Froda

Som småföretagare kan det vara svårare att hitta den finansiering du behöver. Men inte hos Froda. Froda är på uppdrag att ge små och medelstora företag samma förutsättningar att växa och utvecklas som de större bolagen.

Froda screenshot illustration

Företagslån till marknadsledande villkor

Froda grundades 2015 och har sen dess hjälpt fler än 50 000 företag att få den företagsfinansiering de behöver. Som ett av Sveriges snabbt växande fintechbolag har Froda en internationell horisont och jobbar för att göra branschen mer rättvis och hållbar.

Genom deras digitala processer går det snabbt och enkelt att ansöka om företagslån utan varken krångel eller onödig administration. Hos Froda hittar du tydliga företagslån som är skräddarsydda efter just din verksamhet.

Froda är ett kreditinstitut med statlig insättningsgaranti och står under Finansinspektionens tillsyn.

Företagslån hos Froda

 • Låna upp till 15 miljoner kronor
 • Ingen säkerhet krävs (endast personlig borgen)
 • Flexibla återbetalningsalternativ
 • Inga administrations- eller aviavgifter
 • Konkurrenskraftig ränta

Froda erbjuder digitala företagslån för småföretagare runt om i landet. Genom att erbjuda en digital process kan din ansökan behandlas snabbare och du sparar tid, pengar och energi som du kan lägga på det du gör bäst - att driva företag.

Ansök om företagslån upp till 15 000 000 kr med en återbetalningsplan som passar dig. I genomsnitt beviljar Froda företagslån som motsvarar en månadsomsättning i företaget, men summan kan variera beroende på företagets förutsättningar. Om du önskar att lösa in lånet i förväg eller om du vill amortera i en snabbare takt, kan du göra så utan extra kostnader.

Lägsta prisgaranti

Unikt för Froda är att de erbjuder en lägsta prisgaranti. Om du blir erbjuden ett jämförbart lån med lägre ränta hos annan aktör matchar Froda priset.

Objektiv och rättvis bedömning

Froda genomför en objektiv och rättvis bedömning baserad på företagets historik och nuvarande situation, så att du kan få bäst villkor för ditt företagslån.

Inga dolda avgifter

Hos Froda tillkommer inga uppläggnings- eller aviavgifter. Utan bindningstid och dolda avgifter är det lättare att få en tydlig bild för vad lånet kostar.

Grundvillkor för företagslånet

 • Företaget ska vara registrerat i Sverige
 • Alla bolagsformer accepteras
 • Företaget ska ha varit verksamt i minst 6 månader
 • Endast personlig borgen krävs
 • Krav på kreditvärdighet tillkommer

Froda erbjuder företagslån till alla bolagsformer, men det krävs att företaget är registrerat i Sverige och har varit verksamt i minst 6 månder. Krav på kreditvärdighet tillkommer för att skydda ditt företag från ekonomiska svårigheter.

Räntan på företagslånet

Den ränta du kommer att få kommer att baseras på lånebeloppet, återbetalningstiden och ditt företags kreditvärdighet samt omsättning. När du ansöker om ett lån hos Froda via Ekonomival kommer du att få besked om din räntekostnad inom 24 timmar.

Froda har en fast månadskostnad för ditt företagslån. Det tillkommer aldrig några dolda kostnader som uppläggningsavgifter, påminnelser eller förseningsavgifter.

Hur du ansöker om företagslån hos Froda

 • Identifiera dig med Bank ID
  Identifiera dig med BankID. Än så länge tas in UC och det är är kostnadsfritt och ej bindande.
 • Se pris och villkor
  När du identifierat dig presenteras företagets maximala låneutrymme. Därefter kan du skräddarsy ditt företagslån och välja lånebelopp, löptid och en återbetalningsplan som passar dig.
 • Ansök direkt eller spara
  När du vet hur mycket ditt företag kan låna och till vilken ränta, kan du välja att skicka in din ansökan direkt eller spara erbjudandet till senare.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Froda AB
Organisationsnummer 556999-3388
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 08-501 311 00
E-post support@froda.se
Adress Skeppsbron 20
Postnummer 111 30
Postort Stockholm
Hemsida froda.se

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 - 21:00
Tisdag 08:00 - 21:00
Onsdag 08:00 - 21:00
Torsdag 08:00 - 21:00
Fredag 10:00 - 16:00
Lördag 10:00 - 16:00
Söndag 10:00 - 16:00
Jennifer Martinsson

Skribent

Jennifer har en utbildning inom internationell ekonomi och brinner för att göra finansbranschen lättbegriplig och lättillgänglig för alla. Som skribent hos Ekonomival.se vill Jennifer väcka ett intresse för privatekonomi genom att förse våra besökare med praktisk information som gör det enkelt att fatta rätt ekonomiskt beslut.

Vanliga frågor om Froda

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Hos Froda kan du ansöka om ett lån upp till 15 miljoner kronor. Hur mycket du kommer att beviljas baseras på ditt företags förutsättningar, samt vilka säkerheter du kan kan erbjuda för lånet.

För att ansöka om företagslån hos Froda krävs det att du har ett aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma. Företaget behöver vara registrerat i Sverige och bolaget ska haft en omsättning i minst 6 månader. Beroende på det lånebelopp du vill ansöka om krävs det vanligtvis endast personlig borgen. Ditt företag kommer även att behöva en viss kreditvärdighet innan ditt företagslån beviljas.

Hos Froda kan du välja att betala tillbaka lånet via en fast amorteringsplan upp till 60 månader. Då betalar du av lånet dagligen eller veckovis via autogiro.

Froda erbjuder en unik lägsta prisgaranti. Om du blir erbjuden ett jämförbart lån med lägre ränta hos annan aktör kommer Froda att matcha erbjudandet.

Ja, Froda har en minimum återbetalningstid på 1 månad. Därefter kan du betala tillbaka ditt lån helt utan extra kostnader.

Senast uppdaterad: 22 maj 2024