Lendo

Lendo är utan tvekan en av Sveriges mest auktoritära låneförmedlare. Man samarbetar med en rad storbanker men även betydligt mindre namnkunniga kreditinstitut. Som privatkonsument har man möjligheten att ansöka om krediter från 10 000 - 600 000 kr, utan krav på säkerhet.

Vad kostar ett lån hos Lendo?

10 000 kr
10 000 kr
600 000 kr
12
12 mån
180 mån
2,95 %
2,95 %
29,95 %
Ränta
Avgifter
Att betala
Månadskostnad*

*Gäller månad 1 och inkluderar ev. uppläggningsavgift. Vid rak amortering är månadskostnaden högre i början och sjunker efterhand.

Ränta
Avgifter
Att betala
Månadskostnad

Detta räkneexempel ska inte ses som annat än en indikation på lånekostnaden hos Lendo. För exakta villkor och kostnader, läs mer hos Lendo.

Lånevillkor & avgifter hos Lendo

Lånebelopp 10 000 - 600 000 kr
Löptid 12 - 180 mån
Nominell ränta 2,95 - 29,95 %
Effektiv ränta 3,25 - 32,49 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Aviavgift 0 kr
Åldersgräns 18 år
Lägsta årsinkomst 110 000 kr
Kreditupplysning UC Ingen UC
Accepterar betalningsanmärkningar Nej
Låneförmedlare Ja
Anslutna långivare/partners 40 st

Om Lendo

Som ett led i att bekanta dig med Lendo kommer vi i denna guide att ingående fokusera på att redogöra för de kreditformer som tillhandahålls av låneförmedlaren i fråga, redogöra för de positiva och negativa aspekterna - inklusive en del andra element vilka vi anser du bör känna till.

Typer av lån

I och med att Lendo opererar som en låneförmedlare erbjuder man inga egna krediter. Istället ligger fokus på att identifiera det bästa låneerbjudandet hos respektive samarbetspartner genom att tillämpa de villkor som man definierat under ansökningsprocessen.

Som ett led i att bekanta dig med de typer av lån som Lendo fokuserar på att förmedla till de svenska konsumenterna kommer vi härnäst att återge det hela i form av nedanstående punktlista:

 • Privatlån: Talesättet "ett kärt barn har många namn" har aldrig varit mer passande än för ett privatlån. Det hela tenderar att benämns även som ett blancolån, konsumtionslån, snabblån – etcetera. Den gemensamma faktorn återges dock i form av att lånet i fråga kan nyttjas till valfritt ändamål - samtidigt som det hela kräver ej en form av säkerhet.
 • Samlingslån: Även denna typ av kreditform tenderar att benämnas med en rad synonymer där konsolideringslån tenderar att nyttjas i form av ett begrepp som används för att beskriva samma typer av lån. Själva krediten har öronmärkts vanligtvis till att lösa mindre högkostnadskrediter - något som i sin tur mynnar ut i en högre låneform - men till en betydligt lägre månadskostnad.

Vänligen uppmärksamma det faktum att utvalda kreditgivare kan komma att kräva en medsökande för att bevilja den sökta krediten - något som ofta är fallet för de sökanden vilka tenderar att ha en tvivelaktig kreditvärdighet.

Grundkrav för att beviljas en kredit via Lendo

Som ett led i att bringa mer klarhet i de grundläggande krav vilka man förväntas uppfylla vid ansökningar om krediter via Lendo kommer vi härnäst att återge de rudimentära kraven i form av följande lista:

 • Den som ansöker om krediten måste vara 18 år fyllda vid tiden för ansökan.
 • Man måste ha varit folkbokförd och skriven inom riket sedan 12 månader tillbaka.
 • Den sökande skall kunna uppvisa en inkomst som härleds från arbete alt. pension.
 • Man ska ha en deklarerad årsinkomst för den gånga året på minst 120 000 kr.
 • Den som ansöker skall ej ha haft några skulder hos KFM under den senaste halvåret.

Man kan även välja att ansöka om krediter via Lendo om man har en vikarietjänst, är timanställda där man även accepterar sökanden med provanställning. Dock så kan man i dessa fall välja att ansöka om ett belopp som ej överstiger 100 000 kr. Har man dock en tidsbegränsad anställning i samband med att man ansöker om ett lån via Lendo är det av stor vikt att man har minst 6 månader kvar på anställningskontraktet.

För- och nackdelar med låneförmedlaren Lendo

Innan man skrider till verket och bestämmer sig för att nyttja Lendo som den primära låneförmedlaren behöver man bilda sig en uppfattning gällande de för- och nackdelar vilka härleds till aktören i fråga!

Fördelar

 • Du får möjligheten att jämföra lån hos mer än 40+ kreditgivare till ytterst konkurrenskraftiga villkor.
 • Du kommer att bli föremål för en kreditupplysning via UC - Upplysningscentralen.
 • Du kan få igenom ett lån även om du för närvarande har aktiva betalningsanmärkningar.
 • Du kan komma att beviljas den sökta krediten även om du inte har en fast anställning.
 • Den lånelöfte som du får motta gäller vanligtvis under en period om 30 dagar.

Nackdelar

 • Du måste vara införstådd med att Lendo inte kan påverka de lånevillkor som erbjuds.
 • Du måste kunna uppvisa en deklarerad inkomst som härrör antingen i form av arbete alt. pension.
 • Du ska ha varit skuldfri under en period om 6 månader hos KFM - Kronofogden.
 • Du måste ha varit folkbokförd inom rikets gränser i form av en period om minst 12 månader.
 • Du blir föremål för en kreditupplysning via UC, något som i sin tur innebär att storbanker får insyn i dina tidigare sökta lån.

Slutsats / sammanfattning

Lendo är i grund och botten en låneförmedlare som har ett nära samarbete med mer än 40 kreditgivare. Här återfinns några av de största bankerna i kombination med betydligt mer nischade aktörer.

Den största fördelen med Lendo är att även de sökande vilka för närvarande har betalningsanmärkningar i bagaget får möjligheten att ansöka om ett lån. Dock måste man räkna med att villkoren blir betydligt sämre än om man ansöker i form av en fläckfri kreditvärdighet.

De flesta kreditgivare återkommer med svar inom 24-timmar, dock kan det hela komma att dröja ytterligare om man väljer att ansöka under helger eller röda dagar. Vänligen notera även att Lendo inte kan påverka de lånevillkor som återges av kreditgivaren i fråga.

Företagsinformation & kontaktuppgifter

Företag Lendo AB
Organisationsnummer 556515-1627
Finansinspektionen Länk
Telefonnummer 0771-13 13 10
E-post [email protected]
Adress Västra Järnvägsgatan 21
Postnummer 111 64
Postort Stockholm
Hemsida lendo.se

Fler varumärken från Lendo AB

Öppettider hos kundtjänst

Måndag 08:00 – 20:00
Tisdag 08:00 – 20:00
Onsdag 08:00 – 20:00
Torsdag 08:00 – 20:00
Fredag 09:00 – 17:00
Lördag 10:00 - 14:00
Söndag 10:00 - 14:00
Mirsad Hasik

Mirsad Hasik

Skribent

Mirsad Hasik är en skribent med fokus på att hjälpa startupbolag att bygga en bredare publik i kombination med en ökad kundbas. Mirsad innehar en examen i Master of Science in Information Systems Analysis något som han kombinerar med sin djupa kompetens gällande den finansiella marknaden där aktier, krypton, fonder, m.fl. utgör några av hans kompetensområden.

Läs mer om Mirsad

Jämförelse av räntor hos långivare liknande Lendo

 • Enklare 5 000 - 600 000 kr
  2,95 - 29,00 %
 • Lendo

  10 000 - 600 000 kr
  2,95 - 29,95 %
 • Advisa 5 000 - 600 000 kr
  2,95 - 29,95 %
 • Loans 5 000 - 600 000 kr
  2,95 - 29,95 %
 • Sambla 5 000 - 600 000 kr
  2,95 - 29,95 %

Vanliga frågor om Lendo

Om du inte får svar på din fråga här, är du varmt välkommen att kontakta oss via mail eller vårt kontaktformulär.

När man väljer att använda sig av Lendo i rollen som sökande kommer man ej att debiteras några avgifter vid nyttjandet av tjänsten. Lendo tjänar pengar nämligen genom att debitera de långivare vilka man samarbetar med när kredittagaren i fråga beviljas det sökta beloppet.

Lendo kan dessvärre ej påverka de erbjudanden vilka man får ta del av i form av sökanden. I stället är det alltid den specifika långivaren som har den sista ordet när det kommer till villkoren i fråga. Dock så kan man alltid välja att på eget bevåg etablera kontakt med kreditgivaren i fråga och be om att förhandla om villkoren!

Lendo använder sig endast av en kreditupplysning vid förmedlingen av lån. Det hela innebär att man ej behöver oroa sig för att kreditvärdigheten påverkas nämnvärt. Det ska även tilläggas att man använder sig av UC - Upplysningscentralen för det hela - något som även innebär att storbankerna får insyn i vilka krediter man sökt i och med att de äger tjänsten.

Det hela skiljer sig åt beroende på kreditgivaren i fråga. Enligt Lendo så tenderar de flesta kreditgivare att återkomma inom en period om 24-timmar. Det hela gäller dock under helgfria vardagar. Ansöker man under helger kan det hela komma att dröja ytterligare!

När det kommer till de grundkrav vilka återges av Lendo behöver man först och främst vara 18 år fyllda vid tiden för ansökan. Vidare måste man ha varit folkbokförd och skriven inom Sverige under minst 12 månader. Man ska även kunna uppvisa en form av deklarerad inkomst utan skulder hos KFM.

10 000 - 600 000 kr

Lånebelopp

1 - 15 år

Löptid

2,95 - 29,95 %

Ränta

0 kr

Uppläggningsavgift

Kreditupplysning: UC

Accepterar betalningsanmärkning: Nej

Anslutna långivare: 40 st

Annuitetslån 12 år. Effektiv årsränta 5.56 %. Ett lån på 600 000 kr kostar då 5 677 kr/månad (144 avbetalningar), dvs totalt 817 408 kr. Ingen start-/aviavgift. 5.42 % nominell ränta (rörlig ränta, sätts individuellt baserat på dina förutsättningar).

Räntor & avgifter

Nominell ränta 2,95 - 29,95 %
Effektiv ränta 3,25 - 32,49 %
Uppläggningsavgift 0 kr
Aviavgift 0 kr

Lånevillkor

Åldersgräns 18 år
Lägsta årsinkomst 110 000 kr
Kreditupplysning UC
Accepterar betalningsanmärkningar Nej
Låneförmedlare Ja
Anslutna långivare/partners 40 st

Senast uppdaterad: 26 september 2023