Krea

Jämför och hitta rätt företagslån för din verksamhet. Oavsett om ditt företag är i behov av finansiering för framtida projekt eller om du behöver stärka likviditeten i bolaget, kan ett företagslån vara precis det du behöver för sätta fart på verksamheten.

Jämförelsesajt för företagslån

Krea är en jämförelsesajt som hjälper små och medelstora företag att ansöka om och jämföra företagslån från mer än 30 olika långivare. Med en digital kundupplevelse som ger företagare chansen att snabbt, enkelt och tryggt ansöka om företagslån, är Krea en av Sveriges mest populära jämförelsesiter. Sedan 2018 har Krea hjälpt mer än 20 000 företag att växa.

När du använder Krea kommer du att kunna jämföra mellan olika erbjudanden så att du kan välja rätt lån för ditt företag.

Företagslån hos Krea

 • Endast en kreditupplysning
 • Låna upp till 3 miljoner kronor
 • Specialister på företagslån
 • Förslag redan inom 1 dag
 • Stort nätverk av långivare
 • Finansiering även för nystartade företag
 • Du kan ansöka om lån trots tidigare betalningsanmärkningar
 • Låneansökan är ej bindande
 • Kostnadsfri tjänst

Hos Krea kan du ansöka om lån upp till 3 miljoner kronor och kan jämföra företagslån från fler än 30 olika banker.

Krea kan hjälpa ditt företag att få bättre villkor och lägre ränta genom att tydligt sammanställa alla kostnader som tillkommer för lånet. Genom att inkludera alla avgifter såsom uppläggningsavgifter och fakturaavgifter i räntekostnaderna får du en klar bild för hur mycket lånet kommer att kosta.

Hos Krea kan du ansöka om företagslån oavsett om du har ett aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma.

Professionell rådgivning

Med personlig rådgivning kan du känna dig trygg i att du ansöker om det företagslån du behöver. Kreas finansexperter finns där för att hjälpa dig med din ansökan så att du kan hitta rätt lån.

Stort nätverk

Krea jämför företagslån hos 30 olika banker och långivare. Med ett stort nätverk av långivare som gärna vill ha dig som kund, kan du få flera låneerbjudanden och välja det som passar just dig bäst.

Endast 1 kreditupplysning

När du ansöker om företagslån hos Krea görs det endast en kreditupplysning för företaget, samt eventuella borgenärer.

Ränta och lånevillkor hos Krea

Hos Krea kan ditt företag ansöka om företagslån upp till 3 miljoner kronor. Ett samarbete med över 30 olika långivare säkerställer att du som kund får ett konkurrenskraftigt erbjudande som passar dig.

Hur mycket ditt företag kan låna kommer att bero på företagets historik, nuvarande förutsättningar, samt hur långivarna bedömer din framtida återbetalningsförmåga. Generellt sett brukar småföretagare kunna låna upp till 10% av den årliga omsättningen utan extra säkerheter. Vill du däremot låna en högre summa krävs det i regel fler säkerheter såsom utrustning eller fastigheter. Har du ett större företag kan du beviljas lån upp till 20-30% av den årliga omsättningen.

De flesta företagslån hos Krea kräver endast en personlig borgen, men detta varierar beroende på beloppet du vill låna. Vilken ränta du erbjuds kommer precis som lånebeloppet att påverkas av ditt företags förutsättningar och hur lång löptid du ansöker om. Du kan oftast minska räntekostnaderna genom att erbjuda företagsinteckningar som säkerhet eller genom att lämna mer information om företagets ekonomiska situation, till exempel via en balansräkning.

Grundkrav hos Krea

 • Du behöver vara firmatecknare inom företaget
 • Du har ett aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma
 • Företaget är registrerat och verksamt i Sverige
 • Även nystartade företag kan ansöka om lån
 • Tidigare betalningsanmärkningar kan även ansöka om lån

För att ansöka om ett företagslån hos Krea behöver du som ansöker vara firmatecknare inom företaget. Det innebär att du behöver ha en roll som VD eller styrelseledamot. Företaget måste även vara registrerat i Sverige och bedriva verksamhet i landet.

Till skillnad från andra långivare kan även nystartade företag ansöka om lån via Krea. Eftersom nystartade företag har mindre historik när det kommer till omsättning och kostnader, rekommenderas det att du inkluderar en affärsplan och budget i din ansökan. Dessa ska redogöra hur du planerar att använda företagslånet och bör skickas in med din ansökan för att ge långivare en bättre uppfattning om företagets återbetalningsförmåga.

Så här ansöker du om ett företagslån hos Krea

Att ansöka om företagslån hos Krea är kostnadsfritt och ej bindande. I fyra enkla steg skickar du in en ansökan som du kommer att få svar på inom 1 dag.

 • Ansök på några minuter
  Fyll i ett formulär med personuppgifter, företagsinformation, önskad lånesumma och löptid, samt vad du planerar att använda lånet till. Identifiera dig med BankID och skicka iväg din ansökan.
 • Krea sammanställer ditt kreditunderlag
  Krea mottar din ansökan och säkerställer att ditt företag presenteras på bästa möjliga sätt hos de olika långivarna. Endast en kreditupplysning genomförs på företaget och eventuella borgenärer.
 • Få skräddarsydda förslag
  Inom 1 dag kommer du att få låneerbjudanden från upp till flera olika långivare. Du kan se alla erbjudanden direkt på Kreas portal och du kan i lugn och ro jämföra erbjudandena för att hitta det som passar dig bäst.
 • Få utbetalt utan krångel
  När du hittat rätt företagslån signerar du lånehandlingarna. Beroende på vilken bank du använder, samt långivarens villkor kommer du att ha pengarna på kontot inom 2-5 arbetsdagar.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Krea Technology AB
Organisationsnummer 559173-2895
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 08-551 082 62
E-post kundservice@krea.se
Adress Valhallavägen 60
Postnummer 114 27
Postort Stockholm
Hemsida krea.se

Fler varumärken från Krea Technology AB

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 09:00 - 18:00
Tisdag 09:00 - 18:00
Onsdag 09:00 - 18:00
Torsdag 09:00 - 18:00
Fredag 09:00 - 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Jennifer Martinsson

Jennifer Martinsson

Skribent

Jennifer har en utbildning inom internationell ekonomi och brinner för att göra finansbranschen lättbegriplig och lättillgänglig för alla. Som skribent hos Ekonomival.se vill Jennifer väcka ett intresse för privatekonomi genom att förse våra besökare med praktisk information som gör det enkelt att fatta rätt ekonomiskt beslut.

Vanliga frågor om Krea

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Hos Krea kan du ansöka om och jämföra företagslån upp till 3 miljoner kronor. Hur mycket du får låna kommer att baseras på företagets förutsättning såsom omsättning, kostnader och eventuella lån. Innan du skickar in din ansökan kan du alltid använda Kreas AI-tjänst där du kan estimera ditt företags låneutrymme helt kostnadsfritt och utan kreditupplysning.

Att ansöka om ett företagslån via en förmedlare har flera fördelar. Genom att ansöka via en förmedlare kan du få ett konkurrenskraftigt erbjudande från flera aktörer som alla konkurrerar för att ha dig som kund. Alla villkor sammanställs i förhållande till varandra och det blir lättare för dig att få en klar bild av erbjudandet. Fakturaavgifter och andra kostnader inkluderas i räntekostnaderna, så att inga dolda avgifter kommer som en överraskning.

När du signerat lånedokumenten får du vanligtvis pengarna utbetalda inom 2-5 arbetsdagar. Utbetalningstiden varierar mellan olika aktörer och kommer att bero på lånebeloppet, samt vilken bank du vill ha pengarna utbetalt till.

Vill du ansöka om ett företagslån hos Krea krävs det att ditt företag är verksamt inom Sverige, samt att du innehar en styrelseroll inom företaget. Du kan ansöka om lån oavsett om du har ett aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma. Varje långivare har individuella grundkrav för företagslån, så ytterligare krav såsom omsättningskrav eller personlig borgen kan tillkomma.

Hos Krea kan du låna pengar till det du behöver. Oavsett om du behöver pengar för att öka likviditeten, marknadsföra ditt bolag eller investera i ny utrustning och material kan ett företagslån hjälpa till med det. Du kan även ansöka om lån för att köpa upp ett annat företag, förutsatt att du möter alla grundkrav.

Senast uppdaterad: 21 februari 2024