Bluesteo Bank

Bluestep har funnits sedan 2005 och har kunder i både Sverige, Finland och Norge. Grundtanken är att vara ett alternativ för dig som inte får hjälp hos de traditionella bankerna. Utöver bolån som erbjuder Bluestep även samlingslån och sparkonton med både rörlig och fast ränta.

Ansök om bolån hos Bluestep

Bluestep erbjuder ett bolån med mer flexibla villkor än de flesta andra banker. Du kan till exempel ansöka även om du inte är fast anställd, och betalningsanmärkningar kan i vissa fall godkännas. Fokus ligger på din framtida betalningsförmåga i stället för din ekonomiska bakgrund.

Grundkrav för bolån

För att kunna få ett bolån från Bluestep behöver du vara minst 18 år gammal och ha en taxerad inkomst i Sverige. Du måste också ha en kontantinsats som utgör minst 15 % av bostadens pris. Om du har skulder hos Kronofogden behöver de betalas av innan utbetalningen av lånet. Dessutom behöver bostaden som du ska köpa vara värd minst 300 000 kronor.

Ser till framtida betalningsförmåga

Det är lätt att bli nekad ett bolån om man inte har fast anställning, har skulder eller tidigare betalningsanmärkningar. Men hos Bluestep ser man till din framtida betalningsförmåga, och därför är det viktigare hur din ekonomi är idag än hur den har sett ut tidigare. Huvudsaken är att du kan betala av ditt lån varje månad.

Individuella räntor

Bluestep erbjuder andra typer av boräntor än storbankerna eftersom de ofta beviljar bolån till personer som inte får hjälp av de traditionella bankerna. Räntorna sätts individuellt beroende på din kredithistorik, hur mycket du behöver låna, hur stor del av bostaden som belånas samt dina inkomster och utgifter.

Bolån trots betalningsanmärkning och skuld hos Kronofogden

Även om du har betalningsanmärkningar sedan tidigare så har du möjlighet att beviljas ett bolån hos Bluestep. Det gäller även om du har en aktuell skuld hos Kronofogden. I kreditbedömningen tar Bluestep hänsyn till hela din ekonomi, och ser det ljust ut framöver så behöver äldre skulder och anmärkningar inte vara något hinder för att du ska få låna. Skulder hos Kronofogden behöver dock betalas av innan utbetalningen av ditt bolån.

Samla lån och krediter i ditt bolån

Om du har andra lån och krediter kan du sänka din månadskostnad genom att samla dem i ditt bolån hos Bluestep. Då får du lägre ränta samtidigt som din kreditvärdighet ökar eftersom du har färre antal lån. Dessutom slipper du flera fakturor med eventuella dolda avgifter. Via kalkylatorn på Bluesteps hemsida kan du själv räkna ut hur mycket du kan spara på att samla dina dyrare lån i ett billigare bolån.

Grönt bolån

Om du bor i en lägenhet eller villa med energiklass A eller B kan du ansöka om ett grönt bolån hos Bluestep. Då får du avdrag på räntan vilket ger dig en lägre månadskostnad än tidigare. Energiklass A ger dig 0,5 % i avdrag, medan energiklass B innebär ett avdrag på 0,25 % på boräntan. Du kan välja ett grönt bolån både vid nya ansökningar om bolån och om du redan har ett befintligt bolån hos Bluestep.

Fördelar

  • Flexibla villkor
  • Låna trots betalningsanmärkning
  • Fast anställning är inget krav
  • Samla lån och krediter i bolånet
  • Grönt bolån med ränteavdrag

Nackdelar

  • Ofta högre ränta än storbankerna
  • Förhöjd ränta under första året

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Bluestep Bank AB
Organisationsnummer 556717-5129
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 0770-33 01 00
E-post kundservice@bluestep.se
Adress Box 23138
Postnummer 104 35
Postort Stockholm
Hemsida bluestep.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 09:00 - 17:00
Tisdag 09:00 - 17:00
Onsdag 09:00 - 17:00
Torsdag 09:00 - 17:00
Fredag 09:00 - 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Bluesteo Bank

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Hos Bluestep kan du låna till både bostadsrätter, villor och fritidshus.

Bluestep erbjuder bolån från 150 000 kronor upp till 10 miljoner kronor. För att veta hur mycket just du får låna kan du använda dig av Bluesteps bolånekalkyl som finns på deras hemsida.

Bolån från Bluestep har en återbetalningstid på mellan 5 och 40 år. Ju längre tid du väljer att betala tillbaka lånet på, desto lägre blir din månadsinbetalning.

Det första året som kund hos Bluestep får du en förhöjd ränta på 3,98 %. Om du däremot har kvar ditt bolån längre än tre år kommer din ränta att sänkas automatiskt med upp till 1 procentenhet om du har betalat alla låneavier i tid.

Senast uppdaterad: 19 april 2024