Bank Norwegian

Bank Norwegian är en kreditgivare som opererat på den svenska marknaden under mer än ett decennium. Initialt så grundades banken som ett dotterbolag till flygbolaget med samma namn. Dock så har man med tiden kommit att växa till en egen organisation i form av en ytterst respektabel långivare - framförallt när det kommer till segmenten för kontokrediter och privatlån.

Vad kostar ett lån hos Bank Norwegian?

5 000 kr
5 000 kr
600 000 kr
12
12 mån
180 mån
7,29 %
7,29 %
23,99 %
Ränta
Avgifter
Att betala
Månadskostnad*

*Gäller månad 1 och inkluderar ev. uppläggningsavgift. Vid rak amortering är månadskostnaden högre i början och sjunker efterhand.

Ränta
Avgifter
Att betala
Månadskostnad

Detta räkneexempel ska inte ses som annat än en indikation på lånekostnaden hos Bank Norwegian. För exakta villkor och kostnader, läs mer hos Bank Norwegian.

Lånevillkor & avgifter hos Bank Norwegian

Lånebelopp 5 000 - 600 000 kr
Löptid 12 - 180 mån
Nominell ränta 7,29 - 23,99 %
Effektiv ränta 7,54 - 29,75 %
Uppläggningsavgift 399 kr
Aviavgift 19 kr
Åldersgräns 23 år
Lägsta årsinkomst 0 kr
Kreditupplysning UC
Accepterar betalningsanmärkningar Nej

Fördelar

 • Du kan välja att ansöka om ett lån via kreditgivarens app eller internetbank.
 • Du får möjligheten att ansöka om krediter i form av en förhållandevis låg ränta.
 • Du kan välja att ansöka om krediterna som erbjuds utan en form av säkerhet.
 • Du kan välja att nyttja hela eller delar av den kontokredit som du blir erbjuden.
 • Du kan välja att ha en medsökande för att öka chansen att få igenom det sökta lånet.

Nackdelar

 • Du kan ej ansöka om ett lån via Bank Norwegian om du har betalningsanmärkningar.
 • Du kan ej kommunicera via e-post innan du har godkänt som bankens kund.
 • Du kommer att bli föremål för kreditupplys via UC - Upplysningscentralen.
 • Du får ta del av ett förhållandevis krångligt och begränsat bonussystem.
 • Du blir föremål för ganska höga krav i jämförelse med andra långivare.

Tre olika typer av lån

För närvarande så tillhandahåller Bank Norwegian tre olika typer av krediter - privatlån, kontokredit och samlingslån. Den gemensamma faktorn är att man ej får ha några betalningsanmärkningar vid tiden för låneansökan!

 • Privatlån: Den utan tvekan populäraste kreditformen hos Bank Norwegian som även tenderar att refereras till som ett blancolån. Själva lånet återspeglas ej av krav på att tillhandahålla några former av säkerhet - samtidigt som man kan välja att nyttja den beviljade beloppet till valfritt ändamål.
 • Kontokredit: När det kommer till kontokrediter så innebär det hela att du tilldelas en summa som du kan välja att nyttja på eget bevåg. Du får således möjligheten att endast ta del av den kredit som du anser dig behöva för närvarande - utan att få hela summan utbetald till det förvalda bankkontot.
 • Samlingslån: Ett samlingslån - som även inom sammanhanget refereras till som ett konsolideringslån öronmärks för att hjälpa den sökande att lösa små lån och högkostnadskrediter i form av ett högre men betydligt billigare form av låneform.

Den typen av lån som individen i fråga väljer i slutändan är något som endast man själv kan besvara i och med att varje sökande har sina egna preferenser gällande det hela.

Slutsats

Norwegian Bank grundades initialt som ett komplement till flygbolaget som för närvarande innehar samma benämning. Man har dock kommit att växa ifrån det hela och återspeglas idag som en respektabel kreditgivare när det kommer till den svenska lånemarknaden.

Aktören erbjuder tre olika typer av lån - privatlån, kontokredit och samlingslån - vilka alla tjänar ett eget syfte. Handläggningstiden av de låneansökningar som initieras är automatisk - något som innebär att man i rollen som sökande får motta ett preliminärt besked ganska omgående.

Den största akilleshälen återges i form av att man behöver vänta 1-3 dagar för att den beviljade lånet ska betalas ut - något som för övrigt många konsumenter uppfattar som alldeles för länge - i och med att man i de flesta fall behöver ta del av lånet ganska omgående!

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Bank Norwegian AS
Organisationsnummer 502073-3886
Telefonnummer 0770-45 77 66
Adress Snarøyveien 36
Postnummer 1364
Postort Fornebu
Land Norge
Hemsida banknorwegian.se

Fler varumärken från Bank Norwegian AS

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 10:00 – 16:00
Tisdag 10:00 – 16:00
Onsdag 10:00 – 16:00
Torsdag 08:00 – 16:00
Fredag 10:00 – 16:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Mirsad Hasik

Mirsad Hasik

Skribent

Mirsad Hasik är en skribent med fokus på att hjälpa startupbolag att bygga en bredare publik i kombination med en ökad kundbas. Mirsad innehar en examen i Master of Science in Information Systems Analysis något som han kombinerar med sin djupa kompetens gällande den finansiella marknaden där aktier, krypton, fonder, m.fl. utgör några av hans kompetensområden.

Läs mer om Mirsad

Jämförelse av räntor hos långivare liknande Bank Norwegian

 • Moank 25 000 - 600 000 kr
  3,90 - 14,95 %
 • Bank Norwegian

  5 000 - 600 000 kr
  7,29 - 23,99 %

Vanliga frågor om Bank Norwegian

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Bank Norwegian är en av de långivare vilka har nolltolerans mot sökanden med betalningsanmärkningar. Det hela innebär således att alla de sökande vilka för närvarande har en eller fler betalningsanmärkningar i bagaget kommer nekas den sökta krediten.

När det kommer till uppläggningsavgiften så återges det hela i form av 99 kr - något som för övrigt gäller för lånebelopp i form av en spann på 5 000 kr - 9 999 kr. För lånebelopp högre än så debiteras man en uppläggningsavgift i form av 399 kr.

När det kommer till storken på det lån som man kan välja att ansöka om via Bank Norwegian så återspeglas det hela i form av en summa på 600 000 kr. Vänligen notera dock att summan i fråga kräver en hög nivå av kreditvärdighet för att kunna realiseras.

Vid beviljad kontokredit så kan man välja att använda sig av den kreditkort som utfärdats av Bank Norwegian överallt i världen. Uppmärksamma även ej ej debiteras några avgifter när det kommer till köp – samtidigt som du även erhåller bonus för varje spenderad krona.

När det kommer till utbetalningen av ett beviljat lån via Bank Norwegian så kan det hela komma att behandlas inom 1-3 dagar. Vänligen notera även att det hela avser de ordinarie bankdagarna - samt de det faktum att ett beviljat lån betalas endast ut till svenska bankkonton.

5 000 - 600 000 kr

Lånebelopp

1 - 15 år

Löptid

7,29 - 23,99 %

Ränta

399 kr

Uppläggningsavgift

Kreditupplysning: UC

Accepterar betalningsanmärkning: Nej

Exempel: Vid ett privatlån på 80 000 kr som återbetalas på 5 år med räntan 9,99% (inkl. månadsavgift 19 kr och uppläggningsavgift 399 kr) blir den effektiva räntan 11,22%. Du betalar 1727 kr/månad (1708 kr utgör avbetalning, 19 kr utgör månadsavgift och antalet avbetalningar är 60), dvs. ett totalbelopp på 103 611 kr inkl. uppläggningsavgiften om 399. Räntan är rörlig och kan variera från 7,29% till 23,99%. Den effektiva räntan kan variera från 7,54% till 29,75%.

Räntor & avgifter

Nominell ränta 7,29 - 23,99 %
Effektiv ränta 7,54 - 29,75 %
Uppläggningsavgift 399 kr
Aviavgift 19 kr

Lånevillkor

Åldersgräns 23 år
Lägsta årsinkomst 0 kr
Kreditupplysning UC
Accepterar betalningsanmärkningar Nej

Senast uppdaterad: 25 september 2023