Lenditum

Lenditum är en låneförmedlare som erbjuder både privat- och företagslån. De är under tillsyn av Finansinspektionen och har tillstånd att erbjuda kreditförmedling. Privat kan du låna upp till 600 000 kr i upp till 15 år, medan företagslånen sträcker sig upp till 40 000 000 kr i upp till 5 år. Du jämför lån online och Lenditum skickar sedan din ansökan till flera långivare vilket innebär att det endast görs en kreditupplysning i ditt namn.

Lenditum screenshot illustration

Ansök om privatlån hos Lenditum

Om du är i behov av ett privatlån på upp till 600 000 kr kan du jämföra olika alternativ hos Lenditum. De säger sig ha marknadens bredaste lånespann och erbjuder en snabb och smidig ansökningsprocess så att du kan hitta det bästa lånet utifrån dina individuella förutsättningar.

Grundkrav för privatlån

För att kunna ansöka om ett privatlån via Lenditum behöver du vara myndig och ha en årsinkomst på minst 120 000 kr. Du behöver också ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år samt ha varit skuldfri hos Kronofogden under minst 12 månader.

Gör din ansökan på endast två minuter

Lenditums låneformulär går snabbt och lätt att fylla i, och det skickas till ett stort antal långivare. Du får sedan svar nästan direkt och kan då ta ställning till vilket lån som passar dina behov utifrån den ränta som erbjuds samt övriga villkor.

Du slipper flera kreditupplysningar

Normalt när du ansöker om flera lån gör varje långivare en kreditupplysning på dig. Men genom att jämföra lån hos Lenditum räcker det med endast en kreditupplysning vilket innebär att du inte riskerar att försämra din kreditvärdighet vid din ansökan.

Samla dina lån

Utöver vanliga privatlån så kan du även ansöka om att samla dina lån hos Lenditum. Då kan du låna till bättre ränta och betala av dina övriga lån för att minska din månadskostnad.

Ansök om företagslån hos Lenditum

Om du behöver låna pengar i företaget kan du ansöka om ett lån på upp till 40 000 000 kr och jämföra olika låneerbjudanden via Lenditum. Precis som när det gäller privatlånen är ansökan enkel och smidig, och du får tillgång till ett stort antal olika erbjudanden för att hitta den bästa räntan.

Grundkrav för företagslån

För att kunna ansöka om ett företagslån genom Lenditum behöver ditt företag vara ett aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller enskild firma. Det måste också ha varit aktivt samt registrerat i Sverige i minst 6 månader. Du som ansöker behöver också ha en ledande roll i företaget, och i vissa fall behövs också en säkerhet för lånet i form pant i fastighet eller en borgensman.

Snabb ansökningsprocess

En ansökan om företagslån hos Lenditum tar inte mer än två minuter. Du fyller i företagets uppgifter och önskat lånebelopp, och sedan får du inom kort flera olika alternativ att välja mellan. Efter det är det bara att välja det låneerbjudande som har lägst ränta och bäst villkor.

Bara en kreditupplysning

När du ansöker om lån via Lenditum görs endast en kreditupplysning via UC. Flera kreditupplysningar minskar företagets kreditvärdighet eftersom långivarna ser det som en risk att de inte ska få tillbaka sina pengar. Därför är det en fördel att jämföra lån och göra en ansökan via Lenditum i stället för att ansöka separat hos varje långivare.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Lenditum AB
Organisationsnummer 559320-5429
Finansinspektionen Länk
E-post kundservice@lenditum.se
Adress Box 43
Postnummer 431 21
Postort Mölndal
Hemsida lenditum.se

Fler varumärken från Lenditum AB

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 09:30 - 17:00
Tisdag 09:30 - 17:00
Onsdag 09:30 - 17:00
Torsdag 09:00 - 17:00
Fredag 09:30 - 17:00
Lördag Stängt
Söndag Stängt
Caroline Andre

Skribent

Caroline är en mångsidig skribent med ekonomiutbildning på universitetsnivå. Hon har lång erfarenhet av att skriva texter inom ekonomi och ett särskilt intresse för privatekonomiska frågor.

Vanliga frågor om Lenditum

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

Ja, flera av de långivare som Lenditum samarbetar med beviljar lån även till personer som har betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Nej, det är helt kostnadsfritt att jämföra lån hos Lenditum.

Det varierar en del beroende på vilken långivare du väljer. Men generellt sker utbetalningen oftast inom 1-3 bankdagar från det att du har signerat låneavtalet.

Ja, när du ansöker om lån via Lenditum görs bara en kreditupplysning hos UC. Därmed kommer inte din kreditvärdighet påverkas negativt av flera olika kreditupplysningar som den annars kan göra om du ansöker om varje lån separat.

Senast uppdaterad: 01 maj 2024