förmåner.

Avbetalning och delbetalning

Om ett kreditkort erbjuder många avbetalningsmöjligheter bedöms detta positivt då det ger dig som kund en ökad valfrihet. Kortio kollar närmare på om kreditkortet erbjuder en räntefri period och vilken ränta som tillkommer på delbetalningar.

Stöd för e-plånböcker

Allt fler använder digitala plånböcker för att betala i butik och online. Kortio gör en bedömning för huruvida kortutgivaren erbjuder Apple Pay och Google Pay.

Så ansöker du om kreditkort via Kortio

Tänk efter vilka förmåner som är viktiga för dig och vad som passar din livsstil. Kortio har kategoriserat de olika kreditkorten på ett enkelt sätt som gör det lättare att fokusera på just de förmånerna som du vill ha. Läs igenom de olika recensionerna och välj det kreditkort som passar dig. Klicka på Ansök Nu. Svara på frågor om din inkomst, ange önskat kreditbelopp och skicka iväg din ansökan. Du kommer sedan att få svar inom några dagar.

Källor

Jennifer Martinsson

Jennifer Martinsson

Skribent

Jennifer har en utbildning inom internationell ekonomi och brinner för att göra finansbranschen lättbegriplig och lättillgänglig för alla. Som skribent hos Ekonomival.se vill Jennifer väcka ett intresse för privatekonomi genom att förse våra besökare med praktisk information som gör det enkelt att fatta rätt ekonomiskt beslut.

Läs mer om Jennifer

Vanliga frågor om kortio

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Kortio hjälper dig att jämföra olika kreditkort och hittar det som passar din livsstil och privatekonomi bäst. Via hemsidan kan du hitta rättvisa bedömningar med värdefull information om de olika aktörerna. När du bestämt dig skickar du snabbt och enkelt in din ansökan digitalt.

Du ansöker snabbt och enkelt via Kortios hemsida. När du hittat det kreditkort som passar dig klickar du på Ansök Nu. Svara på frågor om dig själv och dina ekonomiska förutsättningar samt ange önskat kreditbelopp. Därefter skickar du in din ansökan.

Varje långivare har individuella krav men i regel brukar grundkraven hos de flesta aktörer vara:

 • Inga betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige
 • Minst 18 år gammal
 • Fast inkomst

Varje kortutgivare har olika avgifter. Exempel på kostnader kan vara årsavgift, valutapåslag, uttagsavgift och ränta. Eftersom kostnaderna varierar är det viktigt att du jämför kreditkort med liknande villkor - vilket Kortio kan hjälpa dig med.

När Kortio jämför olika kreditkort kollar de bland annat närmare på följande:

 • Avgifter vid kortanvändning
 • Försäkringar
 • Tydlighet
 • Bonus- och lojalitetsprogram
 • Årsavgift
 • Avbetalning och delbetalning
 • Stöd för e-plånböcker

Senast uppdaterad: 20 november 2023