Kortio

Sedan 2013 har Kortio hjälpt kunder att hitta rätt kreditkort. Kortio är en oberoende kreditförmedlare och samarbetar med finansbolag som är registrerade hos Finansinspektionen. Med lång erfarenhet av digitala och privatekonomiska tjänster hjälper Kortio till att förmedla din kortansökan till din bank eller kreditinstitut. Via hemsidan får du en chans att jämföra olika erbjudanden från flera olika aktörer och kan på så vis välja det kreditkort som har bäst villkor och lägst ränta.

Kortio illustration

Jämför & ansök om kreditkort hos Kortio

Till Kortio

Om Kortio

 • Jämför över 100 olika kreditkort
 • Ansökan är ej bindande
 • Ingående recensioner av respektive kort

Kortio hjälper dig att jämföra över 100 olika kreditkort för att hitta det med bäst villkor. Med hjälp av deras välskrivna recensioner, som dessutom är kategoriserade efter de förmåner du önskar, kan Kortio hjälpa dig att hitta rätt i kreditkortsdjungeln.

Detta tittar Kortio närmare på

Kortio har flera års erfarenhet av att recensera och bedöma kreditkort. För att ge dig den mest utförliga bedömningen har Kortio kategoriserat de olika kreditkorten och jämför endast de som har likvärdiga villkor och avgifter, eftersom det ger en mer rättvis bedömning. Till exempel kan man som kund inte förvänta sig att ett kreditkort utan årsavgift ger samma förmåner som ett kort på Platinumnivå. Därför är det enkelt att använda Kortios recensioner för att hitta det kreditkort som inkluderar de förmåner som är viktiga för dig.

Kortio bedömer följande faktorer när de jämför och recenserar kreditkort:

Avgifter vid kortanvändning

Kortio tittar närmare på vilka avgifter som tillkommer när du använder kortet, samt om det tillkommer valutapåslag och avgifter vid kontantuttag.

Försäkringar

Vanligtvis ingår en kompletterande reseförsäkring i de flesta kreditkort, men det är viktigt att komma ihåg att reseförsäkringarna kan se olika ut. Kortio tittar på om avbeställningsskydd ingår och vad som inkluderas i reseförsäkringen. De informerar också om vilka andra försäkringar som ingår.

Tydlighet

Kortio anser att kostnader och avgifter ska vara lätta att förstå och tydligt presenterade. När Kortio jämför olika kreditkort tittar de därför på hur tydligt alla villkor och kostnader är listade på kortutgivarnas hemsidor.

Bonus- och lojalitetsprogram

Om ditt kreditkort erbjuder ett bonusprogram kan du bli belönad när du använder kortet. Antingen kan det handla om cashback, att du får en procentandel av pengarna tillbaka, eller att du kan använda dina bonuspoäng till resor, hotellnätter och prylar. Här undersöker Kortio hur bra bonusprogrammet är, och om det krävs mycket för att samla ihop de poäng som behövs för att få någon belöning.

Årsavgift

Gratis kreditkort behöver inte alltid vara bättre än de som omfattas av avgifter. Det kan nämligen löna sig att välja ett kreditkort med en årsavgift om du får ut mer av de förmåner som erbjuds. Därför jämför Kortio även kreditkorten utifrån vilka förmåner som erbjuds i relation till eventuella avgifter.

Avbetalning och delbetalning

Om ett kreditkort erbjuder flera avbetalningsmöjligheter är det positivt eftersom det ger dig en ökad valfrihet. Kortio tittar närmare på om kreditkortet erbjuder någon räntefri period och vilken ränta som tillkommer på delbetalningar.

Stöd för e-plånböcker

Allt fler använder digitala plånböcker för att betala i butik och online. Kortio undersöker därför om respektive kortutgivare erbjuder Apple Pay och Google Pay.

Så ansöker du om kreditkort via Kortio

Tänk efter vilka förmåner som är viktiga för dig och vilken typ av kort som passar din livsstil. Kortio har kategoriserat de olika kreditkorten på ett enkelt sätt som gör det lättare att fokusera på just de förmånerna som du vill ha. Läs igenom de olika recensionerna och välj det kreditkort som passar dig. Klicka på ”Ansök nu”. Svara sedan på några frågor om din inkomst, ange önskat kreditbelopp och skicka iväg din ansökan. Svaret på om du blir godkänd kommer inom några dagar.

Jämför & ansök om kreditkort hos Kortio

Till Kortio

Källor

Jennifer Martinsson

Skribent

Jennifer har en utbildning inom internationell ekonomi och brinner för att göra finansbranschen lättbegriplig och lättillgänglig för alla. Som skribent hos Ekonomival.se vill Jennifer väcka ett intresse för privatekonomi genom att förse våra besökare med praktisk information som gör det enkelt att fatta rätt ekonomiskt beslut.

Vanliga frågor om Kortio

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Kortio hjälper dig att jämföra olika kreditkort så att du kan hitta det som passar din livsstil och privatekonomi bäst. På hemsidan finns objektiva bedömningar med värdefull information om de olika kreditkorten. När du har bestämt dig kan du snabbt och enkelt skicka in din ansökan digitalt.

Du ansöker snabbt och enkelt via Kortios hemsida. När du hittat det kreditkort som passar dig klickar du på ”Ansök nu”. Svara på några frågor om dig själv och dina ekonomiska förutsättningar samt ange önskat kreditbelopp. Därefter skickar du in din ansökan.

Varje långivare har individuella krav, men grundkraven är oftast att du ska vara:

 • Fri från betalningsanmärkningar
 • Folkbokförd i Sverige
 • Minst 18 år gammal
 • Fast inkomst

Varje kortutgivare har olika avgifter. Några exempel på kostnader är årsavgift, valutapåslag, uttagsavgift och ränta. Eftersom kostnaderna varierar är det viktigt att du jämför kreditkort med liknande villkor, vilket Kortio kan hjälpa dig med.

När Kortio jämför olika kreditkort kollar de bland annat närmare på följande:

 • Avgifter vid kortanvändning
 • Försäkringar
 • Tydlighet
 • Bonus- och lojalitetsprogram
 • Årsavgift
 • Avbetalning och delbetalning
 • Stöd för e-plånböcker

Senast uppdaterad: 22 maj 2024