Bank Norwegian

Bank Norwegian, ursprungligen ett dotterbolag till flygbolaget Norwegian, erbjuder ett brett spektrum av finansiella tjänster som privatlån, kreditkort och sparkonton, med konkurrenskraftiga räntor och smidiga digitala lösningar som en mobilapp. De erbjuder flexibla lån utan säkerhet, men är inte lämpliga för personer med betalningsanmärkningar, och deras lån inkluderar vissa avgifter utöver räntan.

Bank Norwegian screenshot illustration

Vad kostar ett lån hos Bank Norwegian?

kr
5 000 kr
600 000 kr
mån
12 mån
180 mån
%
7,29 %
23,99 %
Lånebelopp
Ränta
Avgifter
Totalt att betala
Månadskostnad*

*Gäller månad 1 och inkluderar ev. uppläggningsavgift. Vid rak amortering är månadskostnaden högre i början och sjunker efterhand.

Lånebelopp
Ränta
Avgifter
Totalt att betala
Månadskostnad

Detta räkneexempel ska inte ses som annat än en indikation på lånekostnaden hos Bank Norwegian. För exakta villkor och kostnader, läs mer hos Bank Norwegian.

Om Bank Norwegian

Bank Norwegian grundades 2007 som ett dotterbolag till flygbolaget Norwegian, men är idag en filial till nordiska NOBA Bank Group. De erbjuder privatlån, sparkonton, kreditkort och försäkringar till kunder i hela Norden, Spanien och Tyskland.

Bank Norwegian är en populär långivare med konkurrenskraftig ränta och många smidiga funktioner. De har till exempel utvecklat en app där du både kan ansöka om lån och se alla uppgifter om dina lån och krediter. Inom Bank Norwegian kan du dessutom ansöka om ett kreditkort där varje köp ger dig poäng som kan lösas in mot flygbiljetter.

Flera lån för olika behov

Hos Bank Norwegian kan du välja mellan flera olika lån beroende på vad du behöver pengarna till. Här kan du läsa mer om vad de olika lånen innebär:

 • Privatlån: Bank Norwegians privatlån kan användas till vad du vill, och kräver ingen säkerhet. Hela ansökningsprocessen sker via internet, och räntan är individuell baserat på din kreditvärdighet och betalningsförmåga. Du kan när som helst betala av hela lånet i förväg, men du kan också ansöka om att förlänga din återbetalningstid om du har behov av det.
 • Samlingslån: Genom att ansöka om att samla dina mindre lån och krediter kan du minska dina utgifter varje månad. Om din ansökan beviljas löser Bank Norwegian dina övriga lån, och så fortsätter du att betala av på totalbeloppet till en lägre ränta.
 • Blancolån: Blancolån är ett annat namn på privatlån, och kan användas för att finansiera allt ifrån en renovering till en långresa. Även här är räntan individuell, så ju bättre kreditvärdighet du har, desto lägre ränta kan du få på lånet.
 • Billån: Bank Norwegian erbjuder också billån utan säkerhet, som du kan använda för att köpa bil från både privatpersoner och återförsäljare. Denna typ av billån kräver ingen kontantinsats, och du kan ta lånet redan innan du har hittat den bil du vill köpa.

Oavsett vilken av Bank Norwegians lån du väljer behöver du vara medveten om att vissa avgifter tillkommer. Uppläggningsavgift behöver betalas oavsett hur stort lån du tar, medan du slipper administrationsavgiften som tillkommer varje månad om du endast lånar ett mindre belopp.

Ansök om lån hos Bank Norwegian

För att ansöka om ett lån hos Bank Norwegian väljer du det lån du är intresserad av och det lånebelopp du önskar. Sedan får du ange dina personuppgifter och uppge om du ansöker tillsammans med en medsökande. I nästa steg behöver Bank Norwegian närmare uppgifter om din ekonomiska situation. Du får bland annat fylla i ditt civilstånd, antal barn, din anställningsform och din månadsinkomst före skatt. Sedan är det bara att skicka in ansökan och kontrollera din inbox för att se det preliminära låneerbjudandet. När du har skrivit på låneavtalet betalas pengarna ut till ditt bankkonto inom 1-2 vardagar.

Sammanfattning

Bank Norwegian är en välkänd långivare som också erbjuder många andra tjänster till privatpersoner. Du kan välja mellan flertalet olika lån utan säkerhet med snabb utbetalning och bra ränta. Däremot passar Bank Norwegian inte dig som har betalningsanmärkningar sedan tidigare, och det tillkommer flera avgifter på lånen utöver räntan. Efter din ansökan får du direkt ett preliminärt besked om du får låna, och kan sedan välja om du vill acceptera lånet eller gå vidare för att leta efter ett bättre erbjudande.

Fördelar

 • Du kan ansöka om lån både på hemsidan och i appen
 • Du får ett preliminärt svar på din ansökan direkt via e-post
 • Snabb utbetalning av lån efter godkänd ansökan
 • Det går att undvika administrationsavgift om du bara har behov av ett mindre lån

Nackdelar

 • Vid ansökan görs en kreditupplysning hos UC
 • Det tillkommer både uppläggningsavgift och administrationsavgift
 • Det går inte att ansöka med betalningsanmärkningar
 • Den rörliga räntan på lånet kan öka i framtiden

Lånevillkor & avgifter hos Bank Norwegian

Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
Löptid 1 - 15 år
Nominell ränta 7,29 - 23,99 %
Effektiv ränta 7,54 - 29,75 %
Uppläggningsavgift 399 kr
Aviavgift 19 kr
Åldersgräns 23 år
Lägsta årsinkomst 0 kr
Kreditupplysning UC
Accepterar betalningsanmärkningar Nej

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Bank Norwegian AS
Organisationsnummer 502073-3886
Telefonnummer 0770-45 77 66
Adress Snarøyveien 36
Postnummer 1364
Postort Fornebu
Land Norge
Hemsida banknorwegian.se

Fler varumärken från Bank Norwegian AS

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 10:00 - 16:00
Tisdag 10:00 - 16:00
Onsdag 10:00 - 16:00
Torsdag 08:00 - 16:00
Fredag 10:00 - 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Jämförelse av räntor hos långivare liknande Bank Norwegian

Jämför
 • Räntor
 • Löptid
 • Lånebelopp
 • Kreditupplysning
 • Betalningsanmärkning
 • Accepterar betalningsanmärkningar
  UC
  1 - 15 år
  25 000 - 600 000 kr
  3,90 - 14,95 %
 • Accepterar betalningsanmärkningar
  UC
  1 mån - 10 år
  1 000 - 300 000 kr
  6,48 - 19,90 %
 • Bank Norwegian

  Accepterar inte betalningsanmärkningar
  UC
  1 - 15 år
  5 000 - 600 000 kr
  7,29 - 23,99 %

Vanliga frågor om Bank Norwegian

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

För att kunna ansöka om lån behöver du vara minst 20 år gammal, vara utan betalningsanmärkningar och ha varit folkbokförd i Sverige under de senaste 36 månaderna.

När lånet är beviljat betalas det normalt ut inom 0-2 arbetsdagar, och då får du information om detta via mejl.

För att få låna via Axo Finans behöver du vara myndig, ha ett svenskt personnummer och medborgarskap samt en fast inkomst som uppgår till minst 9 200 kronor per månad.

Ja, du kan lösa hela lånet innan din valda lånetid är över, helt utan extra kostnader.

5 000 - 600 000 kr

Lånebelopp

1 - 15 år

Löptid

7,29 - 23,99 %

Ränta

399 kr

Uppläggningsavgift

Trustpilot: 2,2

Kreditupplysning: UC

Accepterar betalningsanmärkning: Nej

Exempel: Vid ett privatlån på 80 000 kr som återbetalas på 5 år med räntan 9,99% (inkl. månadsavgift 19 kr och uppläggningsavgift 399 kr) blir den effektiva räntan 11,22%. Du betalar 1727 kr/månad (1708 kr utgör avbetalning, 19 kr utgör månadsavgift och antalet avbetalningar är 60), dvs. ett totalbelopp på 103 611 kr inkl. uppläggningsavgiften om 399. Räntan är rörlig och kan variera från 7,29% till 23,99%. Den effektiva räntan kan variera från 7,54% till 29,75%.

Räntor & avgifter

Nominell ränta 7,29 - 23,99 %
Effektiv ränta 7,54 - 29,75 %
Uppläggningsavgift 399 kr
Aviavgift 19 kr

Lånevillkor

Åldersgräns 23 år
Lägsta årsinkomst 0 kr
Kreditupplysning UC
Accepterar betalningsanmärkningar Nej

Senast uppdaterad: 11 juni 2024