Blipp Fordonslån

Blipp, grundat 2018, erbjuder ett billån med förmånlig ränta och möjlighet att välja restvärde för att sänka månadskostnaden, samt experthjälp via telefon vid bilköp. Företaget tar en avgift på 1 % av bilens pris, men ger möjlighet till låga månadskostnader och tillgång till experthjälp, även om det tillkommer en uppläggningsavgift och aviavgift.

Blipp Fordonslån screenshot illustration

Om Blipp

Blipp grundades 2018 med ambitionen att ge privatpersoner kontroll över alla steg vid köp av en begagnad bil. Med Blipp kan du undvika dyra avgifter, ta informerade beslut och byta till en ny bil när du vill med hjälp av ett förmånligt billån från Nordea. Du får därmed tillgång till samma billån som hos bilhandlaren, med samma ränta för alla. Dessutom kan du få experthjälp via telefon för att känna dig helt trygg under bilköpet.

Krav för att beviljas ett fordonslån via Blipp

Hos Blipp kan du ansöka om ett billån med säkerhet online inför ditt nästa bilköp:

  • Billån: Blipp erbjuder billån med bilen som säkerhet, vilket ger dig tillgång till en förmånlig ränta. Det krävs en kontantinsats på minst 20 % för att lånet ska beviljas, och den betalas enkelt och smidigt via Swish. För att sänka månadskostnaden för ditt lån kan du välja ett restvärde, som är ett belopp du har kvar att betala för bilen efter den sista avbetalningen på lånet. Men det går också att förlänga lånet efter det att avbetalningsperioden är över.

Det tillkommer en engångsavgift när lånet beviljas, samt en fakturaavgift varje månad, när du lånar via Blipp. Men du har möjlighet att betala via e-faktura eller autogiro för att få tillgång till en lägre fakturaavgift än normalt.

Ansök om ett billån hos Blipp

Ansökningsprocessen för ett billån hos Blipp är riktigt smidig. Du ställer bara in bilens pris, den kontantinsats du vill betala, eventuellt restvärde och den lånetid du önskar i ansökningsrutan på hemsidan. Sedan ser du direkt vad din månadskostnad blir om lånet beviljas. Uppge din e-postadress och ditt telefonnummer för att gå vidare, och fyll sedan i information om din ekonomi och bostadssituation. Efter detta är det bara att skicka in din låneansökan, och så får du svar inom kort. Bestäm sedan träff med säljaren av den bil du vill köpa, och boka en tid med Blipp så att de kan hjälpa dig att slutföra affären.

Sammanfattning

Blipp erbjuder mer än bara ett billån. Utöver att låna pengar till ditt nästa bilköp med låg ränta så kan du få hjälp och råd både innan och efter att du genomför affären. Blipp ger dig också möjlighet att välja ett restvärde för att få ner månadskostnaden, att teckna en garanti i samband med köpet och att få experthjälp via telefon när du möter säljaren av den bil du är intresserad av. Tänk bara på att Blipp tar ut en avgift på 1 % av bilens slutgiltiga pris, som du behöver betala utöver räntor och avgifter för lånet.

Fördelar

  • Billån med säkerhet till riktigt bra ränta
  • Välj ett restvärde för att sänka månadskostnaden
  • Möjlighet att välja till garanti
  • Experthjälp via telefon under bilköpet

Nackdelar

  • Kreditupplysningen görs via UC
  • Ingen kundsupport under helger
  • Uppläggningsavgift och aviavgift
  • Blipp tar ut en avgift på 1 % av bilens slutgiltiga pris

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Blipp AB
Organisationsnummer 556866-0681
E-post hej@blipp.se
Adress Automobilgatan 10
Postnummer 131 52
Postort Nacka Strand
Hemsida blipp.se
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Blipp Fordonslån

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Ja, i samband med att du ansöker om ett billån via Blipp görs en kreditupplysning av Nordea som är giltig i sex månader.

Ja, om du har en mycket god kreditvärdighet även fast du har en betalningsanmärkning sedan tidigare kan du i vissa fall beviljas ett billån hos Blipp.

Du behöver vara myndig, skriven i Sverige och ha en fast inkomst.

Om du väljer att teckna den garanti som erbjuds i samband med lånet kan du få ersättning för skador på bilen som uppkommer utan din påverkan till ett värde på upp till 60 000 kronor. Kostnaden för garantin kan även bakas in i lånet.

Senast uppdaterad: 11 juni 2024