CapitalBox

Planerar du att utveckla eller strukturera om ditt företag, köpa ny utrustning eller ta dig igenom en svårare period? Då kan ett företagslån från CapitalBox vara precis det du behöver för att ta företaget till nästa nivå.

CapitalBox screenshot illustration

CapitalBox - Europas ledande specialist inom företagslån

CapitalBox är Europas ledande specialist inom företagslån för både små och stora företag. Med tusentals kunder i Sverige, Finland, Danmark, Nederländerna, Litauen och Storbritannien har CapitalBox hjälpt småföretagare att växa sedan 2015.

Företagsvärlden är ständigt i rörelse och kräver att dagens företagare hänger med i farten. Ett företagslån från CapitalBox kan vara precis det du behöver för att hålla verksamheten lönsam och konkurrenskraftig. CapitalBox erbjuder företagslån upp till 3.5 miljoner kronor utan säkerhet, med tydliga villkor och fasta månadskostnader - så att du kan fokusera på framtiden.

Företagslån från CapitalBox

 • Låna upp till 3.5 miljoner kronor
 • Företagslån utan säkerhet - endast personlig borgen
 • Tydliga villkor med låneperioder upp till 48 månader
 • Fasta månadsbetalningar
 • Snabba beslut baserade på kassaflöde
 • Personlig service från erfarna lånerådgivare

CapitalBox erbjuder företagare det kapital de behöver – när de behöver det. Tack vare CapitalBox moderna teknik och erfarna lånerådgivare kan fler företag få tillgång till kapital snabbare och enklare än hos traditionella banker.

Grundvillkor för företagslån hos CapitalBox

 • Företaget har varit verksamt i minst 6 månader
 • Företaget har en omsättning på minst 420 000 kr per år
 • Alla ägare i företaget är bosatta i Sverige
 • Företaget har ett svenskt bankkonto
 • Företaget är registrerat i Sverige

Oavsett om du har en enskild firma, aktiebolag eller handelsbolag kan ett företagslån vara precis det du behöver för att ta ditt företag till nästa nivå. Med tydliga villkor och en återbetalningsplan som passar ditt företag kommer du snabbt igång och får pengarna på företagskontot inom några dagar.

Hos traditionella långivare är det vanligt att låntagaren sätter företagets tillgångar i pant för lånet. CapitalBox utvärderar istället företagets grundläggande förutsättningar såsom kassaflöde, kredithistoria och annat som pekar på ett stabilt företag. Detta gör det möjligt för många företag att få tillgång till kapital, även om företaget inte har specifika tillgångar såsom fastigheter, utrustning eller liknande.

När ett företag tar ett lån från Capital Box ger låntagaren en personlig garanti för lånet, men det tillkommer ingen pant på företagsägarens personliga tillgångar.

Företagskredit hos CapitalBox

 • Låna upp till 1 miljon kronor
 • Få tillgång till krediten inom 24 timmar
 • Utnyttja din kredit när som helst
 • Så fort du betalt av delar av krediten kan du utnyttja den igen
 • Betala endast ränta på krediten du utnyttjar
 • Snabba beslut baserade på kassaflöde
 • Personlig service från erfarna lånerådgivare

Företagslån och företagskredit fyller samma funktion - nämligen att finansiera företaget när det krävs kapital. Företagslånet betalas dock ut i en klumpsumma och du betalar sedan tillbaka lånet med ränta under en förutbestämd tid. Företagskredit fungerar precis som ett vanligt kreditkort, där företaget får tillgång till en viss summa som kan utnyttjas om så behövs.

Att ha tillgång till företagskredit är speciellt fördelaktig när ditt företag står inför stora kostnader såsom utbyggnad, renoveringar eller uppgradering av utrustning. Företaget kan få tillgång till upp till 1 miljon kronor i kredit och du betalar endast ränta på den del du utnyttjar.

Hur du ansöker om ett lån hos CapitalBox

Hos CapitalBox ansöker du om ett företagslån på endast några minuter. Nedan går vi igenom hur du skickar in din ansökan.

 • Berätta om dig själv - Fyll i kontakt- och personuppgifter och berätta mer om ditt företag, samt hur mycket du vill låna.
 • Få erbjudande - Granska ditt erbjudande och få råd från CapitalBoxs kunniga rådgivare.
 • Godkänn låneerbjudande - Godkänn låneerbjudandet och få pengarna utbetalda inom några dagar.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag CapitalBox AB
Organisationsnummer 556695-9655
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 020-018 00 20
E-post support@capitalbox.se
Adress Linnégatan 22
Postnummer 114 47
Postort Stockholm
Hemsida capitalbox.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 09:00 - 17:00
Tisdag 09:00 - 17:00
Onsdag 09:00 - 17:00
Torsdag 09:00 - 17:00
Fredag 09:00 - 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Jennifer Martinsson

Skribent

Jennifer har en utbildning inom internationell ekonomi och brinner för att göra finansbranschen lättbegriplig och lättillgänglig för alla. Som skribent hos Ekonomival.se vill Jennifer väcka ett intresse för privatekonomi genom att förse våra besökare med praktisk information som gör det enkelt att fatta rätt ekonomiskt beslut.

Vanliga frågor om CapitalBox

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

För att få ett företagslån från CapitalBox krävs det att företaget har varit verksamt i minst 6 månder, har en omsättning på minst 420 000 kr per, samt att alla företagsägare är bosatta i Sverige. Företaget behöver även ha ett svenskt bankkonto.

Hos CapitalBox kan ditt företag låna mellan 20 000 kr upp till 3 500 000 kr.

Företagslån hos CapitalBox kräver ingen säkerhet. Företagsägaren ger en personlig garanti för lånet, utan att behöva ange fastigheter eller andra tillgångar som säkerhet. Detta garanterar en snabb och enkel process som ger fler företag tillgång till det kapital de behöver.

Hos CapitalBox kan du ansöka om en återbetalningsperiod upp till 4 år.

Ett företagslån är ett lån med syfte att utveckla verksamheten, anställa ny personal, uppdatera utrustning eller täcka andra utgifter hos företaget.

En företagskredit fungerar precis som ett vanligt kreditkort, där företaget har tillgång till en kredit upp till 1 miljon kronor. Till skillnad från ett företagslån betalas krediten inte ut som en helsumma. Istället har företaget tillgång till krediten och betalar endast ränta på det kapital som används.

Refinansiering av lån innebär att du samlar befintliga lån och bakar ihop det till ett lån. På så vis kan du ofta sänka månadskostnaderna och får tillgång till större rörelsekapital som istället kan användas till att utveckla ditt företag.

Senast uppdaterad: 11 juni 2024