Capcito Företagslån

Uppnå dina drömmar, ta dig förbi hinder eller investera i utrustning som får ditt företag att växa med schyssta företagslån från Capcito. Få en kostnadsfri offert utan bindning med skräddarsydda villkor som passar ert företag.

Capcito - Här för att göra branschen schysstare

Branschen för företagslån har inte alltid varit så välkomnande. Och det har många aktörer levt gott på. Capcito är här för att förändra detta och vill hjälpa företagare att sova bättre om natten.

Med fokus på teknik och personlig service erbjuder Capcito skräddarsydda företagslån som är unikt anpassade efter företagets behov. Schyssta villkor och transparenta processer innebär att ni kan fokusera på det ni gör bäst - att utveckla och ta hand om företaget.

Företagslån hos Capcito

 • Upp till 48 månaders löptid.
 • Annuitetslån, ni betalar samma totalbelopp varje vecka för ränta och amortering.
 • Inga dolda avgifter som uppläggningsavgifter eller aviavgifter tillkommer. Ni betalar endast för räntan.
 • ​​Lånet återbetalas veckovis via autogiro.
 • Betala av lånet i förtid utan extra kostnader

Hos Capcito kan ni ansöka om ett företagslån helt kostnadsfritt och utan bindning. Kopplar ni samman ert bokföringsprogram eller bank till Capcito får ni ett ännu lägre pris och bättre villkor. Ni väljer själva hur ni vill använda pengarna och vill ni lösa in lånet i förtid tillkommer inga extra avgifter. Räntekostnaderna för ett företagslån hos Capcito varierar mellan 0,8-4% per 30 dagar och kommer att baseras på verksamhetens situation.

Så fungerar det att ta ett företagslån från Capcito

 • Schysst pris på minuter
  Få en kostnadsfri offert utan bindning på bara några minuter. Ansök enkelt via Ekonomival.se och få svar inom 24 timmar.
 • Skräddarsydda erbjudanden
  Smart teknik och realtidsdata gör att Capcito kan erbjuda skräddarsydda lån med individuella räntekostnader utifrån ert företags position.
 • Besked och utbetalning inom 24 timmar
  Slipp onödiga väntetider. När Capcito granskat och godkänt er ansökan har ni pengarna på kontot inom 24 timmar.
 • Mindre risk och krångel
  Med en systematisk och enkel amorteringsprocess minskar Capcito risken för krångel. Amortering sker veckovis och ni betalar samma belopp under hela låneperioden. Vill ni betala av företagslånet tidigare går även det bra - helt utan extra kostnader.

Hur kan Capcito hjälpa ert företag?

Capcito gör det enkelt för företag att hitta rätt finansiering som inte kostar skjortan. Oavsett om ni behöver ett företagslån för att täcka oförutsedda kostnader eller om ni vill ansöka om en löpande företagskredit som kan användas när det behövs, så kan ni känna er trygga i Capcito har den expertkunskap som krävs.

Capcito erbjuder främst 3 olika tjänster för företagsfinansiering:

1. Företagslån

Med ett företagslån från Capcito kan ni enkelt och snabbt låna pengar som företaget behöver. Oavsett om det handlar om att täcka oväntade kostnader, köpa ny utrustning eller om ni vill investera i utveckling av företaget.

2. Fakturaköp

Fakturaköp innebär att ni säljer era fakturor till Capcito och ni kan få pengarna samma dag. Det är vanligt att företag i tillväxtfasen säljer sina fakturor för att frigöra både tid och kapital som kan investeras tillbaka i företaget. Capcito betalar då ut hela fakturaavgiften till er, minus en liten avgift. Capcito skickar sedan ut en ny faktura till kunden och säkerställer att den betalas tillbaka utan att riskera er relation.

3. Fakturabelåning

Om ni behöver en löpande kredit som kontinuerligt behöver anpassas efter er försäljning, så är fakturabelåning ett enkelt och snabbt sätt att få tillgång till finansiering. Capcito använder då fakturan som säkerhet och ni får tillgång till krediten direkt. Ni väljer själva om och när ni vill använda krediten och ni betalar endast avgifter när krediten används.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Capcito Finance AB
Organisationsnummer 559001-5185
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 010-157 80 00
E-post info@capcito.com
Adress Kungsgatan 12
Postnummer 111 35
Postort Stockholm
Hemsida capcito.com/sv
Jennifer Martinsson

Jennifer Martinsson

Skribent

Jennifer har en utbildning inom internationell ekonomi och brinner för att göra finansbranschen lättbegriplig och lättillgänglig för alla. Som skribent hos Ekonomival.se vill Jennifer väcka ett intresse för privatekonomi genom att förse våra besökare med praktisk information som gör det enkelt att fatta rätt ekonomiskt beslut.

Vanliga frågor om Capcito Företagslån

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

För att få ett företagslån hos Capcito behöver bolaget vara antingen ett aktiebolag, kommanditbolag, handelsbolag eller enskild firma. Företaget ska ha varit verksamt i minst 4 månader, ej vara skuldsatt hos Kronofogden och låntagaren behöver teckna en personlig borgen för lånet.

Personlig borgen innebär att en eller flera personer går in som säkerhet för lånet. Detta innebär att du personligen kan bli återbetalningsskyldig om företaget inte betalar tillbaka lånet. Fördelarna med personlig borgen innebär ofta att företaget kan få ett lån beviljat utan att ange specifika tillgångar såsom lager, fastigheter eller utrustning som säkerhet.

Företagslån hos Capcito återbetalas veckovis via autogiro. Ni betalar samma belopp som inkluderar ränta och amortering under hela lånets löptid.

Ni ansöker snabbt och enkelt om företagsfinansiering från Capcito via Ekonomival.se. Sedan gör Capcito en bedömning på er ansökan och ni får svar inom 24 timmar.

Låneutrymmet baseras på företagets kassaflöde under den tid ni ansöker om ett lån. Till skillnad från andra långivare granskar Capcito även er nuvarande situation och gör en bedömning av verksamhetens rådande försäljning, snarare än att göra en bedömning endast på historiska siffror. Därför finns det heller ingen övre gräns för hur mycket ni kan låna, eller om ni behöver löpande finansiering över en längre period.

Det gör att även företag med relativt låg kreditvärdighet kan beviljas finansiering om kunderna uppvisar en stark kreditprofil.

Senast uppdaterad: 21 februari 2024